Site icon Santonews

“Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ:ΕΞΕΡΕΥΝΩΝΤΑΣ ΤΟ ΝΗΣΙ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ”

ΑΦΕΡΩΜΑ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΕΒΟΝΥ

 

 

 

  “Η Σαντορίνη, αποπνέει μια γοητευτική και ρομαντική έλξη που δεν μπορεί να αναπαραχθεί. Είναι τα σπίτια σε ένα από τα πιο πολυφωτογραφημένα ηλιοβασιλέματα στον κόσμο και το χωριό της Οίας και είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για μήνα του μέλιτος. Τα λευκά κτίρια που στέφονται με τους βασιλικούς γαλάζιους τρούλους τους που κατακλύζονται στις πολύχρωμες ηφαιστειακές πλαγιές των βράχων είναι σίγουρα κάτι που πρέπει να δει κανείς στη ζωή του. Αλλά αυτό το ελληνικό νησί (ένα από τα μόλις 9.000+) προσφέρει περισσότερα από αυτά που συναντούν τα μάτια” γράφει το περιοδικό Ebony, σε αφιέρωμά του, με τίτλο “Η αληθινή Σαντορίνη: Εξερευνώντας το νησί, πέρα από τα τουριστικά σημεία”.

 

Η συντάκτρια DeAnna Taylor, αποκαλύπτει κρυφές ομορφιές του νησιού, γράφει μεταξύ άλλων:

 

  “Για τον μέσο ταξιδιώτη, η Σαντορίνη είναι συνήθως μια σύντομη στάση ανάμεσα σε ημέρες πεζοπορίας σε νησί, για να δει από κοντά τη γραφική Καλντέρα του νησιού. Αλλά οι άνθρωποι της Σαντορίνης, οι ιστορίες, ο πολιτισμός και η ιστορία της, είναι αυτά που κάνουν πραγματικά αυτόν τον ελληνικό προορισμό να ζωντανεύει. 

Αν είστε ο τύπος του ταξιδιώτη που του αρέσει να γνωρίζει έναν προορισμό πέρα ​​από την επιφάνειά του, δείτε μερικούς τρόπους για να εξερευνήσετε τη Σαντορίνη πέρα ​​από τα τουριστικά σημεία της”. 

Αφού αναφερθεί σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο και σε κάποια από τα επισκέψιμα οινοποιεία, προσθέτει, εμπειρίες από σημεία , όπως το Εμπορείο, ο Πύργος αλλά και η Θηρασία. :

Εξερευνήστε τα παραδοσιακά χωριά και μάθετε την ιστορία του νησιού

Μικρό καφέ στο Εμπορειό χωριό. Εικόνα: DeAnna Taylor.

 

  “Αυτό που οι περισσότεροι ταξιδιώτες δεν γνωρίζουν είναι ότι η τουριστική βιομηχανία της Σαντορίνης είναι ακόμα αρκετά νέα, ξεκινώντας από τη δεκαετία του 1960. Έτσι, ο περισσότερος κόσμος συρρέει στα χωριά της Οίας και των Φηρών γιατί είναι οι περιοχές που έχουν αναπτυχθεί για τους τουρίστες και εκεί βρίσκονται τα ξενοδοχεία στην άκρη του γκρεμού και πολλά από τα εστιατόρια του νησιού. 

Όμως, μικρότερα χωριά όπως ο Πύργος και το Εμπορειό αφηγούνται τις πραγματικές ιστορίες του νησιού — και εκεί ζουν και δραστηριοποιούνται περισσότεροι ντόπιοι. […].

 

Επισκεφτείτε ένα τοπικό αγρόκτημα και συμμετάσχετε σε μια παραδοσιακή μαγειρική εμπειρία

Τοπικά πιάτα που παρασκευάζονται κατά τη διάρκεια της μαγειρικής εμπειρίας. Εικόνα: DeAnna Taylor.

 

  

Γυρίστε το χρόνο πίσω με μια μέρα στη Θηρασία

Εκκλησία στο νησί της Θηρασίας. Εικόνα:  DeAnna Taylor.

Η Θηρασία λέγεται συχνά ότι ήταν το αντίγραφο της Σαντορίνης, πριν συμβεί ο τουρισμός. Ένα μικρό γειτονικό νησί, μπορείτε να επιβιβαστείτε στο πλοίο από τον κόλπο Αμμούδι και να μεταφερθείτε έγκαιρα σε μόλις 5 λεπτά. Φυσικά, η Θηρασία δεν είναι τόσο πολυσύχναστη όσο η Σαντορίνη (ή πολλά από τα άλλα μεγαλύτερα νησιά), αλλά είναι ενδιαφέρον να δούμε την αντιπαράθεση […] 

Ως μπόνους, επιστρέψτε στον κόλπο Αμμούδι για μεσημεριανό γεύμα μια μέρα. Δεν μπορείτε να χάσετε τη θέα που αναμειγνύεται με το ηρεμιστικό σμαραγδένιο νερό του κόλπου που μοιάζει με γυαλί”.

Exit mobile version