ΡΩΣΙΚΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ ΣΚΕΥΗ ΤΟΥ 18ΟΥ- 19ΟΥ ΑΙΩΝΑ ΣΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΜΙΑ ΓΟΗΤΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΛΟΥΣΙΑ ΠΤΥΧΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ

 

 

 

Το ΚΕΡΙΕ (Κέντρο Ελληνορωσικών Ιστορικών Ερευνών), κάνει σπουδαία δουλειά αναδεικνύοντας μια σχετικά άγνωστη πτυχή της Ιστορίας της Σαντορίνης. Αυτής των σχέσεων του νησιού με την Ρωσία, που οδήγησε σε περιόδους ευμάρειας τη δημιουργία θηραϊκών παροικιών σε ρωσικές πόλεις και βέβαια, σε ένα σπάνιο πλούτο ιστορικών αντικειμένων που ήρθαν στη Σαντορίνη ως αποτέλεσμα των εκτεταμένων εμπορικών σχέσεων (με πρωταγωνιστή το Βινσάντο).

Τώρα διοργανώνει μια από τις πιο ενδιαφέρουσες ημερίδες των τελευταίων ετών στο νησί. Αναδεικνύει αυτόν το ιστορικό πλούτο και απλώς ζητά μια μικρή στήριξη από την τοπική κοινωνία. Που είναι αυτονόητο πως θα δοθεί.

 

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΚΕΡΙΕ

 

 

Προς: κ.κ. Τουριστικών επιχειρήσεων,

που τυχόν ενδιαφέρονται

Αθήνα 12 Αυγούστου 2018

 

 

Αγαπητοί φίλοι και συντοπίτες,

 

Το ΚΕΡΙΕ οργανώνει, μετά από 12 χρόνια, τη δεύτερη Ημερίδα του στη Σαντορίνη με θέμα «Ρωσικά ιερά σκεύη και κειμήλια 18 & 19ου αι. στη Σαντορίνη» .

Η διεθνής Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 1 & 2 Τρίτη Οκτωβρίου 2018 στην Εστία Ι.Μ. Θήρας Αμοργού και Νήσων στα Φηρά, με την υποστήριξη του Σεβασμιοτάτου Κυρίου Επιφάνειου.

Είμαστε βέβαιοι ότι υποστηρίζετε τις πνευματικές δραστηριότητες, που αναδεικνύουν  τις αξίες της Παραδόσεως και Ιστορίας του νησιού, και γι’ αυτό απευθυνόμαστε στην εθελοντική υποστήριξή σας.

Οι βασικές ανάγκες της λειτουργίας της Ημερίδας θα είναι  διαμονή, εστίαση και μεταφορά περίπου 10 συνέδρων στο νησί, για τις 30 Σεπτεμβρίου και 1η & 2α Οκτωβρίου 2018.

Η υποστήριξή σας θα προβληθεί στον πίνακα των χορηγών, που θα υπάρχει σε όλα τα Δελτία Τύπου και στο λοιπό έντυπο υλικό, τα οποία θα διανεμηθούν πριν και μετά και στα ΜΜΕ.

Ευελπιστώντας στην υποστήριξή σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων και μένουμε,

 

Με εκτίμηση

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Καθηγήτρια Θ. Μονιούδη-Γαβαλά                                                  Εμμανουήλ Λιγνός

Πρόεδρος                                                                         Έφορος Δημοσίων Σχέσεων & ΜΜΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *