“ΗΡΘΕ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΟΥΜΕ ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ!”

 

 

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΘΗΡΑΣ

 

 

 

  “Συναδέλφισσες – οι,

Σύμφωνα με τον Ν.1346/83 αλλά και όλες τις μεταγενέστερες μέχρι και σήμερα Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας ή διαιτητικές αποφάσεις που αφορούν τον τρόπο απασχόλησης ως και τους μισθούς του κυρίως ξενοδοχειακού προσωπικού που εργάζεται σε ξενοδοχεία, καθώς και εργαζομένων σε μη κύρια τουριστικά καταλύματα (ενοικιαζόμενα δωμάτια), οι εργαζόμενοι σε ξενοδοχεία και άλλα τουριστικά καταλύματα έχουν δικαίωμα επαναπρόσληψης στην ίδια επιχείρηση που εργάζονταν την προηγούμενη περίοδο. Το ίδιο δικαίωμα έχουν κι αυτοί που δεν εργάστηκαν πέρυσι και έκαναν μονομερείς δηλώσεις ή προσλήφθηκαν και μπήκαν σε αναστολή.

 

 

  Για να είναι 100% έγκυρη και διασφαλισμένη η αίτηση επαναπρόσληψής σας και να είναι υποχρεωτική από τον εργοδότη αυτή, θα πρέπει να γίνει μέσω του Σωματείου σας όπως ορίζει το Άρθρο 8 του Ν.1346/83.

 

 

  Ξέρουμε ότι πολλοί συνάδελφοι όλα αυτά τα χρόνια δεν ακολουθούσαν αυτή την διαδικασία, όμως όλοι είδαμε φέτος με τις αναστολές της σύμβασης που προέκυψαν λόγω της πανδημίας πόσο σημαντικό είναι να τα έχουμε κάνει όλα νόμιμα και επειδή και το 2021 προβλέπεται πολύ δύσκολο, είναι επιτακτική ανάγκη να τηρήσουμε την διαδικασία.

 

 

  Η καταληκτική ημερομηνία είναι 30/01/2020, καλό θα είναι όμως να το κάνουμε πιο γρήγορα ώστε να βοηθήσουμε το Σωματείο μας να στείλει έγκαιρα στις επιχειρήσεις τις αιτήσεις.

 

Καλούμε όλα τους  εργαζόμενους της επαρχίας Θήρας (Σαντορίνη, Θηρασιά, Ίο, Σίκινο, Φολέγανδρο, Ανάφη) να επικοινωνήσουν με το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΘΗΡΑΣ ΝΟΜΟΥ ΚΥΚΛΑΔΩΝ, ώστε να κάνουν την αίτηση εγγραφής στο σωματείο, αν δεν είναι ήδη μέλη, και να προχωρήσουμε στην διαδικασία της αίτησης επαναπρόσληψης.

 

ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6980300150, 6982857807, 6982275026

Email: syndikatotourismouthiras@gmail.com

 

ΗΡΘΕ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΟΥΜΕ ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *