Site icon Santonews

“Τα κοινωνικά προβλήματα παραμένουν άλυτα και η ανάπτυξη των νησιών μας σε στασιμότητα”

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ “Προϋπολογισμός Περιφέρειας Ν.Αιγαίου για το  2023:
  Ο Προϋπολογισμός της Περιφέρειας Ν.Αιγαίου για το 2023 διακρίνεται για την στασιμότητα  στην  αναπτυξιακή πορεία  των νησιών μας και τα κοινωνικά προβλήματα παραμένουν άλυτα.
Τα  ελάχιστα ποσά  που προβλέπει για την υγεία και τον πρωτογενή τομέα επιβεβαιώνουν  τον διαχειριστικό χαρακτήρα του και την έλλειψη οράματος και καινοτομίας της Περιφερειακής Αρχής Ν.Αιγαίου!
Στη συνεδρίαση   του   Περιφερειακού Συμβουλίου  Ν.Αιγαίου  ( στις 9.12.22 και πάλι με  τηλεδιάσκεψη…) στελέχη της Περιφερειακής Αρχής  Ν.Αιγαιου  και ο  Περιφερειάρχης Γ. Χατζημάρκος επιχείρησαν  και πάλι με θράσος και αλαζονεία να εμφανίσουν το “μαύρο-άσπρο”,  την τυπική  διαχείριση σε “πρόοδο” και εξέφρασαν  τη….δυσαρέσκεια της για τα Δελτία Τύπου που εκδίδουμε ! Αδυνατούν  να απαντήσουν   επί της ουσίας σε ότι αποκαλύπτει την πολιτική τους γύμνια!
Καλύφθηκαν  πίσω από την περιβόητες  τροπολογίες  στον “ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ”  (Ν.4623/19 και 4625/19) που άλλαξαν  τη λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης μετά την εκλογή των οργάνων της ….! Άλλα ίσχυαν κατά την εκλογή των αυτοδιοικητικών οργάνων το Μάιο του 2019 όταν  πραγματοποιήθηκαν οι αυτοδιοικητικές εκλογές και άλλα ….με τις ανωτέρω τροπολογίες τον Αύγουστο του 2019.
Ενημερώνουμε για κάποιες από αυτές:
-Το “ΛΕΥΚΟ” θεωρείται θετική ψήφος όπως το ΝΑΙ!
-Αλλαξε τον τρόπο εκλογής στα όργανα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που προέβλεπε ο ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ  ενισχύοντας τις πρώτη παράταξη και μειώνοντας ή  αποκλείοντας τις παρατάξεις της μειοψηφίας ( όπως την δική μας ” ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ “) από εκπροσώπηση που δικαιούνταν !
-Υποχρεώνει τις περιφερειακές παρατάξεις της μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου να καταθέτουν δικό τους προϋπολογισμό κατά τη διαδικασία έγκρισης του (όπως στην πρόσφατη συνεδρίαση του Π.Σ.).Οι παρατάξεις της μειοψηφίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ν.Αιγαίου  ΔΕΝ έχουν την άμεση ευθύνη τη διοίκησης της Περιφέρειας Ν.Αιγαίου(Π.Ν.Α. )και ούτε μπορούν να επιβάλουν στους υπαλλήλους της Π.Ν.Α. να διαμορφώσουν Προϋπολογισμό όπως δίνει εντολή  για λογαριασμό της η Περιφερειακή Αρχή Ν.Αιγαίου!
Θυμίζουμε στον κ.Χατζημάρκο και την πολιτική παρέα  του  ότι πολλά  ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΑ  ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ μας παραμένουν ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΑ και ότι δεν διαθέτουμε  γραφείο στην Π.Ν.Α. και ότι άλλο σχετικό προβλέπει η νομοθεσία για τη λειτουργία των περιφερειακών  παρατάξεων!
Τέλος  ενημερώνουμε ότι  το Συμβούλιο της Επικράτειας έχει κρίνει αντισυνταγματικές αρκετές διατάξεις των ανωτέρω τροπολογιών και  μάλλον αναμένονται και άλλες αντίστοιχες αποφάσεις!
ΥΓ: Μέλος  της “παρέας” του κ.Χατζημάρκου που φωτογραφιζόνταν μαζί του σε γήπεδο της Σύρου όταν την ίδια ώρα οι βροχοπτώσεις δημιουργούσαν προβλήματα στο οδικό δίκτυο της Δωδεκανήσου , εξέφρασε  την ενόχληση του για τα  Δελτία Τύπου που εκδίδουμε ….!
 Αντιλαμβανόμαστε την πίκρα τους…..τον αυταρχισμό και την αλαζονεία  ενοχλεί η ΑΛΗΘΕΙΑ και η ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΑΠΟΨΗ!”.
Exit mobile version