“ΤΜΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΥΝΩΣΤΙΖΟΝΤΑΙ 28 ΜΑΘΗΤΕΣ” ΣΤΑ ΦΗΡΑ

ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
  “Γνωστοποιούμε στους γονείς του συλλόγου μας το 3ο σε σειρά έγγραφο που στείλαμε σήμερα προς τους εμπλεκόμενους φορείς, κατόπιν αποφάσεων που πάρθηκαν στην κοινή συνάντηση των συλλογικών οργάνων παιδιών-καθηγητών-γονιών.
Θήρα 13/10/2020
Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων
Γυμνασίου Θήρας
sgymthiras@gmail.com ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
ΚΟΙΝ/ΣΗ : 1)ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΘΗΡΑΣ
2)ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΥΡΟΥ
3)ΔΗΜΑΡΧΟ ΘΗΡΑΣ
4)ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΘΗΡΑΣ
5)ΕΠΑΡΧΟ ΘΗΡΑΣ
Αξιότιμη κυρία / Αξιότιμοι κύριοι,
Ως Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου Θήρας λαμβάνοντας πολύ σοβαρά υπόψη μας την πρόσφατη τοποθέτηση του νησιού μας σε καθεστώς αυξημένης επιτήρησης (Επίπεδο 3) σας μεταφέρουμε την αγωνία εκατοντάδων γονέων αναφορικά με τη διάδοση του covid-19 στα σχολεία μας και επισημαίνουμε την ελλιπή προστασία μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων.
  Σας ενημερώνουμε εναγωνίως ότι στο σχολείο μας υπάρχουν τμήματα στα οποία συνωστίζονται 28 μαθητές με μόνο μέτρο προφύλαξης την χρήση μάσκας, η οποία έτσι και αλλιώς γίνεται στους χώρους του σχολείου μας. Ακόμα και σε αυτό το επίπεδο (Επίπεδο 3) ενώ σε άλλες περιπτώσεις προτείνεται αύξηση των αποστάσεων στα 2 μέτρα, απαγόρευση των συναθροίσεων άνω των 9 ατόμων κ.ά , για τα παιδιά μας η χρήση μάσκας παραμένει η μόνη πανάκεια. Ταυτόχρονα οι πρώτες ιώσεις έχουν ήδη κάνει την εμφάνισή τους με αποτέλεσμα οι γονείς να επωμίζονται , πέραν της ατομικής τους ευθύνης, ένα δυσβάσταχτο οικονομικό κόστος, αφού καμία πρόνοια δεν υπάρχει για τη διεξαγωγή δωρεάν τεστ στους μαθητές και στο σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας. Για ποιο λόγο γίνεται χρήση rapid test μόνο στα αεροδρόμιά μας και όχι στα σχολεία; Και τελικά τι νόημα έχει να προστατέψουμε όσους επιθυμούν να έρθουν διακοπές και όχι τα παιδιά μας και το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας ; Πόσο «ασφαλές» μπορεί να αποδειχθεί αυτό μακροπρόθεσμα ;
Η κοινή Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ Β 4126/24-09-2020) με θέμα την «Υλοποίηση μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης κορωνοϊού» δεν προβλέπει τίποτα για την ενίσχυση των δημόσιων υποδομών , προκειμένου να εφαρμοστούν με μαζικό και έγκαιρο τρόπο όλα τα μέτρα πρόληψης που προτείνονται από επιστήμονες, όπως η πραγματοποίηση επαναλαμβανόμενων δωρεάν διαγνωστικών τεστ. Την ίδια στιγμή παιδιά με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα ή συνοικούντα με άτομα που έχουν υποκείμενα νοσήματα αναγκάζονται να παρακολουθούν δια ζώσης, θέτοντας σε ανεπανόρθωτο ίσως κίνδυνο την υγεία τους. Οι ρήτρες περί «εξειδικευμένων διαγνωστικών κέντρων» είναι ανεφάρμοστες σε μια περιοχή όπως η δική μας. Το νοσοκομείο μας δεν διαθέτει πνευμονολόγο! Πρέπει να ταξιδέψουμε τα παιδιά μας στην Αθήνα μεσούσης μιας πανδημίας και με πλησιέστερο ραντεβού σε δημόσιο νοσοκομείο σε 1,5 με 2 μήνες… Σαν να μην αρκούν όλα αυτά τα παιδιά μας μεταφέρονται από και προς το σχολείο με λεωφορεία όχι μόνο υπεράριθμα ως προς τον αριθμό επιβατών αλλά χρησιμοποιούμενα και από τουρίστες. Δεν υπάρχει δυνατότητα δημιουργίας «κοινωνικής φούσκας» έτσι όπως την προτείνουν επιστήμονες.
Προκειμένου να βρεθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα των υπεράριθμων τάξεων σας αναφέρουμε ότι υπάρχουν βοηθητικοί χώροι στους οποίους μπορούμε να στήσουμε τάξεις (βιβλιοθήκη κ.ά). Είναι ο μόνος τρόπος για να κατατμιστούν άμεσα τα τμήματα και να εξασφαλιστεί με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ασφάλεια η απρόσκοπτη διεξαγωγή της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Καλούμε όλους τους τοπικούς φορείς και το υπουργείο παιδείας να συνδράμουν από κοινού για την άμεση δημιουργία νέων τμημάτων (κυρίως για τα τμήματα Α και Β Γυμνασίου).
Η διεύθυνση του σχολείου και ο σύλλογος διδασκόντων , πολύτιμοι συμπαραστάτες μας, μπορούν να σας ενημερώσουν για τις ακριβείς ανάγκες που προκύπτουν τόσο σε υλικοτεχνική υποδομή όσο και σε ανθρώπινο δυναμικό (καθηγητές). Σε περίπτωση που αυτό κριθεί αδύνατον σας καλούμε να εφαρμόσετε το σύστημα της εκ περιτροπής λειτουργίας των τμημάτων, προκειμένου η εκπαίδευση των παιδιών μας να μην μπει σε καραντίνα για δεύτερη φορά και να μην χαθεί πολύτιμος χρόνος.
Αναμένουμε τις απαντήσεις και κυρίως τις δράσεις σας. Είμαστε σίγουροι ότι όλοι έχουμε στο νου μας το παιδί, γιατί αν γλιτώσει το παιδί υπάρχει ΕΛΠΙΔΑ…
Με Εκτίμηση και Σεβασμό
Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων
Γυμνασίου Θήρας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *