ΣΑΝ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΖΕ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΤΗ ΣΚΟΝΗ ΑΠΟ ΠΑΛΙΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΕΠΙΠΛΟ

ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΣΑΚΙ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΑΡΖΕΝΤΑ

 

 

 

 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΑΡΖΕΝΤΑΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΠΥΡΓΟΥ-ΚΑΛΛΙΣΤΗΣ

Είναι μέρες δύσκολες , μέρες θαμπές που φυλλορροούν της εποχής τα βότανα ψάχνοντας να μπαστουρώσουν κηπουρούς τους κήπους να ομορφύνουν …Όμως ορθώς πράττουν ,διότι περί τέρψεως λαρυγγιού και ορέξεως καμία αναφορά και πετριά δεν αμολιέται ομορφονιοί μου..

Εγώ όμως προς πνευματική σας τέρψη θα αντιγράψω ένα αραχνιασμένο φτιασίδι που είχα γραφολοήσει το 2002 μετά από ένα θαλάσσιο περίπατο μου ως Αρχιπλοιαρχεύων στην Νάξο με το HighSpeed 3.. εάν βεβαίως η ηλικία μου δεν με προδίδει .. Με Πλοίαρχο τον Μανώλη τον Λούσα και ύπαρχο το αγαπητό μου τέκνο τον Μιχάλη τον Γαλανό…Τίτλος τότε του γραφολοήματος μου …ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟ ΤΑΞΙΔΙ.. Τώρα δεν κατέχω ήντα τίτλο θα σμπαράρει ο διευθύνων τις γραφικές μου τρέλες και κακοπληρωτής μου άρχων….

Και εγκαρδίως , πλοιαρχικώς σας υπογραφοαναφέρω ότι δεν έχει καμιά τουφεκιά , σφεντονιά, πετριά ,πολιτική κρανιδιά για κανένα και τίποτα ,απλά το ξεδισάκιασα και το σερβίρω με λιγουλάκι άρωμα της εποχής και της βροχής .

Ένα σαββατιάτικο πρωϊνό και ενώ είχα ξεκινήσει για το συνηθισμένο μου Λιμανιάτικο Τζελέπειο περίπατο μου ,και για μια καλημέρα ,στα πλοία, στους συναδέλφους, και φίλους, και περιδιαβαίνοντας τα αλμυρίκια δέχτηκα ένα τηλεφώνημα –πρόσκληση για ένα θαλάσσιο περίπατο…. Το αποδέχθηκα και εισέπραξα ένα ζεστό καλωσόρισμα στον καταπέλτη πέφτοντας άμεσα <θύμα> μιας γλυκιάς απαγωγής για ένα «ιπτάμενο» ταξίδι προς την φιλόξενη ΠΑΡΟΝΑΞΙΑ. ¨

Όχι ότι τους είχα λείψει, αφού είμαι όσο μπορώ δίπλα τους , κοντά τους ,χωρίς όμως την δυνατότητα να ταξιδεύω όσο συχνά θα ήθελα .Απόλαυσα ζεστό Ιταλικό καφέ, σπιτικό, κέικ και πολύ ζεστασιά ΣΥΡΙΑΝΟΚΙΜΩΛΙΑΚΗΣ προέλευσης στην όμορφη <διαστημική>Γέφυρα με τα τέλεια και σύγχρονα εργαλεία ,βοηθήματα και όργανα που γνωρίζοντας το έργο που επιτελούν στα χέρια που το χειρίζονται αισθάνεσαι ότι το ταξίδι εκτός από σύντομο είναι και ασφαλέστατο .

Όμως χρειάζεται προσοχή ,εξοικείωση, γνώση ,και γλυκά ,απαλά αγγίγματα σε κάθε κίνηση και ειδικότερα στις μανούβρες. Προσωποποιώντας το σκάφος λέω ότι είναι μια όμορφη πανύψηλη κοπέλα γυμνασμένη και μορφωμένη που βέβαια πρέπει και επιβάλλεται να συνοδεύεται από σύντροφο (Πλοίαρχο)σοβαρό ,ευαίσθητο, λεπτό σε τρόπους και αγγίγματα όπως ακριβώς της αξίζει. Αλλιώς η κόρη αυτή χαραμίζει τα νιάτα της ,την ομορφιά της ,την δύναμη της και τα άλλα της χαρίσματα .Είναι όμορφη και μοντέρνα η κοπελιά καπετάν Μανώλη Λούσα ,που στα χέρια σου την είδα ήρεμη ,υπάκουη ,χαμογελαστή ,και πολύ προσεγμένη .Το είδα ,το διεπίστωσα ,το εκτίμησα ,και το βεβαιώνω γιατί ξέρω τις ευαισθησίες σου και την αγάπη σου για την θάλασσα ,την υπευθυνότητα σου και κατ’ επέκταση την πίστη σου για την τελειότητα αλλά και την ταχύτητα (Μηχανόβιε!!!)…

Φθάσαμε στην ΠΑΡΟ . STANDBY. Ένοιωσα παράξενα πλησιάζοντας την προβλήτα .Ήρεμα όλα .Οι αποστάσεις πρίμα ,τα χάδια στα χειριστήρια σαν να καθάριζε με περισσή φροντίδα τη σκόνη από παλιό αγαπημένο έπιπλο .Άλλο ένα βήμα στο ταξίδι , σύντομο σαν ανάσα σχεδόν κοφτή και φτάσαμε στη ΝΑΞΟ. Κατάπλους και προσεγμένο ναυτικό ρεμέτζο υπό βροχή.

Ήταν ένα όνειρο ,ήταν ένα ταξίδι με συνοδεία γυναικεία ρομαντική και πιστή στην συμβατική Ναυτική ζωή και στην μοναδική θαλασσινή πένα της, με τον καναπέ , την κουκέτα ,με την τραπεζαρία και τους μεζέδες ,την κουζίνα με τον καλλιτέχνη μάγειρα και όλα τα λαχταριστά ,ανθρώπινα και υλικά. Όμως αγαπητή γλυκιά μου συνοδεία , ξέρω ότι δεν πείθεσαι τελείως .

Είσαι φανατική ,φανταστική ,ρομαντική ,και επίμονη στις σκέψεις σου και τις απόψεις σου ,όμως μη παραβλέπεις ότι οι εποχές άλλαξαν .Η ταχύτητα δεν είναι το μόνο ζητούμενο στο ταξίδι τώρα πιά. Είναι τρόπος ζωής .Βέβαια μόνο η ταχύτητα δεν αρκεί .Αυτό το γνωρίζουν όλοι οι διοικούντες την εταιρία ,και έχουν θέσει σαν στόχο την επιτυχία της και την σωστή λειτουργικότητας της ,που βέβαια είναι μονόδρομος. Επιβάλλεται λοιπόν να προοδεύσουμε ,να πετύχουμε ,προσφέροντας όχι μόνο ταχύτητα και ασφάλεια αλλά επιπλέον και ποιότητα .Δεν θέλω να επιμείνω περισσότερο κουράζοντας ρομαντικούς και μη υποστηρικτές της ταχύτητας η όχι .

Θα ήθελα όμως να σας παρακινήσω σε ένα ταξίδι σε κάποιο νησί με τις πανέμορφες αυτές κόρες που προέρχονται από καλή οικογένεια (Εταιρεία) και συνοδεύονται (Κυβερνούνται) από αξιόλογους ανθρώπους και το κυριότερο ΝΕΟΥΣ.. Η αποτύπωση των πριν 17 χρόνων γραφομένων μου δεν έγινε για βράβευση της από τότε γραφοτρέλας μου ,δεν την θέλω ,δεν με αντιπροσωπεύει ,δεν μου πάει ….δεν θα ήμουν ο εγώ ,αλλά να γευτείτε ομορφοφίλοι μου την τότε έναρξη των δρομολογίων των ταχυπλόων αλλά και της επικράτησης των ….

Την άπλωσα με την λιακάδα λοιπόν ,όχι την σοροκάδα , για να σας νηματώσω και να πω ότι η θάλασσα τα αγκαλιάζει όλα ,τα δέχεται και τα καλωσορίζει με περίσσια αγάπη ,και απλά εμείς πρέπει να προσέξομε την επιλογή μας , την αγκαλιά μας ,και να την λατρέψουμε ….. Και οραματιζόμενος σας ομολογώ με όση δύναμη ψυχική μου έχει απομείνει λόγω γηρατειών να ζήσει η Πατρίδα μας ,η αγαπημένη μας μοναδική ομορφιά καλύτερες καραβίσιες ομορφιές ….ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΟΛΜΗΣΤΕ … σας ομολογώ αυτό το πρόσθεσα βλέποντας ,ακούγοντας και ζώντας όλο αυτό το χτικιό τις μέρες της Λαμπρής και του Γαρμπή αλλά και του σιρόκου…

Είναι εύκολο σας ικετεύω από καρδιάς …υπάρχει υλικό ανθρώπινο και υλικά αγαθά πολλά και βέβαια χωρίς πολιτικές παρτιτούρες και λόγια από λόγιους …. ..Το βρόντηξα ,το αμόλησα ,το χρειαζόμαστε ΓΡΗΓΟΡΕΙΤΕ …Καλοτάξιδοι….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *