“O ΜΑΝΩΛΗΣ ΓΛΕΖΟΣ, ΥΠΗΡΞΕ ΩΡΑΙΟΣ ΩΣ ΕΛΛΗΝΑΣ”

Η ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΠΑΠΑΖΩΗ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΑ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΑΓΩΝΙΣΤΗ

 

 

 

 

“Για μας στις Κυκλάδες, ο Μανώλης Γλέζος δεν ήταν μόνο ένας κορυφαίος αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης, ένα τεράστιο σύμβολο  Ήθους,  ένας μεγάλος Έλληνας, είναι ο δικός μας άνθρωπος, ο αγαπημένος φίλος μας ,   που χάθηκε.

 

 

Από τον γενέθλιο τόπο του, τ΄ Απεράθου, κληρονόμησε μια ιδιοσυγκρασία που δεν μπαίνει σε κανόνες και από την Λευκιανή δασκάλα μητέρα του τη βαθιά του πίστη  για την  παιδεία και τη γνώση που μεταμορφώνουν τον άνθρωπο.

Από τους προγόνους μας, αρχαίους και νεότερους Έλληνες, ο Μανώλης Γλέζος κληρονόμησε το αγωνιστικό φρόνημα και τη βαθιά αίσθηση του χρέους, δίνοντας      πρώτος το παράδειγμα αυτοθυσίας και ηρωισμού για την πατρίδα μας   .

 

Στο πρόσωπό του συνυπήρχαν ο στρατευμένος πολιτικός που μάχεται για την  κοινωνική δικαιοσύνη και τις βαθιά ανθρώπινες ιδέες του, ο πατριώτης    δάσκαλος της νέας  γενιάς, ο αυτοδίδακτος επιστήμονας που ερευνά με εγκυκλοπαιδική εμμονή, ο δημιουργικός συγγραφέας–ποιητής, ο βαθύτατος  γνώστης της ελληνικής  γλώσσας.

Ο Μανώλης Γλέζος υπήρξε ’ωραίος ως Έλληνας’,  όπως λέει ποιητής .

 

Μας  υποσχόταν  συχνά ότι και  από τον τάφο του θα μας κυνηγάει να κάνουμε το χρέος μας προς την Ελλάδα. Τιμώντας τη μνήμη του ας ανταποκριθούμε στο παράδειγμά του.

 

Ελισάβετ Παπαζώη”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *