Site icon Santonews

“Η τραγωδία δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία. Αποτελεί ένα προαναγγελθέν έγκλημα”

Λαϊκή Συσπείρωση Θήρας

 

 

 

 

  “Η Λαϊκή Συσπείρωση Θήρας εκφράζει τη θλίψη της για το πολύνεκρο έγκλημα των Τεμπών και τα ειλικρινή συλλυπητήριά της στις οικογένειες των θυμάτων.

Την ώρα που μας καλούν να σβήσουμε τα φώτα για να δείξουμε την θλίψη μας, η Λαϊκή Συσπείρωση σας καλεί να απαιτήσουμε να ανάψουν όλα τα φώτα για να χυθεί άπλετο φως και να αποκαλυφθούν οι πραγματικοί ένοχοι του εγκλήματος και όχι να τα ρίξουμε στο ανθρώπινο λάθος.

Η τραγωδία δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία. Αποτελεί ένα προαναγγελθέν έγκλημα αφού οι εργαζόμενοι στους σιδηρόδρομους για μεγάλο χρονικό διάστημα πριν προειδοποιούσαν για τους κινδύνους που συσσωρεύονταν. Δυστυχώς οι κυβερνώντες όλων των κυβερνήσεων (ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ) κώφευαν αφού το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν τα κέρδη των εκμεταλλευτών των μεταφορών και των εργολάβων έργων και όχι η ασφάλεια των μεταφορών και οι ζωές των επιβατών. Τα δάκρυά τους σήμερα εκ των πραγμάτων θεωρούνται κροκοδείλια.

Η οργή που νιώθουμε να γίνει ποτάμι αγώνα που δεν θα επιτρέψει να μείνει κανένας ατιμώρητος. Να μη σιωπήσει κανείς, να γίνουμε η φωνή των νεκρών κατά της υποκρισίας, της ψευτιάς, της διάχυσης ευθυνών.Στο δίλημμα «τα κέρδη τους ή οι ζωές μας» να βγούμε νικητές.

Η λογική του «πάμε κι όπου βγει» δοκιμάστηκε χρόνια τώρα και έχει γνωστά αποτελέσματα που κορωνίδα τους είναι τα Τέμπη. Τώρα ήρθε η ώρα να το «πάρουμε αλλιώς» για τις δικές μας αγωνίες, για τις δικές μας ανάγκες”.

Exit mobile version