ΨΗΦΙΔΩΤΟ: ΜΙΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΟ ΕΝΤΕΥΚΤΗΡΙΟ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΠΥΡΓΟΥ

Η ΨΗΦΙΔΟΓΡΑΦΟΣ ΑΝ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ, ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΗ ΤΗΣ ΕΣΤΙΑΣ ΠΥΡΓΟΥ

 

 

 

“Η Εστία θα φιλοξενήσει έκθεση των βραβευμένων έργων της ψηφιδογράφου κας Αναστασίας Νικολάου, από  6 έως 15 Ιουλίου στον εκθεσιακό χώρο της πλατείας Πύργου.

Τα εγκαίνια θα γίνουν το Σάββατο 6 Ιουλίου στις 20:00

Τα αγάλματα  «Κούροι» και ψηφιδωτά έργα (πίνακες και γλυπτά) από τις συλλογές: «Ενθαλπία», «Σπιρίτης», «Ασταίες/Ακταίες», θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι επισκέπτες της έκθεσης.

 

Στο πλαίσιο της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν επίσης παρουσιάσεις θεωρίας  και πρακτικής της εικαστικής ψηφιοποίησης και  εκδηλώσεις ψηφιδοτοποθέτησης από το κοινό. Η θεματολογία των δράσεων εμπνευσμένη από την θάλασσα, φιλοδοξεί να γαληνεύει τους συμμετέχοντες δίνοντάς τους παλέτες και ψηφίδες να δημιουργήσουν τα μοναδικά τους μοτίβα και χρώματα.

Μέσα από την τέχνη της ψηφιδογραφίας, χρησιμοποιώντας υλικά όπως μάρμαρο, γυαλί, σίδερο,  ξύλο, ξεπηδούν δημιουργικές τέχνες και τεχνικές, που προωθούν την διατήρηση και διάδοση του πολιτισμού.

Όσοι επιθυμούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα ψηφιδοτοποθέτησης μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή με σειρά προτεραιότητας έως Δευτέρα 8 Ιουλίου, στο τηλέφωνο 6945875289 (κα Αναστασία Νικολάου).

Το ωράριο λειτουργίας 10:00-14:00 & 17:00-20:00 και η είσοδος των επισκεπτών στην έκθεση και σε όλες τις δράσεις είναι ελεύθερη.

Σύντομο Βιογραφικό

Η εικαστικός ψηφιδογραφίας Αναστασία Νικολάου γεννήθηκε το 1974.

Με καταγωγή από τον Πύργο Καλλίστης το τα γένη Ιωάννη Ευδαίμων και Άννα Ρούσου.

Ζει στη Γλυφάδα και δημιουργεί έργα σύγχρονου ψηφιδωτού τα τελευταία 20 χρόνια.

Η αγάπη της για το περιβάλλον και τη φύση, την οδήγησε σε περισυλλογή sea glass για καθαρισμό των παραλιών και με αυτό το υλικό ξεκίνησε τα πρώτα της έργα.

Στην πορεία με μεικτή τεχνική, μωσαϊκού και ζωγραφικής και υλικά, μάρμαρο, βότσαλο, σμάλτο, γυαλί, ξύλο, μέταλλο, δημιουργεί τα μοναδικά έργα της.

Από το 2011 έχει συμμετάσχει σε πάνω από 20 ομαδικές.

Έχει διακριθεί το 2018 από το φιλολογικό σύλλογο Παρνασσού,

και το 2019 συμμετείχε στον Διεθνή διαγωνισμού absolute Creative Competition με σημαντικούς καλλιτέχνες και curators εκπροσωπώντας την Ελλάδα.

Φέτος τον Μάιο πραγματοποίησε την δεύτερη ατομική της έκθεση στο Πολιτιστικό Μέγαρο Γλυφάδας.

΄Εργα της κοσμούν  ιδιωτικές συλλογές και Δημόσια κτήρια όπως στο Δήμο Γλυφάδας, στο Δήμο Αργυρούπολης και πολλές σχολές.

Διοργανώνει εκθέσεις, διδάσκει ψηφιδογραφία σε  καλλιτέχνες και εκπαιδευτικούς  καθώς και σε παιδιά, ενήλικες και ΑΜΕΑ”.

 

Εδώ μπορείτε ναι δείτε έργα της Αναστασίας Νικολάου https://www.youtube.com/watch?v=5yXWtfcINg

Εικαστικός Σύγχρονου Ψηφιδωτού

 

Αναστασία Νικολάου

Ψηφιδογράφος- Εκπαιδευτικός

 

Anastasia Nicolaou

Mosaic Artist-Professor

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *