Α. ΡΟΥΣΣΟΣ: “«ΣΥΝΤΑΣΣΟΜΑΙ ΩΣ ΑΠΛΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ»

"Θα είμαι υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος, συντάσσομαι δίπλα στο Γιώργο Χάλαρη, ως απλός στρατιώτης και καλώ όλους να κάτσουν να σκεφτούν καλά που πάει αυτό το νησί", είπε ο κ. Ρούσσος. κ. Ρούσσος.

“Καλώ όλους να κάτσουν να σκεφτούν καλά που πάει αυτό το νησί”, είπε ο κ. Ρούσσος.
κ. Ρούσσος.

Τους λόγους που τον ώθησαν να συμμετάσχει στο δημοτικό ψηφοδέλτιο υπό τον Γιώργο Χάλαρη, εξήγησε μιλώντας στον Top Melody 104.9 FM ο πρώην Δήμαρχος Θήρας κ. Άγγελος Ρούσσος. Παράλληλα, υπεραμύνθηκε του έργου που όπως υποστήριξε συντελέστηκε επί των δύο θητειών του στο αξίωμα του Δημάρχου και κατηγόρησε τη σημερινή Δημοτική Αρχή για ανικανότητα.  «Δυστυχώς η Δημοτική Αρχή που ανέλαβε μετά τη θητεία τη δική μου, δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες του νησιού, είναι ανίκανη», είπε, «Την  ανικανότητα την έχει περάσει με λαϊκίστικο τρόπο στον κόσμο : ότι ο Δήμος δεν είχε οικονομικές δυνατότητες. Έχουν ειπωθεί διάφορα περίεργα κατά καιρούς και έχουν γίνει πάρα πολλά περίεργα».

Σύμφωνα με τον κ. Ρούσσο, επί των ημερών του, παρά το μεγάλο χρέος που παρέλαβε, οργανώθηκε η Οικονομική και Τεχνική Υπηρεσία, έγιναν μελέτες και θωρακίστηκε το νησί στα θέματα της διαφάνειας. «Έγιναν πρωτόγνωρα πράγματα για το νησί. Τακτοποιήθηκαν θέματα που διαχρονικά τα είχε ανάγκη για το νησί παρά τις αδυναμίες της νομοθεσίες, όπως αφαλατώσεις, Γυμναστήριο, Νοσοκομείο, αποχετεύσεις σε όλη τη Σαντορίνη. Θα ήμασταν το πιο βρώμικο νησί σήμερα», είπε, για να προσθέσει «τις δυνατότητες του Δήμου τις ξέρω. Άρα λοιπόν κάτι άλλο φταίει».

«ΕΧΩ ΧΟΡΤΑΣΕΙ ΤΙΤΛΟΥΣ”

Απάντησε επίσης στις φήμες που τον ήθελαν να στηρίζει μεν το ψηφοδέλτιο του κ. Χάλαρη, αλλά χωρίς να είναι ο ίδιος υποψήφιος. «Ακούστηκαν και θα ακουστούν πολλά», είπε, «εγώ το επαναλαμβάνω. Θα είμαι υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος, συντάσσομαι δίπλα στο Γιώργο Χάλαρη, ως απλός στρατιώτης και καλώ όλους να κάτσουν να σκεφτούν καλά που πάει αυτό το νησί. Από το ζενίθ στο ναδίρ είναι εύκολο να πας. Εγώ θέλω να βοηθήσω και θα το κάνω». Αναφέρθηκε μάλιστα και στη δική του πορεία στα κοινά, καθώς έχει εκλεγεί Κοινοτικός σύμβουλος στα Φηρά, Νομαρχιακός Σύμβουλος, Έπαρχος Θήρας και δύο φορές Δήμαρχος. «Εγώ έχω χορτάσει από τίτλους, όπου έβαλα- και ευχαριστώ τον κόσμο γι αυτό- βγήκα. Ότι  στόχο είχα πολιτικά στη ζωή μου τον εκπλήρωσα».

Επίσης, σε ότι αφορά στους παλιούς του συνεργάτες, ο κ. Ρούσσος υποστήριξε πως η συντριπτική πλειοψηφία τον ακολουθεί και σε αυτή τη νέα διαδικασία. «Τουλάχιστον το 85% είναι ξανά μαζί μου, αν θέλετε να σας πω ποσοστό», είπε.