ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΣΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ Η ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΣΤΟ ΣΥΝ 17,7% Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ

 

ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΣΕΤΕΣυνεχίζει να κρατά τα σκήπτρα της φετινής τουριστικής χρονιάς, η Σαντορίνη. Ακόμα και το Νοέμβριο, που από πλευράς αφίξεων θεωρείται αδιάφορος μήνας, επισκεπτών το νησί πήγε καλά συγκριτικά με τα προηγούμενα χρόνια.  Χωρίς να μπορούν να προσμετρηθούν τα στοιχεία, των επισκεπτών που έρχονται με τις πτήσεις εσωτερικού, η γενική αίσθηση είναι πως υπάρχουν πολλοί που συνδυάζουν το ταξίδι τους στην Ελλάδα με ένα σύντομο πέρασμα από τη Σαντορίνη. Αυτό άλλωστε μαρυρούν και τα γεμάτα αεροσκάφη από το Ελευθέριος Βενιζέλος.

Από την άλλη πλευρά, παρ’ ότι οι αριθμοί είναι εξαιρετικά μικροί, υπάρχει μια υποτυπώδης κίνηση και από το εξωτερικό. Σύμφωνα με τον ΣΕΤΕ (Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων), το Νομέβριο του 2015 καταγράφηκαν 374 αφίξεις με διεθνείς πτήσεις, έναντι 174 το 2014. Με δεδομένο βέβαια, πως όλες οι ξένες αεροπροικές εταιρείες έχουν διακόψει τις πτήσεις τους λόγω χειμώνα.

Πάντως το πρόσημο του νησιού, είναι θετικό και μάλιστα παρουσιάζει τη μεγαλύτερη άυξηση στην Ελλάδα, καθώς το 2015 δέχθηκε μέσω διεθνών πτήσεων 365.411 επισκέπτες, έναντι 310.416 το αντίστοιχο 11μηνο (Ιανουάριος- Νοέμβριος του 2014). Το ποσοστό της αύξησης, έφτασε το 17.7%