“απροθυμία για την στελέχωση του νοσοκομείου με το απαραίτητο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό”

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΚΕ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ

 

 

 

 

 

  “Δεν θα κουραστούμε να το λέμε : Ένα σύστημα υγείας που αντιμετωπίζει την υγεία ως εμπόρευμα με νοσοκομεία που λειτουργούν ως επιχειρήσεις με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, έχει αποδειχθεί περίτρανα, ιδιαίτερα την τελευταία περίοδο, ότι δεν μπορεί να ικανοποιήσει τη βασική ανάγκη του λαού για υγεία.

 

 

 

Το Γενικό Νοσοκομείο Σαντορίνης, με ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ εντάχθηκε το 2016 στην ΑΕΜΥ και με ευθύνη της κυβέρνησης της ΝΔ εξακολουθεί μέχρι σήμερα το 2021 να παραμένει υποστελεχωμένο σε βασικές ειδικότητες. Η δε διοίκηση της ΑΕΜΥ δείχνει και με το παραπάνω ότι αυτό που την ενδιαφέρει είναι το Γενικό Νοσοκομείο Σαντορίνης να είναι μια «κερδοφόρα επιχείρηση υγείας» : εξώδικα σε εργαζόμενους για επιστροφή (!) χρημάτων, μη ανανέωση συμβάσεων επικουρικών διοικητικών υπαλλήλων και κυρίως απροθυμία για την στελέχωση του νοσοκομείου με το απαραίτητο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, που προκαλούν συνεχώς προβλήματα στη λειτουργία του ως δευτεροβάθμια μονάδα υγείας.

 

 

Όλο το προσωπικό του Νοσοκομείου από την πρώτη στιγμή της λειτουργίας του , δίνει καθημερινές μάχες όχι μόνο με την πανδημία του covid-19 αλλά και με τις τραγικές ελλείψεις σε υγειονομικό προσωπικό. Υπάρχει μόνο ένας καρδιολόγος, δεν υπάρχει πνευμονολόγος, στη μονάδα του τεχνητού νεφρού που λειτουργεί εδώ και 1,5 χρόνο στο Νοσοκομείο έχουν περάσει 5 (!) διαφορετικοί νεφρολόγοι από διάφορα νοσοκομεία της χώρας γιατί δεν έχει διοριστεί μόνιμος νεφρολόγος στο νοσοκομείο. Πρόσφατα, πληροφορηθήκαμε ότι θα σταματήσει η λειτουργία των εξωτερικών ιατρείων προκειμένου λειτουργήσουν πιο εντατικά τα εμβολιαστικά κέντρα και να αυξηθούν οι εμβολιασμοί.

 

 

Όπως φαίνεται η κυβέρνηση, σε μια επίδειξη ανευθυνότητας, δεν μπορεί να εξασφαλίσει στο λαό της Σαντορίνης και υπηρεσίες Υγείας και προστασία από τον κορωνοϊό!

 

 

Ως εδώ! Σταματήστε να παίζετε με την Υγεία μας!

Καλούμε την κυβέρνηση να πάρει άμεσα όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία της Υγείας των κατοίκων της επαρχίας Θήρας και των πολυάριθμων επισκεπτών από όλο τον κόσμο, μια ανάσα πριν από το άνοιγμα της τουριστικής περιόδου.

Το ΚΚΕ καλεί το λαό της Σαντορίνης και της Θηρασιάς αλλά και συνολικά της Επαρχίας Θήρας να απαιτήσουν αγωνιστικά:

  • Ένταξη του Νοσοκομείου στο ΕΣΥ, χρηματοδότησή του από τον κρατικό προϋπολογισμό και στελέχωσή του με μόνιμο υγειονομικό προσωπικό σε όλες τις ειδικότητες που προβλέπονται για την ολοκληρωμένη λειτουργία του.
  • Εκσυγχρονισμός και στελέχωση των Περιφερειακών Ιατρείων σε Σαντορίνη και Θηρασιά
  • Άμεση λειτουργία 2 εμβολιαστικών Κέντρων εκτός Νοσοκομείου για τον άμεσο και πλήρη εμβολιασμό όλων των κατοίκων με προτεραιότητα των εργαζομένων στον τουρισμό – επισιτισμό”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *