Site icon Santonews

“ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ, ΣΕ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟ”

ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΥΡΜΑΛΕΝΙΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

 

 

 

 

“Προς τους κ.κ. Υπουργούς:

 

ΘΕΜΑ: «Αναγκαία η λήψη μέτρων στήριξης για περισσότερους από 25.000 εργαζόμενους στον επισιτισμό και τον τουρισμό που συνεχίζουν να μένουν εκτός ευνοϊκών ρυθμίσεων»

Η εξάπλωση της πανδημίας Covid-19 πλήττει ιδιαίτερα τον τουρισμό κι επιφέρει δυσβάσταχτες οικονομικές επιπτώσεις σε όλους τους απασχολούμενους στον κλάδο αυτό. Η Κυβέρνηση με τον έως τώρα αποσπασματικό τρόπο λήψης των μέτρων αντιμετώπισης των επιπτώσεων αυτών, καταλήγει να μην ικανοποιεί δίκαια αιτήματα των εργαζομένων του κλάδου.

Μεγάλη μερίδα των παραπάνω αναφερόμενων εργαζομένων μάταια ανέμενε την ανακοίνωση του νέου πακέτου κυβερνητικών μέτρων για την επούλωση των ζημιών που έχει επιφέρει η κατάρρευση της τουριστικής δραστηριότητας. Για άλλη μια φορά η Κυβέρνηση, μετά και την έκδοση της τελευταίας πράξης νομοθετικού περιεχομένου, αρνήθηκε να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματά τους που αφορούν την επιβίωσή τους, επιδεικνύοντας πρωτοφανή αναλγησία.

Η Κυβέρνηση, μέσω των συναρμόδιων Υπουργείων εξακολουθεί να αφήνει εκτός των ρυθμίσεων τις περισσότερες κατηγορίες των κλάδων εργαζομένων και συγκεκριμένα:

Περισσότεροι, λοιπόν, από 25.000 εργαζόμενοι μένουν εκτός επιδοτήσεων και καλούνται να ζήσουν με μηδενικά εισοδήματα για άγνωστο χρονικό ορίζοντα, καθώς ακόμα δεν είναι ορατό το χρονικό σημείο επανέναρξης της τουριστικής δραστηριότητας και η δυναμική την οποία θα έχει.

Επειδή, η πανδημία Covid-19 εκτός από ένα σοβαρό θέμα της δημόσιας υγείας, έχει επιφέρει  σημαντική απώλεια εισοδημάτων στους εργαζόμενους του τουρισμού.

Επειδή, περισσότεροι από 25.000 εργαζόμενοι του κλάδου μένουν εκτός επιδοτήσεων και καλούνται να ζήσουν με μηδενικά εισοδήματα για άγνωστο χρονικό ορίζοντα.

Με βάση τα παραπάνω ερωτώνται οι ως άνω αρμόδιοι Υπουργοί :

  1. Πώς προτίθεστε να στηρίξετε τους εργαζόμενους των παραπάνω κατηγοριών, ώστε να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις καθημερινές ανάγκες επιβίωσής τους, μιας και έως τώρα βρίσκονται εκτός ευνοϊκών ρυθμίσεων;
  2. Προτίθεστε, έστω και καθυστερημένα, να επεκτείνετε τα μέτρα που ήδη έχετε λάβει στο σύνολο των εργαζομένων του επισιτιστικού και τουριστικού κλάδου, ανεξαρτήτως προϋποθέσεων;

 

Οι ερωτώντες Βουλευτές

Νοτοπούλου Κατερίνα

Αβραμάκης Ελευθέριος

Αλεξιάδης Τρύφων

Αναγνωστοπούλου Σία

Αυλωνίτης Αλέξανδρος-Χρήστος

Αχτσιόγλου Ευτυχία

Βέττα Καλλιόπη

Γιαννούλης Χρήστος

Γκιόλας Ιωάννης

Γκαρά Αναστασία

Δρίτσας Θεόδωρος

Ελευθεριάδου Σουλτάνα

Ζαχαριάδης Κωνσταντίνος

Ηγουμενίδης Νικόλαος

Καλαματιανός Διονύσιος

Κατρούγκαλος Γεώργιος

Μάλαμα Κυριακή

Μαμουλάκης Χαράλαμπος

Μεϊκόπουλος Αλέξανδρος

Μπάρκας Κωνσταντίνος

Μπουρνούς Ιωάννης

Μωραιτης Αθανάσιος

Παπανάτσιου Αικατερίνη

Πέρκα Θεοπίστη

Ραγκούσης Ιωάννης

Σαντορινιός Νεκτάριος

Σαρακιώτης Ιωάννης

Σκουρλέτης Παναγιώτης

Σκουρολιάκος Παναγιώτης

Σκούφα Ελισσάβετ

Σπίρτζης Χρήστος

Συρμαλένιος Νικόλαος

Τσακαλώτος Ευκλείδης

Τζούφη Μερόπη

Τριανταφυλλίδης Αλέξανδρος

Τσίπρας Γεώργιος

Φάμελλος Σωκράτης

Χατζηγιαννάκης Μιλτιάδης

Ψυχογιός Γεώργιος”.

 

Exit mobile version