Site icon Santonews

Προβληματισμοί από τις δηλώσεις του Δημάρχου στην Καθημερινή.

 

 

Τις απόψεις και εκτιμήσεις του για τα θέματα κορεσμού, κρουαζιέρας και διαχείρισης απορριμμάτων στη Σαντορίνη, εξέφρασε μιλώντας στην εφημερίδα “Καθημερινή“, ο Δήμαρχος Θήρας. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον στη συνέντευξή του, είχε η ενότητα για τα απορρίμματα, όπως καταγράφεται στο δημοσίευμα:

“Μια οριστική λύση για την αντιμετώπιση της διαχείρισης απορριμμάτων δεν θα βρεθεί πριν το 2027, σύμφωνα με τον δήμαρχο Θήρας, ενώ αυτή τη στιγμή η ενδιάμεση λύση –η λειτουργία χώρου απόθεσης απορριμμάτων παραπλεύρως του ΧΑΔΑ– αντιμετωπίζει προβλήματα. «Πλέον κινδυνεύει η χρηματοδότηση για την αποκατάσταση του ΧΑΔΑ, ενώ δεν έχει εξασφαλιστεί ο χώρος. Δεν έχει αγοραστεί ή μισθωθεί ο χώρος παραπλεύρως, όπου θα εγκατασταθεί η ενδιάμεση λύση. Αν αυτά τα δύο εξασφαλιστούν, τότε μπορούμε σε ένα χρόνο από σήμερα να έχουμε την ενδιάμεση λύση», εξηγεί ο κ. Ζώρζος”.

 

Τα λεχθέντα του Δημάρχου προβληματίζουν, καθώς η πρόβλεψη του ενός έτους για την ενδιάμεση διαχείριση, δεδομένων των προβλημάτων που εντόπισε στην αγορά ή ενοικίαση χώρου, φαντάζει μάλλον αισιόδοξη. Και η κατάσταση στην υπερπλήρη χωματερή δεν δίνει την πολυτέλεια, οποιασδήποτε αισιοδοξίας. Όσο δε για την  οριστική λύση, αυτή τοποθετείται στο 2027, οπότε τίθεται το εξής ερώτημα: Θα γίνει σε όμορο της ενδιάμεσης λύσης χώρο -που δεν έχει ακόμα αγοραστεί ή ενοικιαστεί- ή θα ξεκινήσει άλλη διαδικασία;.

Exit mobile version