Site icon Santonews

“Παρουσία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στην 9η EXPOTROF, με 20 παραγωγούς από 10 νησιά Κυκλάδων και Δωδεκανήσου”

 

 

 

“Δυναμική ήταν παρουσία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στην 9η EXPOTROF στο MEC  Παιανίας, η οποία ολοκληρώνεται σήμερα Δευτέρα.

Η Περιφέρεια,  με 20 εκθέτες παραγωγούς μεταποίησης, τυποποίησης αγροτικών προϊόντων από τα νησιά Ρόδο, Σύρο, Φολέγανδρο, Ηρωική Νήσο Κάσο, Νάξο, Σίκινο, Λέρο, Άνδρο, Σέριφο και Σχοινούσα, απέδειξε για μια ακόμη φορά ότι τα νησιά της δεν παράγουν μόνο  τουρισμό,  αλλά και ιδιαίτερα προϊόντα, υψηλής διατροφικής αξίας, διεκδικώντας διακεκριμένη θέση στον παγκόσμιο γαστρονομικό χάρτη.

Προϊόντα μέλισσας, αλόης, κρασιά γλυκίσματα, αποστάγματα ,αναψυκτικά   αρτοσκευάσματα  κατέπληξαν τους επισκέπτες της έκθεσης που είχαν την ευκαιρία να τα δοκιμάσουν.

Οι παραγωγοί του Νοτίου Αιγαίου που συμμετείχαν στην έκθεση, είχαν την ευκαιρία να κλείσουν συμφωνίες με επιχειρήσεις της αγοράς κα να προβάλουν τα προϊόντα τους.

Παράλληλα,  η Περιφέρεια σε συνεργασία με την Λέσχη Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου και Κυκλάδων «μάγεψαν» για άλλη μια χρονιά τους επισκέπτες,  με τις δημιουργίες τους, χρησιμοποιώντας υλικά από τα περίπτερα των παραγωγών.

Επίσης, οι παραγωγοί είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε ένα πλούσιο πρόγραμμα επαγγελματικών σεμιναρίων από ειδικούς που δραστηριοποιούνται στον κλάδο τροφίμων και ποτών.

Το περίπτερο της Περιφέρειας επισκέφθηκαν ο αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Σίμος Κεδίκογλου, ο πρώην Υπουργός και βουλευτής Κυκλάδων, Γιάννης Βρούτσης και πλήθος επαγγελματιών του κλάδου των τροφίμων και ποτών.

Ιδιαίτερο σημείο που πρέπει να αναφερθεί είναι η παρουσία και συμμετοχή νέων αγροτών στο περίπτερο της Περιφέρειας που επιχειρούν αφού τυποποιούν και μεταποιούν προϊόντα αξιοποιώντας τα προγράμματα αγροτικής ανάπτυξης.

 

Ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου και εντεταλμένος στον Πρωτογενή Τομέα Φιλήμονας Ζαννετίδης που εκπροσώπησε την ΠΝΑΙ στην έκθεση δήλωσε:

 

«Στοχεύουμε στην αναβάθμιση της παρουσίας μας στις εκθέσεις τροφίμων και ποτών με παραγωγούς που παράγουν, μεταποιούν, τυποποιούν αγροτικά και κτηνοτροφία προϊόντα, αλλά και στις επιχειρηματικές συναντήσεις μεταξύ παραγωγών και εκπροσώπων της επιχειρηματικής  τάξης και αγοράς, θέλοντας να δώσουμε λύσεις στα καίρια ζητήματα της συνεχούς αυξανόμενης ανάγκης για προϊόντα υψηλής διατροφικής και γευστικής αξίας και της ανάγκης ανάπτυξης νέων δρόμων διανομής. Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι γιατί βλέπουμε νέους αγρότες να επιχειρούν και αυτό μας δίνει τροφή και κουράγιο να συνεχίσουμε».

Exit mobile version