Site icon Santonews

” Οι εκλογές της 21ης Μαϊου αποτελούν ορόσημο”

Ανθή Χαλκιά Υποψήφια βουλευτής Κυκλάδων ΝΔ
  ” Οι εκλογές της 21ης Μαϊου αποτελούν ορόσημο. Οι προκλήσεις που θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε είναι καθοριστικές στην μελλοντική μας πορεία.
        Οι Κυκλάδες όχι μόνο πρέπει να ενισχύσουν τον ρόλο τους στο σημερινό δύσκολο περιβάλλον αλλά και να αντιμετωπίσουν με επιτυχία προβλήματα που αφορούν την καθημερινότητα των νησιωτών.
          Τα προβλήματα της νησιωτικότητας γνωστά σε όλους μάς. Ο ψηφιακός μετασχηματισμός του κράτους έχει περιορίσει τις παθογένειες των υπηρεσιών που παρέχονται από το κράτος προς τους κατοίκους των νησιών αλλά δεν τις έχει λύσει όλες. Τα σημαντικά επιτεύγματα της τετραετίας που πέρασε πρέπει να αποτελούν οδηγό για όλους μας και να διαχυθούν σε όλο και περισσότερα πεδία.
         Η οικονομική σταθερότητα είναι θέμα που είναι κατανοητό σε όλους και δεν χρειάζεται περισσότερη ανάλυση. Αυτή η σταθερότητα μπορεί να επιτευχθεί από μία μονοκομματική κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Δεν θέλουμε να έχουμε   2 ειδών Κυκλάδες. Από τον υπερτουρισμο του καλοκαιριού
στην μια πλευρά, σε νησιά που δεν έχουν ζωντάνια και κάλυψη των καθημερινών αναγκών των νησιωτών τον χειμώνα.
         Η ΝΔ διεκδικεί την αυτοδυναμία γιατί χρειάζεται ταχύτητα στην λήψη αποφάσεων  ώστε να μπορεί να συμβαδίζει με τις ευρύτερες κοινωνικές πλειοψηφίες.
           Καθοριστικής σημασίας είναι και η αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος. Το πρόβλημα αυτό βέβαια αφορά όλη την Ελλάδα αλλά αν μεγαλώσει στα νησιά μας θα έχει αρνητικές συνέπειες.
 Μιλάω καθημερινά με ανθρώπους της γενιάς μου αλλά και με πολύ νεότερους. Οι νέοι σήμερα έχουν πολύ διαφορετικές προτεραιότητες. Δίνουν έμφαση στον ποιοτικό χρόνο, στον ψηφιακό κόσμο, στην πράσινη ανάπτυξη. Αποστρέφονται τα θα, τις υποσχέσεις και τα παχιά λόγια. Θέλουν να δουν πρακτικές αλλαγές στην καθημερινότητα τους, θέλουν αποτελέσματα.
         Την αυτοκριτική μας την έχουμε κάνει σε όλες εκείνες τις περιπτώσεις που δεν κινηθήκαμε με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα που απαιτούσαν οι περιστάσεις και που προσδοκούσαν οι πολίτες.
Όμως η αυτοκριτική πρέπει να οδηγεί στην οικοδόμηση και όχι στην ισοπέδωση. Και αυτό που έχει θεμελιώσει αυτή η κυβέρνηση είναι ότι όχι μόνο έχει την ευθύτητα να αναγνωρίζει τις αστοχίες της, αλλά και την γενναιότητα να τις διορθώνει, αμβλύνοντας στο μέτρο του δυνατού τις συνέπειες τους.
          Εμείς θεωρούμε ότι τα νησιά είναι πλούτος για την χώρα μας. Είμαστε περήφανοι για τα νησιά μας,
η νησιωτικότητα είναι στοιχείο της εθνικής μας ταυτότητας και πρέπει να το προστατεύσουμε με κάθε τρόπο”.
Exit mobile version