ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΤΗΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ

ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΥΠΟΓΡΑΦΕΙ Η SANTONEWS

 

 

 

 

  “Αγαπητές Κυρίες και αγαπητοί Κύριοι των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του νησιού μας.

Ως μέλη του Συλλόγου Stray Paws Santorini, θέλουμε να σας συστηθούμε και να ζητήσουμε και τη δική σας βοήθειά σας στις φιλοζωικές μας προσπάθειες, που αφορούν στην προστασία, φροντίδα, περίθαλψη και γενικότερα αξιοπρεπή διαβίωση μακριά από τους δρόμους, των αδέσποτων ζώων του νησιού μας, μέχρι να μπορέσουν να βρούν μια οικογένεια.

 

 

  Η δημιουργία του Φιλοζωικού Συλλόγου «Stray Paws Santorini» (S.P.S) είναι η αρχή για την εκπλήρωση του ενός και μοναδικού μας στόχου. Να συμβάλουμε έμπρακτα και ουσιαστικά, στο μέτρο του δυνατού και των δυνατοτήτων μας, στην προστασία και βελτίωση των συνθηκών ευζωίας των αδέσποτων ζώων του νησιού μας, της Σαντορίνης.

Ο υπό ίδρυση Φιλοζωικός Σύλλογος (αρ. πρωτ. Κατάθεσης 86/2020), ο οποίος λειτουργούσε έως τώρα ως Ένωση, με τον διακριτικό τίτλο «Stray Paws Santorini» σήμερα αποτελείται από 20 μέλη και πολλούς αρωγούς, ημεδαπούς και αλλοδαπούς εθελοντές και ξεκίνησε τη δράση του στη Σαντορίνη τον Μάρτιο του 2020.

 

 

  Έκτοτε και χωρίς πάγια έσοδα, αποκλειστικά βασιζόμενος σε δωρεές ιδιωτών τόσο από το νησί όσο και από όλο τον κόσμο, καθώς και από τους κουμπαράδες που αρκετοί από τους επιχειρηματίες του νησιού είχαν την ευγενή καλοσύνη να τοποθετήσουν στο χώρο τους, ο Σύλλογός μας έχει καταφέρει να φροντίζει ένα πολύ μεγάλο αριθμό αδέσποτων στο δρόμο, δημιουργώντας σημεία σίτισης σε σχεδόν όλα τα σημεία του νησιού, και κατόπιν, έχοντας μόνο στη διάθεσή μας, μέσω προσωρινής άτυπης παραχώρησης, ένα πολύ μικρό χώρο, κατάφερε να στεγάσει και να βρει σπίτια σε πάνω από 130 σκυλιά, τα περισσότερα πολύ νεαρής ηλικίας, που βρέθηκαν εγκαταλελειμμένα σε διάφορα σημεία του νησιού.

 

 

  Αυτή τη στιγμή, ακόμα 40 περίπου κουτάβια βρίσκονται υπό την αιγίδα του Συλλόγου μας και θα παραμείνουν μέχρι να τους βρούμε σπίτι. Ακόμα περισσότερα βρίσκονται στο δρόμο, περιμένοντας να βρούμε χώρο και πόρους για να τα βοηθήσουμε.

Για την προώθηση των σκοπών μας, έχουμε δημιουργήσει αντίστοιχη σελίδα στο Facebook με τον διακριτικό τίτλο της οργάνωσης «Stray Paws Santorini» στη διεύθυνση : https://www.facebook.com/straypawssantorini η οποία αριθμεί περισσότερα από 3000 μέλη και έχει παράλληλα ενεργή στήριξη από τις πιο κάτω οργανώσεις του εξωτερικού :

1. Greek Animal Rescue από Αγγλία με 13.000 μέλη,

2. Pointers in Need από Αγγλία με 4.000 μέλη,

3. Tierschutzverein Hunde in Not Rhein-Main από Γερμανία με 5.000 μέλη,

4. www.graeskehunde.dk από την Δανία με 13.000 μέλη

5. Αdoptera en grekisk gatuhund από την Σουηδία με 8.000 μέλη

6. Above and beyond English setter rescue από Αμερική με 10.000 μέλη, καθώς και από άλλες οργανώσεις και σελίδες μικρότερης εμβέλειας.

Καθώς οι ανάγκες είναι διαρκώς αυξανόμενες γιατί ο πληθυσμός των αδέσποτων όχι απλά δεν μειώνεται, αλλά παρουσιάζει και αυξητική πορεία παρά το μεγάλο αριθμό στειρώσεων που πραγματοποιούμε και παρά την προσπάθεια ενημέρωσης των ιδιωτών για τις ευθύνες τους απέναντι στα οικόσιτα ζώα τους, εμείς, ως «Stray Paws Santorini» είμαστε αποφασισμένοι να παραμείνουμε πιστοί στο στόχο μας, για ένα νησί πρότυπο, με τον ελάχιστο δυνατό αριθμό αδέσποτων.

 

 

  Έτσι λοιπόν, με σκοπό να αναβαθμίσουμε το έργο μας, προχωράμε στην δημιουργία χώρου φιλοξενίας και προσωρινής περίθαλψης αδέσποτων και για τον σκοπό αυτό ενοικιάσαμε χώρο που ανταποκρίνεται στις ανάγκες μας και ταυτόχρονα βρίσκεται εκτός οικιστικής περιοχής, έτσι ώστε να αποφύγουμε να ενοχλήσουμε ή να δημιουργήσουμε πρόβλημα στον οποιονδήποτε κάτοικο ή επαγγελματία του νησιού. Ο χώρος αυτός, έκτασης ενός στρέμματος και με τα απαραίτητα έργα, προϋπολογισμού της τάξεως των 7.000 ευρώ, θα φιλοξενήσει τις εγκαταστάσεις μας και θα στηριχθεί αποκλειστικά από εθελοντές και ιδιώτες.

 

 

Για το λόγο αυτό, ζητάμε και τη δική σας βοήθεια και στήριξη θεωρώντας ότι οι δράσεις μας είναι σύννομες και με το δικό σας όραμα για μια καλύτερη Σαντορίνη.

Η βοήθεια που θέλουμε από εσάς είναι η δωρεάν τοποθέτηση του μπάνερ του Συλλόγου μας σε οποιοδήποτε σημείο της σελίδας σας κρίνετε καλύτερο, με σκοπό την προβολή και υποστήριξη του έργου μας. Σε αυτό το ενδεχόμενο, θα θέλαμε το μπάνερ μας να κάνει λίνκ στη σελίδα μας στο facebook που είναι η εξής : https://www.facebook.com/straypawssantorini

Εκ των προτέρων σας ευχαριστούμε πολύ για την κατανόηση, το ενδιαφέρον και την ευαισθησία σας”. 

Για κάθε πληροφορία σχετικά με το Σύλλογό μας, τον «Stray Paws Santorini» καθώς και για τρόπους μεταξύ μας συνεργασίας, μπορείτε να απευθύνεστε στην πρόεδρο του Συλλόγου κ. Μπουγιούκα Μυρτώ στο τηλέφωνο 6987 606510 και στο email : straypawssantorini@gmail.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *