RYANAIR: ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΕΞΕΛΙΞΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

2 ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΠΤΗΣΕΙΣ- 12 ΜΗΝΕΣ ΤΟ ΧΡΟΝΟ

 

O κ. John Alborante

O κ. John Alborante

O John Alborante, ήταν σαφής. «Δεν κάνουμε ευεργεσίες. Ήρθαμε εδώ για να κερδίσουμε και να κερδίσετε». Με αυτή τη φράση, ο διευθυντής Marketing και πωλήσεων για την Ιταλία, Ελλάδα και Κροατία, της αεροπορικής εταιρείας Ryanair, συνόψισε με τον καλύτερο τρόπο, τη σοβαρότητα του εγχειρήματος της εταιρείας να εντάξει τη Σαντορίνη σε ένα δίκτυο πτήσεων που θα περιλαμβάνει δύο (2) καθημερινές συνδέσεις με την Αθήνα. Το σημαντικό, είναι πως αυτές οι πτήσεις δεν προγραμματίζονται μόνο για τους μήνες αιχμής, αλλά επεκτείνονται σε ολόκληρο το χρόνο.
Αυτή άλλωστε ήταν και η επίμονη ερώτηση της ηγεσίας του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Θήρας, του προέδρου των Ξενοδόχων και του Προέδρου της Ένωσης Καταλυμάτων Καμαρίου που παραβρέθηκαν στην παρουσίαση.
Έχοντας διακινήσει 90.000.000 επιβάτες την προηγούμενη χρονιά, αριθμός που με τις μετριοπαθέστερες εκτιμήσεις της θα φτάσει τα 150.000.000 στα επόμενα χρόνια, η οικονομικότερη εταιρεία της Ευρώπης, επέλεξε και τη Σαντορίνη για την οποία εκτιμά ότι θα αποσπάσει την προτίμηση τουλάχιστον 120.000 επιβατών ετησίως. Όπως μάλιστα, αποκάλυψε ο κ. Alborante, αρχικά είχαν ζητηθεί από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας πέντε (5) χρονοθυρίδες (Slots), αλλά λόγω της κυκλοφοριακής φόρτισης του αεροδρομίου, δόθηκαν μόνο οι δύο(2).

 

ΤΑ «ΠΡΟΣΟΝΤΑ» ΤΗΣ RYANAIR

 

Αυτό που σύμφωνα με τον John Alborante, καθιστά κορυφαία σε ανοδική δυναμική την Ryanair δεν είναι μόνο η χαμηλή τιμή των εισιτηρίων (σύμφωνα με τα στοιχεία που ανέφερε είναι κατά μέσο όρο 46 ευρώ, τη στιγμή που μέσος όρος των υπολοίπων εταιρειών μαζί, ανέρχεται στα 163 ευρώ), αλλά και η ασφάλεια των πτήσεων (κανένα ατύχημα στα 30 χρόνια λειτουργίας) όπως και η διαρκής εμπλουτισμός του στόλου της με συνεχείς παραγγελίες σύγχρονων αεροσκαφών. Στην Ελλάδα, εξυπηρετεί 11 αεροδρόμια και η Σαντορίνη, αποτελεί έναν από τους ελκυστικούς για την εταιρεία προορισμούς, που ξεκινά τον Απρίλιο του 2015 και για λίγες μέρες από σήμερα, μέσω της ιστοσελίδας της (είναι διαθέσιμη και στα ελληνικά) θα δέχεται κρατήσεις, με τιμή εισιτηρίου 24.99 ευρώ για Απρίλιο, Μάιο και Ιούνιο 2015. Ερωτηθείς από τη Santonews, πόσο εκτιμά ότι θα είναι το αντίτιμο των εισιτηρίων σε φυσιολογικές συνθήκες (έγκαιρη κράτηση και εκτός περιόδου προσφοράς), το υπολόγισε μεσοσταθμικά γύρω στα 40-50 ευρώ.
Οι τοπικοί φορείς της επιχειρηματικής κοινότητας του νησιού, επέμειναν ιδιαίτερα στην 12μηνη εξυπηρέτηση του νησιού, ενώ έκαναν και διάφορες εξειδικευμένες ερωτήσεις για την πολιτική και τις πρακτικές της εταιρείας. Πρόθυμος, ο αξιωματούχος της Ryanair, ανέλυσε τις δυνατότητες των επιβατών να αξιοποιήσουν ειδικά προγράμματα (οικογενειακά ή επιχειρηματικά), αλλά και τις ηλεκτρονικές εφαρμογές (για Ίντερνετ, κινητά) που κάνουν απλούστατο το σύστημα κρατήσεων. Επίσης, δεν είναι μικρής σημασίας το γεγονός, πως σύμφωνα με τη στατιστική ανάλυση της εταιρείας, οι πτήσεις από και προς Σαντορίνη, θα δημιουργήσουν τουλάχιστον 120 θέσεις εργασίας.