Site icon Santonews

“ΕΠΑΡΧΟΣ-ΔΗΜΑΡΧΟΣ, ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ”

Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΥΕΙ, ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ- ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΡΙΖΑ ΘΗΡΑΣ

 

 

 

“Παρά το γεγονός ότι ο Κορονοϊός Covid-19 έχει επισκεφθεί από μέρες τη χώρα μας με τα αποτελέσματα που βλέπουμε κάθε μέρα στα ΜΜΕ, το Γ.Ν. Θήρας εξακολουθεί να φυλλορροεί ειδικά σε ιατρικό προσωπικό.

 

Η κυβέρνηση και η ΑΕΜΥ Α.Ε. παρά τις υποσχέσεις που είχαν δώσει πριν από μήνες στους γιατρούς για εξίσωση του μισθολογικού τους καθεστώτος με εκείνο του ΕΣΥ, μέχρι στιγμής καμία σχετική πρωτοβουλία δεν έχουν αναλάβει. Επίσης, το νοσοκομείο παραμένει εδώ και τρεις μήνες χωρίς Διοικητή, με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για τη διαδικασία οργάνωσης και θωράκισής του τη δύσκολη αυτή περίοδο που διανύουμε. Ενώ υπάρχει έντονη φημολογία εδώ και ένα μήνα ότι έρχεται Διοικητής, κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί μέχρι στιγμής, ενώ η μόνιμη απάντηση στην ερώτηση «πότε έρχεται» είναι «σε λίγες μέρες».

 

Ελπίζουμε ότι αυτό το «λίγες» δεν είναι μέτρο σύγκρισης με την αιωνιότητα και ότι επιτέλους θα εμφανιστεί Διοικητής, ώστε να αναλάβει και την ευθύνη λειτουργίας του νοσοκομείου.

 

Η μόνη ενέργεια που έχουμε μέχρι στιγμής διαπιστώσει είναι η έγκριση πρόσληψης πολύ περιορισμένου αριθμού νοσηλευτών/ριών, μαιών και φυσικοθεραπευτριών, οι οποίοι θα εργαστούν ως επικουρικό προσωπικό και κυρίως δεν έχουν αναλάβει ακόμα υπηρεσία.

 

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ Θήρας έθεσε επιτακτικά την ανάγκη επίλυσης των προβλημάτων αυτών στο βουλευτή Κυκλάδων Νίκο Συρμαλένιο, με πρωτοβουλία του οποίου κατατέθηκε χθες στη Βουλή από το ΣΥΡΙΖΑ τροπολογία για την εξίσωση του μισθολογικού καθεστώτος των Ιατρών του Γ.Ν. Θήρας με εκείνων του ΕΣΥ. Η τροπολογία μεταξύ άλλων προβλέπει και τη διατήρηση των αποδοχών ως προσωπική διαφορά, για γιατρούς που ο μισθός τους ενδεχομένως μειωθεί από την εφαρμογή της.

 

 

Με αφορμή την κατάθεση της τροπολογίας αυτής ο ΣΥΡΙΖΑ Θήρας καλεί τον έπαρχο και το δήμαρχο Θήρας, να αναλάβουν πρωτοβουλία στήριξής της και επιπλέον να ασκήσουν με κάθε τρόπο πίεση στην κυβέρνηση και την ΑΕΜΥ Α.Ε., στην κατεύθυνση επίλυσης των προαναφερόμενων προβλημάτων. Επίσης, τους καλούμε να ενημερώσουν τους πολίτες της Θήρας για τα αποτελέσματα των αλλεπάλληλων συναντήσεων στο Υπουργείο Υγείας. Ένα τόσο σημαντικό θέμα όπως η λειτουργία του Γ.Ν. Θήρας δεν μπορεί να μένει στο σκοτάδι και οι όποιες αποφάσεις δεν μπορεί να λαμβάνονται ερήμην του Θηραϊκού λαού”.

Exit mobile version