“READY FOR SANTORINI”- ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΜΟΔΑΣ

ΜΙΑ ΚΟΡΕΑΤΙΣΣΑ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΚΤΑ ΤΙΣ ΠΑΣΑΡΕΛΕΣ

 

   READY4SANTORINI_1 copyΟλοένα και περισσότεροι σχεδιαστές μόδας από την Άπω Ανατολή, κατακτούν τις διεθνείς πασαρέλες και φαίνεται πως η Σαντορίνη, ασκεί ιδιαίτερη έλξη. Έτσι έπειτα από τον Μαλαισιανό Ζανγκ Τόι που θριάμβευσε στη Νέα Υόρκη και τη σειρά “The dream of Santorini”, που αποτέλεσε μείζον θέμα στο Βιετνάμ, ήρθε η σειρά της Κορέας.

  Πρόκειται για την Κορεάτισσα Lisa Koo, που αφού διέπρεψε στην Αμερική, κατέκτησε θριαμβευτικά και την Ευρώπη, αποσπώντας το χρυσό βραβείο Design στον παγκόσμιο διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε στην Ιταλία. Η συλλογή της, είχε τον τίτλο “Ready for Santorini” και εκτός από τις λιτές γραμμές, κυριαρχεί το λευκό χρώμα.

  “Πρόκειται για τη μόνη ασιάτισσα, που διακρίθηκε και μάλιστα θα πάει αργότερα στην Εβδομάδα μόδας στη Νέα Ορλεάνη και αργότερα στο Μπρούκλιν”, γράφει η κορεάτικη εφημερίδα News JTBC, ενώ οι διοργανωτές του διαγωνισμού, σημειώνουν: “Με ένα έργο που φαινόταν πολύ δύσκολο, η σχεδιάστρια, Lissa Yeon Yi Koo προσπάθησε να δημιουργήσει αυτήν την απολαυστική συλλογή, χρησιμοποιώντας υφάσματα τόσο νεοπρένιο (σ. Santonews,είναι ένα είδος καουτσούκ) και δαντέλα. Όπως υποστηρίζει η ίδια, το νεοπρένιο δίνει στη σχεδίαση μια αθλητική φόρμα, ενώ η δαντέλα την κάνει εξαιρετικά θηλυκή”.

https://competition.adesignaward.com/press-release.php?ID=42696

http://news.jtbc.joins.com/article/article.aspx?news_id=NB11222136

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *