” Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΑ ΣΜΥΡΙΔΟΡΥΧΕΙΑ ΝΑΞΟΥ”

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΣΥΡΜΑΛΕΝΙΟΥ

 

 

 

“Η κυβέρνηση της ΝΔ επιχειρεί για δεύτερη φορά μετά το 2012 να κλείσει τα σμυριδορυχεία της Νάξου. Το 2012 αναγκάστηκε να αποσύρει σχετική διάταξη σε υπό ψήφιση νομοσχέδιο, μετά την καθολική αντίθεση των φορέων και του λαού της Νάξου. Τώρα επικαλούμενη λόγους ασφαλείας, ανακοινώνει προς τους σμυριδεργάτες ότι τα ορυχεία δεν πρόκειται να ανοίξουν, ενώ είναι γνωστό ότι για το 2019 είναι εγκεκριμένα από την προηγούμενη κυβέρνηση, τόσο το σχετικό κονδύλι όσο και η αντίστοιχη ποσότητα που θα εξορυχτεί.

 

 

Προφανώς δεν έχει την πολιτική βούληση όπως έκανε το 2018 ο Γιώργος Σταθάκης ως Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, που με προσωπική του ευθύνη και εντολή άνοιξαν τα σμυριδορυχεία. Δεν έχει επίσης την πολιτική βούληση να προχωρήσει στο σχεδιασμό της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ για μια συνολική ανασυγκρότηση της ορεινής Νάξου με επίκεντρο τη συνέχιση της εξόρυξης της σμύριδας με ασφαλείς όρους αλλά και την πολιτιστική – τουριστική αξιοποίηση του βιομηχανικού μνημείου του εναέριου, που πρόσφατα καταστράφηκαν σημαντικά στοιχεία του.

 

Είναι γεγονός ότι η υπόθεση της σμύριδας χρειάζεται πολιτική βούληση και εξορθολογισμό, γι αυτό άλλωστε δύο υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ (Σκουρλέτης και Σταθάκης) επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις – ορυχεία και συζήτησαν με το σμυριδεργάτες, γι αυτό εκπονήθηκε η σχετική μελέτη από το ΙΓΜΕ, γι αυτό εγκρίθηκε και το σχετικό κονδύλι από το ΥΠΕΝ.

 

 

Όμως η κυβέρνηση της ΝΔ ούτε θέλει ούτε μπορεί, να σκεφτεί συνολικές λύσεις πέραν των ιδιωτικοποιήσεων. Είναι προφανές ότι στις καταστροφικές της αποφάσεις θα μας βρει σθεναρά απέναντι της.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *