“ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΣΦΑΛHΣ ΛΥΣΗ ΤΟ VOUCHER ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙ Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ”

ΑΡΘΡΟ  ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΤΣΙΠΗ-ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ

 

 

 

Γιώργος Κατσίπης

“Δεν μπορεί ο Τουρισμός  και η ανθρώπινη υγεία να  στηριχθούν σε ένα κουπόνι Voucher.

 

 

Όπως αναφέρθηκα και σε προηγούμενη ανάρτηση μου σχετικά με τον τουρισμό και την επόμενη μέρα οφείλουμε σαν ξενοδόχοι να δείξουμε πρώτα τον επαγγελματισμό μας, αυτό είναι ο ιδιαίτερος τρόπος προσέγγισης του πελάτη μας,  η μεταξύ μας επικοινωνία με σκοπό την αλλαγή της κράτησης του για την φετινή περίοδο η ακόμα και για μια μελλοντική επίσκεψη.

 

 

Από την στιγμή που ο πελάτης δέχεται την αλλαγή και την μεταφορά της προκαταβολής του στην νέα κράτηση μέσω των online πλατφορμών είναι εξίσου ασφαλέστερο και υπάρχει και αρχείο με την συνομιλία μεταξύ ξενοδόχου και πελάτη.

 

 

 

 

Δεν γίνεται ένα voucher διαρκείας 18 μηνών όπως ανέφεραν στα ΜΜΕ να εγγυηθεί ότι θα σώσει την κατάσταση όταν οι προπληρωμές και οι προκαταβολές, που έχουμε λάβει πολλές επιχειρήσεις το μεγαλύτερο ποσοστό είναι με πιστωτική κάρτα, όπου τα χρήματα αυτά είναι στον αέρα, οποιοδήποτε στιγμή ο πελάτης μπορεί να τα αμφισβητήσει,  διότι αυτό είναι απομακρυσμένη πληκτρολογημένη συναλλαγή και οι όροι και οι προϋποθέσεις της VISA είναι πολύ αυστηρές και ιδιαίτερες και το γνωρίζουμε όλοι!.

 

 

Άρα καταλήγουμε σε μια μη ασφαλή ενέργεια διασφάλισης των χρημάτων από τους πελάτες μας.

 

 

 

Συνειδητοποιημένοι της κατάστασης, ότι βρισκόμαστε σε παγκόσμια κρίση και η ανθρωπότητα αντιμετωπίζει από τις μεγαλύτερες φοβίες της λόγω της υγειονομικής κατάστασης της κάθε χώρας γύρω τους,  δεν γνωρίζουν την επόμενη μέρα τι θα συμβεί και πως θα εξελιχθεί αυτό.

 

 

Ο ξένος τουρισμός που αυτή την στιγμή είναι ο ποιος σημαντικός κλάδος ανάπτυξης της ελληνικής τουριστικής βιομηχανίας θα αργήσει να επανέλθει, διότι ποιος θα μπορέσει να ταξιδέψει όταν η χώρα τους ,έχει απαγορεύσει κάθε μετακίνηση.

 

 

 

Η Ελλάδα μπορεί να βγει σύντομα από αυτό και να ξεκινήσει σιγά σιγά η εγχώρια ανάπτυξη, αλλά ο τουρισμός θα αργήσει και θα αλλάξουν πολλά πράγματα στην καθημερινότητα του Ελληνικού Τουρισμού διότι η πτώση του ξένου τουρισμού θα επηρεάσει ειδικά μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες όπου πολλές από αυτές,  δεν θα μπορέσουν  να ανοίξουν την φετινή περίοδο.

 

 

 

Ας προσπαθήσουμε και χωρίς Voucher σωστά και με σεβασμό προς το πρόσωπο του πελάτη μας, η σωστή διασφάλιση των χρημάτων έρχεται με ακύρωση της υπάρχουσας κράτησης και δημιουργίας νέας κράτησης με νέες ημερομηνίες όπου θα μεταφερθεί το ποσό της προκαταβολής η της προπληρωμής που είχε στην αρχική κράτηση του.

 

 

Σε περίπτωση που ο πελάτης δεν γνωρίζει την ημερομηνία επίσκεψης του  μπορούμε μέσω μιας δικής  μας πλατφόρμας να μπαίνει στην λίστα πελατων όπου θα λαμβάνει  ένα μήνυμα επιβεβαίωσης με τον αριθμό κράτησης του και το ποσό που είχε  καταβάλει.

 

 

Αντιθέτως πελάτες που δεν επιθυμούν τίποτα από αυτά δεν μπορούμε να τους επιβάλουμε ούτε voucher αλλά ούτε μπορούμε να διασφαλίσουμε τα χρήματα όπου έχουμε πάρει με κάποιο τρόπο».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *