ΨΑΛΙΔΙΖΕΤΑΙ Η Δ.Ο.Υ ΘΗΡΑΣ

Επιστολή για τη ΔΟΥ έστειλε ο Δήμαρχος

Επιστολή για τη ΔΟΥ έστειλε ο Δήμαρχος

ΨΑΛΙΔΙΖΕΤΑΙ Η Δ.Ο.Υ ΘΗΡΑΣ

  Επιστολή προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα, κοινοποιούμενη στον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Γιώργο Μαυραγάνη, στο Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων κ. Χάρη Θεοχάρη και στους Βουλευτές Κυκλάδων κ . Γιάννη Βρούτση, κ. Νίκο Συρμαλέιο και κ. Παναγιώτη Ρήγα, απέστειλε ο Δήμαρχος Θήρας κ. Αναστάσιος Νικόλαος Ζώρζος.

Η επιστολή αναφέρει:

«Μεγάλη αναστάτωση και έντονη ανησυχία προκαλεί και πάλι στην επιχειρηματική κοινότητα και στο σύνολο των κατοίκων της Σαντορίνης και της Θηρασίας, η έκδοση απόφασης του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων κ. Χάρη Θεοχάρη, σύμφωνα με τη οποία από 1.7.2013 οι αρμοδιότητες των Γραφείων Ελέγχου και Δικαστικού των Δ.Ο.Υ. Θήρας, Πάρου και Μυκόνου μεταφέρονται στη Δ.Ο.Υ. Σύρου.

Γίνετε πολύς λόγος για τις ελπίδες που γεννά η προσδοκώμενη ανάκαμψη του τουρισμού για την επανεκκίνηση της χειμαζόμενης Ελληνικής Οικονομίας. Αντί λοιπόν η Ελληνική Πολιτεία και οι εκπρόσωποι της να στηρίζουν έμπρακτα της επιχειρήσεις και τους κατοίκους των νησιών μας στη δύσκολη μάχη για την επιβίωση τους σε μια τόσο αρνητική οικονομική συγκυρία, με τις αποφάσεις τους περιφρονούν για πολλοστή φορά την εκφραζόμενη βούληση του συνταγματικού νομοθέτη για την προστασία της Νησιωτικότητας. Δείχνουν να μην αντιλαμβάνονται της ιδιαιτερότητες και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του νησιωτικού συμπλέγματος των Κυκλάδων. Οδηγούν σε μία απίστευτη ταλαιπωρία χιλιάδες επιχειρηματίες και φορολογούμενους πολίτες, αναγκάζοντάς τους να σπαταλούν πολύτιμο χρόνο και χρήματα μετακινούμενοι σε διαφορετικό νησί με όλες τις δυσκολίες που δημιουργεί η ουσιαστική ανυπαρξία ακτοπλοϊκής σύνδεσης με τη Σύρο και η συνακόλουθη αναγκαστική παραμονή τους για δύο και τρείς ημέρες μακριά από τον τόπο κατοικίας και επιχειρηματικής δράσης τους.

Τούτο συμβαίνει γιατί, όπως και το ίδιο το Υπουργείο Οικονομικών παραδέχεται, δεν έχουν μέχρι σήμερα ολοκληρωθεί οι αναγκαίες διαδικασίες (ολοκλήρωση πληροφοριακών συστημάτων TAXIS και ELENXIS, υλικοτεχνική υποδομή και οργάνωση, στελέχωση με απαραίτητο προσωπικό) προκειμένου να μην απαιτείται η αυτοπρόσωπη μετάβαση των φορολογουμένων στης Δ.Ο.Υ. για την διεκπεραίωση των υποθέσεών τους. Επαναλαμβάνουμε για μια ακόμα φορά ότι αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για την ομαλή λειτουργία της τοπικής αγοράς και την στήριξη της επιχειρηματικής δράσης η εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία της Δ.Ο.Υ.  Θήρας.

Δηλώνουμε την κάθετη διαφωνία μας σε οποιαδήποτε απόφαση, ενέργεια και πρακτική αποδυνάμωσης-συρρίκνωσης της Δ.Ο.Υ. Θήρας με αφαίρεση αρμοδιοτήτων και μείωση προσωπικού.

Ζητούμε από τη Πολιτεία να αφουγκραστεί την αγωνία των επιχειρηματιών, των πολιτών της Σαντορίνης και της Θηρασίας και των εργαζόμενων στη Δ.Ο.Υ. Θήρας.

Απαιτούμε την άμεση ανάκληση της προαναφερθείσας απόφασης του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων για τη μεταφορά αρμοδιοτήτων από την Δ.Ο.Υ. Θήρας στη Δ.Ο.Υ. Σύρου.

Συνεχίζουμε τον αγώνα για την στήριξη των επιχειρήσεων, την οικονομική ανάπτυξη των νησιών μας, την ευημερία των κατοίκων της Σαντορίνης και της Θηρασίας».