ΠΡΟΣΟΧΗ, ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΧΤΥΠΟΥΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ

Την προσοχή Δήμων και Τουριστικών Γραφείων, εφιστά ο ΗΑΤΤΑ

Την προσοχή Δήμων και Τουριστικών Γραφείων, εφιστά ο ΗΑΤΤΑ

ΠΡΟΣΟΧΗ, ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΧΤΥΠΟΥΝ  ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ

  Την προσοχή των δημοτικών αρχών, αλλά και των τοπικών Τουριστικών Γραφείων, εφιστά ο ΗΑΤΤΑ (Σύνδεσμος των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων), καθώς απατεώνες εμφανίζονται ως υψηλόβαθμοι κυβενρητικοί παράγοντες και αποσπούν μεγάλα χρηματικά ποσά.

ιστορία αυτή είναι πια γνωστή, αλλά την επισημαίνουμε για ακόμη μία φορά.

Κάποιο άτομο, επικαλούμενο ιδιότητα Διευθυντή Υπουργείου (ή άλλης υπηρεσίας) προσεγγίζει Δημοτικές Αρχές και Υπεύθυνους Τουριστικής Προβολής των Δήμων, ενημερώνοντάς τους ότι έχει αναλάβει πρόγραμμα σύμφωνα με το οποίο θα φέρει στην Ελλάδα (περιοχή ανάλογα με το Δήμο) τουρίστες από την Ευρώπη (ή στελέχη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κλπ) σε επαναλαμβανόμενα γκρουπ για αρκετούς μήνες. Από τον Υπεύθυνο του Δήμου ζητά συνεργασία και να του συστήσουν- φέρουν σε επαφή με τουριστικό γραφείο της περιοχής (ή άλλους τουριστικούς επαγγελματίες), προκειμένου να συνεργαστούν.

Στη συνέχεια ζητούν από το τουριστικό γραφείο να καταθέσει σε τραπεζικό λογαριασμό συνεργάτη του, ποσό που κυμαίνεται στα ±4.300€ σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα (μπορεί να σημειώσει ότι τα χρήματα θα επιστραφούν άμεσα στο τουριστικό γραφείο), για επισφράγιση της συνεργασίας/ συμφωνίας.

Όπως είναι γνωστό, καμιά δημόσια υπηρεσία δεν λειτουργεί με ανάλογο τρόπο. Ήδη έχουμε αρκετές καταγγελίες από τουριστικά γραφεία, από όλη την Ελλάδα. Μέχρι στιγμής γνωρίζουμε ότι έχουν επικοινωνήσει και εξαπατήσει τουριστικά γραφεία και ξενοδοχεία, μέσω των Δήμων Πειραιά, Θεσσαλονίκης, Τρίπολης, Ιεράπετρας, Νοτίου Πηλίου, αλλά και αλλού.

Ο ΗΑΤΤΑ έχει ήδη καταγγείλει το γεγονός και παρακολουθεί την εξέλιξή του.