“ΜΠΑΜ ΗΚΟΥΣΘΗ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ-ΛΟΓΩ ΑΣΥΝΕΤΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΟΣΠΡΙΩΝ»

ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΚΟΥΒΑΛΗ

 

 

 

 

Όλα τα …σπάνια φαινόμενα, στο νησί και “στην ημέρα μας”, που έλεγε κι ο μακαρίτης ο παππούς μου. Έτσι λοιπόν χθές, εις την πολύπαθον νήσον (νύν Ελβετικού χαρακτήρα, μετά την ανάληψη της νέας Δημοτικής Αρχής), ΜΠΑΜ “ηκούσθη στον αέρα”,δίς..

 

Συγγνώμην στο υπέδαφος, ήθελα να πω και σύμπασα η τοπική κοινωνία, άρχισε να γράφει τα σενάριά της…

 

-Το Ηφαίστειο “έσκασε” είπε η Μαρούσα,.

 

-Τρομοκρατική ενέργεια ψέλλισε φοβισμένος ο Αρτήμης, -Κάνουν την Εθνική Οδό, Καμαρίου-Περίσσας, αποφάνθηκε η Πουλχερία.

 

 

-Πόλεμος είπε ο Μήτσος. -Στα φουρνέλα, κατέληξε (συμπερασματικά) ο Ακείμης. Πήρε φωτιά “το ιντερνέτιον” και το Φέσι-μπούκ..

 

 

 

-Τί έγινε ρε παιδιά, τις ακούσατε? τι νάτανε? Αναρωτιόταν για πολλές ώρες η διαδικτυακή και όχι μόνο ομήγυρις…

 

 

Και αφού το Κοινό (μέλος του οποίου τυγχάνω),βασανίστηκε αρκετά με τις εύλογες απορίες του και αφού φαντάστηκε συνομωσίες “ούκ ολίγες”, ήρθε η υπέύθυνη και έγκυρη ενημέρωση, από τον “πρώτο” πολίτη του νησιού, όπως εξ άλλου έπρεπε, τον Δήμαρχό μας. Επικοινώνησε, όπως είπε ο Δήμαρχος (σε σταθμό-ΜΜΕ), με ειδικούς και σεισμολόγους και μας μετέφερε, ότι πρόκειται για ένα σπάνιο σεισμολογικό φαινόμενο, όπου σεισμουδάκια του μεγέθους των 2R, χωρίς να γίνονται αισθητά, δημιουργούν τέτοιες “υπόκωφες” εκρήξεις…

 

 

-Μην ανησυχείτε” ,μας καθησύχασε ο Δήμαρχος,”συμβαίνουν αυτά σπανίως ,αλλά δεν τρέχει τίποτε…” Τέλος πάντων, το μυστήριο λύθηκε… Ηρεμήσαμε, μας λύθηκαν οι απορίες, εμπιστευόμενοι Δήμαρχο και ειδικούς και την πέσαμε, νωρίς-νωρίς (και λόγω κορονοιού) ήσυχοι στην αγκάλη του Μορφέα.

 

 

Σήμερα, όμως το πρωί ,από περιέργεια, “μπήκα” στο site, seismoi gr,live και διαπίστωσα, ότι κανένας σεισμός ή σεισμουδάκι δεν έχει καταγραφεί στην περιοχή μας το τελευταίο τριήμερο…

 

-Τί διάολο, σκέφτηκα, χάλασαν τα μηχανήματα? Εδώ και 1 Ρίχτερ σεισμό τον καταγράφουν… Πως “γίγκε”, που έλεγε κι ο συμπαθής Ογκουνσότο, για το “μπενάλτι” που δεν δόθηκε… Τέλος πάντων “μπήκα” και σ άλλες σελίδες,τίποτα….

 

 

Τελικά παραιτήθηκα πρωί-πρωί,χάριν του καφέ, από παραπέρα τέτοιους προβληματισμούς,”ο άσχετος” καταλήγοντας με τη λειψή μου λογική σε όχι και τόσο ασφαλή συμπεράσματα. Μάλλον εκείνος ο Γίγαντας , ο Εγκέλαδος, που τον “εχωσε” η Αθηνά, στα έγκατα του μάταιου τούτου κόσμου, εκτός, του ότι ενίοτε “αναδεύεται” και μας κουνάει, πολύ, ή λίγο, “αερίζεται” κιόλας!.

 

Υποψιάζομαι,λοιπόν ότι χθές. ο κακός μας φίλος, μετά από μεγάλη κατανάλωση οσπρίων και ως εκ τούτου μετά από αναστάτωση του παχέως του εντέρου, εκτονώθηκε με θόρυβο δίς, αναστατώνοντας κι εμάς σφόδρα… -Εγκέλαδε, αγενή, κάτσε καλά, και σε είχαμε σε εκτίμηση! Τώρα μεταξύ σοβαρού και αστείου και πέρα από τη δραστηριότητα, ¨της έδρας” του Γίγαντα, το τί συνέβη θα μείνει αιωρούμενο… Μήπως ο Στρατός, έκανε καμμιά κινησούλα (εικονική θέλω να πιστεύω) και έριξε τίποτε “βολίτσες” οπότε “μώκο” κι αυτοί κι εμείς… Ή, εσείς ρε “λατομιτζήδες” μπας και “φουρνελιάσατε” το βουνό, με νόμιμη άδεια, σας κρύβουν και μας το κρύβετε?

 

Any way, που λέμε κι εμείς στην Πελοπόννησο…ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΜΑΣ!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *