“ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ…ΘΥΣΙΑ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΩΝ ΚΕΡΔΩΝ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ”

ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΤΗ ΣΥΛΛΗΨΗ 2 ΟΔΗΓΩΝ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ

 

 

 

“Δεν αρκεί που οι εργαζόμενοι δουλεύουν χωρίς ρεπό με εξαντλητικά ωράρια με ότι αυτό συνεπάγεται για την υγεία τους, δεν αρκεί που οι οδηγοί λεωφορείων εξαναγκάζονται να δουλεύουν 15-16 ακόμα και 20 ώρες τη μέρα με ότι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια των ίδιων και των επιβατών, οι εργαζόμενοι πρέπει να γνωρίζουν ότι τις όποιες παρανομίες των εργοδοτών τους , θα τις πληρώσουν οι ίδιοι, χωρίς καμιά κάλυψη από την εταιρία που σ’ αυτές τις περιπτώσεις λάμπουν δια της απουσίας τους.

Χθες, Τετάρτη 19/6 όργανα του λιμενικού σώματος συνέλαβαν δύο εργαζόμενους οδηγούς τουριστικών λεωφορείων μιας εταιρίας από τις μεγαλύτερες του νησιού, επειδή η εν λόγω εταιρία είχε εγκαταστήσει στα λεωφορεία της ασύρματους VHS ενώ απαγορεύεται από το νόμο!!!

Στην απίστευτη ταλαιπωρία, χωρίς να έχουν καμιά ευθύνη, των δύο οδηγών, οι οποίοι παρέμειναν στα κρατητήρια του λιμεναρχείου για ώρες, με κίνδυνο να αντιμετωπίσουν την διαδικασία του αυτοφώρου, τη σύνταξη δικογραφίας και τέλος τη φυλάκιση και βαριά πρόστιμα χιλιάδων ευρώ, η εταιρία ήταν άφαντη. Δεν εμφανίστηκαν ούτε οι ιδιοκτήτες της, ούτε και κανένας εκπρόσωπος. Μόνοι τους και με την βοήθεια του Συνδικάτου Επισιτισμού Τουρισμού που κινητοποιήθηκε μόλις πληροφορήθηκε το γεγονός αντιμετώπισαν την κατάσταση. Το γεγονός ότι τελικά αφέθηκαν ελεύθεροι δεν πρέπει να καθησυχάσει κανέναν, καθώς τέτοιες συσκευές έχουν κι άλλες εταιρίες στα οχήματά τους.

Καλούμε τους εργαζόμενους οδηγούς να μην ανεβαίνουν σε λεωφορεία ή άλλου τύπου οχήματα που φέρουν τέτοιου είδους ασύρματους, να αρνούνται τα παράνομα εξαντλητικά ωράρια που απαιτούν οι εργοδότες τους για να κάνουν τη δουλειά τους με τους μισούς εργαζόμενους απ’ όσους πραγματικά χρειάζονται και τέλος να οργανωθούν στο Συνδικάτο Επισιτισμού Τουρισμού και Συναφών Επαγγελμάτων Θήρας, το ταξικό σωματείο της επαρχίας Θήρας που θα σταθεί δίπλα τους στον αγώνα τους για την διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους.

Κανένας μόνος του απέναντι στην εργοδοτική ασυδοσία! Η ενότητα, η αλληλεγγύη και η οργάνωση είναι η δύναμή μας!!!”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *