“ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ: ΤΟ ΤΕΛΕΙΟ ΡΟΜΑΝΤΙΚΟ ΤΟΠΙΟ”

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΟΥ SO-GENTLEMEN

 

 

 

 

Η βελγική (γαλόφωνη) επιθεώρηση So-Gentleman, δημοσίευσε ένα εξαιρειτικά υμνητικό δημοσίευμα για τη Σαντορίνη, συνοδευόμενο και από πολλές φωτογραφείς. Γράφει, χαρακτηριστικά:

΅

“Το νησί της Σαντορίνης είναι ένα από τα πιο ρομαντικά νησιά του κόσμου με τα μικρά χωριά του και τα λευκά και μπλε σπίτια, τα απίστευτα ηλιοβασιλέματα, τα καταπληκτικά καταλύματα και τους σπουδαίους ανθρώπους.

Η Σαντορίνη, είναι σε σχήμα ημισελήνου, επειδή είναι ένας κρατήρας ηφαιστείου μερικώς καλυμμένος από τη θάλασσα μετά από μια ηφαιστειακή έκρηξη που συνέβη γύρω στο 1600 π.Χ. μ.Χ.

Η Σαντορίνη διαθέτει 2 πρωταγωνιστικές πόλεις, τα Φηρά και την Οία, τα οποία είναι γνωστά για τη γοητεία τους.

Τα Φηρά είναι η πρωτεύουσα της Σαντορίνης. Σκαρφαλωμένο στο βράχο της Καλντέρας, υπάρχουν πολλά καταστήματα, εστιατόρια, καταστήματα πολυτελείας και εξαιρετικές απόψεις. Είναι επίσης ένα hotspot για τη νυχτερινή ζωή του νησιού με πολλά εστιατόρια, μπαρ και κλαμπ.

Η Οία, εν τω μεταξύ, είναι ένα χωριό σκαμμένο στο βράχο. Εδώ θα βρείτε τα διάσημα κτίρια του φωτεινού λευκού με τις μπλε στέγες, χαρακτηριστικές της ελληνικής αρχιτεκτονικής, και σίγουρα θα απολαύσετε μια βόλτα στην πόλη. Αλλά μην περάσετε μόνο μια πτώση του ανέμου μόνο μια ώρα ή δύο, είναι σημαντικό να μείνετε μέχρι το ηλιοβασίλεμα είναι εξαιρετικό.

Για το μικρό ανέκδοτο, η Οία είναι το πιο δημοφιλές χωριό για να παντρευτείς. Δεν είναι συνηθισμένο να γνωρίσετε πολλά νεαρά ζευγάρια κατά τη διάρκεια των περιπάτων σας στα σοκάκια του χωριού.

Στο επίπεδο δραστηριοτήτων και επισκέψεων, το Εθνικό Φυσικό Γεωλογικό Πάρκο της Νέας Καμένης είναι απαραίτητο. Μπορείτε να ανακαλύψετε το ηφαίστειο που ξέσπασε τελευταία το 1950.

Ένα άλλο ασυνήθιστο βήμα είναι η “Κόκκινη Παραλία” που βρίσκεται στα νότια του νησιού, κοντά στο χωριό Ακρωτήρι. Μια κόκκινη παραλία με τους επιβλητικούς βράχους, οφείλει το όνομά της στους βράχους της ώχρας που την περιβάλλουν.

Στη γαστρονομία , γνωρίζουμε ότι η Σαντορίνη είναι μια υψηλή αξία του κρασιού στην Ελλάδα και οι αμπελώνες της είναι γνωστό ότι είναι οι παλαιότερες στον κόσμο. Μια από τις πιο δημοφιλείς δραστηριότητες του νησιού είναι η γευσιγνωσία κρασιού απευθείας απότους αμπελώνες των οινοποιείων”.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *