ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗ & ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΕ ΝΟΣΟΥΝΤΕΣ/ΟΥΣΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ COVID-19 ΣΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΟ

 

 

 

    “O Δήμος Θήρας, ο Δήμος Ιητών και η ΚΛΙΜΑΚΑ, στο πλαίσιο λειτουργίας της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας ΝΑ Κυκλάδων και του προγράμματος ψυχοκοινωνικής υποστήριξης νοσούντων/ουσων από την Covid19, ανακοινώνουν την παροχή ψυχιατρικών υπηρεσιών & υπηρεσιών ψυχοκοινωνικής υποστήριξης σε άτομα που βρίσκονται σε περιορισμό λόγω της πανδημίας της νόσου Covid-19, είτε λόγω νόσησης, είτε λόγω επαφής με επιβεβαιωμένο κρούσμα και βρίσκονται στα νησιά της Σαντορίνης και της Ίου.

 

 

     Η πανδημία της νόσου Covid-19, αποτελεί μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης της δημόσιας υγείας, η οποία δημιουργεί καθολική ανησυχία και αποτελεί πρόκληση για πολλούς τομείς της κοινωνίας. Μεταξύ άλλων, πλήττεται και ο τομέας της ψυχικής υγείας, καθώς υπάρχουν έντονες διακυμάνσεις στη διάθεση και τις αντοχές των ατόμων, ιδιαίτερα των ατόμων που χρειάζεται να βρεθούν σε καθεστώς καραντίνας.   

 

     Η αλλαγή της καθημερινότητας, η κοινωνική απομόνωση, το μετατραυματικό στρες και η μη επαρκής διαχείρισή του είναι παράγοντες που καθιστούν τα άτομα που βρίσκονται σε περιορισμό λόγω της πανδημίας της νόσου Covid-19 ιδιαίτερα ευάλωτα, γεγονός που δίνει μια αναγκαιότητα στη φροντίδα και την διαφύλαξη της ψυχικής τους υγείας.

 

 

     Τα νησιά των Κυκλάδων δεν θα μπορούσαν να αποτελέσουν εξαίρεση σε όλη αυτήν την απαιτητική συνθήκη που βιώνουμε. Στο πλαίσιο της προαγωγής της ψυχικής υγείας και της ενίσχυσης της ψυχικής ανθεκτικότητας, η ΚΛΙΜΑΚΑ συνεχίζει να παρέχει ψυχοκοινωνική & ψυχιατρική υποστήριξη σε άτομα που βρίσκονται σε περιορισμό λόγω της πανδημίας της νόσου Covid-19 στα νησιά της Σαντορίνης και της Ίου, μέσω του συστήματος της Τηλεψυχιατρικής.

 

 

     Για περισσότερες πληροφορίες και πρόσβαση στις ψηφιακές καθημερινές ομαδικές συναντήσεις,  επικοινωνείτε με το ξενοδοχείο ή τα ενοικιαζόμενα δωμάτια που διαμένετε”.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *