ΠΡΟΣΟΧΗ!!. ΛΩΠΟΔΥΤΕΣ ΓΔΥΝΟΥΝ ΜΕ ΑΠΑΤΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΤΗΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ

ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΟΝΟΜΑΤΑ ΕΥΥΠΟΛΗΠΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ I-BANKING

 

 

 

 

Μια ευφάνταστη, περίπλοκη, αλλά και αποτελεσματική απάτη, εφαρμόζουν το τελευταίο διάστημα στη Σαντορίνη, λωποδύτες που φαίνεται πως γνωρίζουν πολλά για το νησί.

Παρά το γεγονός, ότι σύμφωνα με πληροφορίες, στην παγίδα έχουν πέσει αρκετές επιχειρήσεις, παρατίθεται η μαρτυρία ιδιοκτητών βενζινάδικου του νησιού.

Στις 3 Οκτωβρίου, τηλεφωνεί κάποιος στο πρατήριο και προσποιούμενος πως είναι γνωστό και αξιοσέβαστο μέλος της κοινωνίας (δίνει όνομα), ζητά την προμήθεια συγκεκριμένων λίτρων θέρμανσης.

Στη συνέχεια ρωτά το κόστος. Του αναφέρεται το ποσόν και συμφωνεί να καταθέσει άμεσα τα χρήματα. Λίγο αργότερα στέλνει και το αποδεικτικό κατάθεσης.

Σε μερικά λεπτά, ο ίδιος άνθρωπος παίρνει έντρομος τηλέφωνο και λέει, έβαλα ένα μηδενικό παραπάνω στο ποσό που μου είπατε. Έχω ανάγκη τα χρήματα για άλλη συναλλαγή, σας παρακαλώ στείλτε τα πίσω!. Καίγομαι!.

Επειδή υποδύεται γνωστό και αξιοσέβαστο μέλος της τοπικής κοινωνίας, οι ιδιοκτήτες τον πιστεύουν και στέλνουν το πρόσθετο ποσό πίσω.

Τελικά. Το καταθετήριο, είναι πλαστό. Οι ιδιοκτήτες πλήρωσαν πάνω από 5.000 ευρώ, επειδή θεώρησαν πως ένα τόσο σεβαστό μέλος της κοινωνίας (που δεν είχε ιδέα!), έλεγε αλήθεια.

Αποτέλεσμα. Κλαίνε, τα λεφτά τους. Καταθέτουν μήνυση. Πληροφορούνται πως με παρεμφερή τρόπο, εξαπατήθηκαν και άλλοι.

Το ερώτημα, παραμένει: Πως απέκτησαν τέτοια τεχνογνωσία και (ενδεχομένως) προσβάσεις για να κάνουν μια τόσο καλοστημένη, απάτη;.

Προσοχή, σε όλους λοιπόν.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *