Site icon Santonews

“Νοσοκομείο με κατοικίες”

Από τον Μιχάλη Ρούσσο

 

 

 

 

  “Αυτή η ιδέα άρχισε να υλοποιείται. Έγινε σχετική πρόταση από τον Ακαδημαϊκό Χαράλαμπο Ρούσσο προς τον Δήμο και το Ίδρυμα Λούλας και Ευαγγέλου Νομικού.

 

  Η πρόταση: Σε οικόπεδο τριών τμημάτων από 2.000 τ.μ. το κάθε τμήμα, ιδιοκτησίας του Ιδρύματος  Κωνσταντίνου και Αικατερίνης Ρούσσου να ανεγερθούν κατοικίες  συνολικού εμβαδού 1.200 μ2 για την στέγαση των γιατρών του Νοσοκομείου.

Το Ίδρυμα  Κωνσταντίνου και Αικατερίνης Ρούσσου. Ιδρύθηκε το έτος 1980 από τον Κωνσταντίνο Ρούσσο και την σύζυγό του. Περιγράφω τον Κωνσταντίνο Ρούσσο ως τον άνθρωπο που πίστευε πως η Έξω Γωνιά είναι το ωραιότερο χωριό του κόσμου και ο Άγιος Χαράλαμπος η ωραιότερη εκκλησιά μετά την Αγιά Σοφιά. Έχει Αγιογραφήσει τον Άγιο Χαράλαμπο, έχει χτίσει την αίθουσα στο προαύλιο, έχει δώσει πολλές προσφορές στο Γηροκομείο και έχει κάνει πολλές αγαθοεργίες. Αν ζούσε σήμερα, πιστεύω, αυτό ακριβώς θα ήθελε να γίνει στο οικόπεδο του. Να χτιστούν σε αυτό σπίτια για τους γιατρούς.

Διοικητικό Συμβούλιο. Πρόεδρος, Χαράλαμπος Ρούσσος. Μέλη ο εκάστοτε Ιερέας της Έξω Γωνιάς, ο  δάσκαλος του χωριού, ο πρόεδρος της κοινότητας Έξω Γωνιάς και ο Μάρκος ο Αρκάδης. Ο τελευταίος δεν ζει.

 

 

   Υλοποίηση. Θα πραγματοποιηθεί όπως προβλέπεται και από τον Νόμο 4483/17 άρθρο 32 και από το καταστατικό άρθρο 8 του τελεφερίκ  με συνδυαστική προς τον παραπάνω νόμο ερμηνεία.

Ν.  4483/17 άρθρο 32. «Οι ορεινοί δήμοι ….καθώς και τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου μπορούν να παρέχουν δωρεά κατάλληλο κατάλυμα διαμονής στους ιατρούς, νοσηλευτές . . . κλπ  των Δημοσίων Νοσοκομείων ….Οι παροχές του πρώτου εδαφίου μπορούν να χορηγούνται υπό τις ίδιες προϋποθέσεις και από νησιωτικούς δήμους..»

Άρθρο 8 καταστατικού του τελεφερίκ. « Τα έσοδα του τελεφερίκ διατίθενται ως εξής ….. 2.- ….δια την ενίσχυσιν και προαγωγήν της νοσηλευτικής περιθάλψεως και δή ….. δια παροχών εις λειτουργούντα νοσηλευτικά ιδρύματα…»

 

 

  Το ΓΝ Θήρας αποτελεί το όραμα του θηραϊκού λαού. Όλοι εμείς, ο θηραϊκός λαός αγωνιστήκαμε και πετύχαμε την ανέγερσή του, ο θηραϊκός λαός αγωνιστήκαμε και πετύχαμε την λειτουργία του και ο θηραϊκός λαός αγωνιστήκαμε και πετύχαμε τον δημόσιο χαρακτήρα του. Στον αγώνα μας αυτόν δωρητής πολύτιμος και παραστάτης ακλόνητος υπήρξε η Εκκλησία και συγκεκριμένα το μοναστήρι του Αγίου Νικολάου Θήρας και ο τέως Μητροπολίτης Θήρας Επιφάνιος.

Όλοι εμείς, ο θηραϊκός λαός αγωνιστήκαμε και πετύχαμε όχι διότι διεκδικούσαμε γενικώς και αορίστως αλλά διότι διεκδικήσαμε συγκεκριμένες προτάσεις και συγκεκριμένες λύσεις. Και τώρα η πρόταση για την ανέγερση κατοικιών αποτελεί λύση στο κρίσιμο για την λειτουργία του νοσοκομείου πρόβλημα της στεγάσεως των γιατρών και γι’ αυτό πιστεύω ότι είναι ορθό να την υποστηρίξουμε.

Ασφαλώς τα προβλήματα του νοσοκομείου είναι πολλά. Πιο πολλές όμως είναι οι λύσεις για τις οποίες μπορούμε καθημερινώς  να αγωνιζόμαστε και να πετυχαίνουμε”.

Exit mobile version