ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΑΚΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΘΗΡΑΣ

ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΧΕ ΔΙΚΙΟ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ

 

 

 

Η βασική φωτογραφία της σύνθεσης, παραχωρήθηκε από τον Σταύρο Κουταλίδη.

Για πολύ καιρό -και με αιχμή το ζήτημα της Καθαριότητας- η Δημοτική Αρχή διατεινόταν πως οι προσλήψεις είναι αδύνατες λόγω των ασφυκτικών περιορισμών των ξένων πιστωτών και του Υπουργείου Εσωτερικών. Η Αντιπολίτευση, επέμενε πως στις ανταποδοτικού χαρακτήρα υπηρεσίες, υπάρχει εξαίρεση. Τελικά επιβεβαιώθηκε πως είχε δίκιο. Έτσι ο Δήμος προχωρά σε προσλήψεις.

Είπε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 30 Ιανουαρίου 2017:

  “«Σας γνωρίζουμε ότι σύμφωνα με την υπ’ αριθ. 25/40703/16.12.2016 εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης, ζητείται από τους ΟΤΑ να αποστείλουν στο Υπουργείο Εσωτερικών και στην οικεία Αποκεντρωμένη Διοίκηση τα αιτήματά τους, για τον προγραμματισμό προσλήψεων τακτικού προσωπικού ανταποδοτικών υπηρεσιών κατηγορίας ΔΕ και ΥΕ.

Τα αιτήματα που θα υποβληθούν θα αφορούν κενές θέσεις του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου μας και δεν πρέπει να περιλαμβάνουν θέσεις για την κάλυψη των οποίων έχει εκδοθεί προκήρυξη ΑΣΕΠ”.

Κατόπιν αυτό, ο Δήμος Θήρας, θα προσλάβει συνολικά 20 άτομα, στις εξής ειδικότητες:

ΔΕ Ηλεκτρολόγων θέσεις δύο (2)

Χειριστών μηχανημάτων έργου θέσεις τρεις (3).

ΔΕ ΟΔΗΓΩΝ θέσεις τρεις (3)

ΥΕ Εργατών καθ/τας (εξωτερικών χώρων) θέσεις δώδεκα (12).

Το συνολικό κόστος ανέρχεται #265.960,00# € για τις τακτικές αποδοχές και #35.750,00# € σε για τις εργοδοτικές εισφορές.

Η ΣΧΕΤΙΚH ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΗ “ΔΙΑΥΓΕΙΑ” ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΕΔΩ

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ_ΔΗΜΟΥ_ΘΗΡΑΣ_2017

 

https://diavgeia.gov.gr/doc/%CE%A81%CE%A5%CE%9B%CE%A9%CE%A1%CE%9D-63%CE%96?inline=true 

4 Απαντήσεις

  1. Ο/Η gioutsos λέει:

    κε Πράσσο δεν βλέπετε οτι η ανακοινωση μνημονευει την εγκυκλιο του Υπουργειου και εχει ημερομηνια 16/12/2016… αυτο όπως καλα καταλαβαινετε σημαινει πως όταν εδωσε την δυνατοτητα το Υπουργειο ο Δημος κινηθηκε για να παρει προσωπικο…εαν κανατε τον κοπο να διαβαζατε την αποφαση που περιγραφει τι ισχυει θα σας ηταν ακομα πιο ξεκαθαρο… η μηπως τη διαβασατε και πετατε λασπη στον ανεμιστηρα? αναρωτιεμαι… γιατι “τον πολυ καιρο” που λετε οτι η αντιπολιτευση διατινοταν για προσληψεις όντως ίσχυε η απαγόρευση…οπως ισχυει ακομα σε ολες τις αλλες θεσεις κ ειδικοτητες που δεν περιλαμβανονται στην εγκυκλιο…. μαζι σας στην κριτικη αλλα οχι στη λασπη….δεν χρειαζεται και ειδικα απο ενα δημοσιογραφο του επιπεδου σας…

    • Προφανώς, το είδα. Η εγκύκλιος, είναι ερμηνευτική. Έτσι;. Η πολιτική βούληση του κάθε Δημάρχου, να ερμηνεύσει το νόμο και να προβεί σε ενέργειες, είναι το μείζον. Ελπίζω πως συμφωνούμε. Κάποιοι, το έκαναν. Εμείς περιμέναμε να μας το κάνουν νιανιά. Η αντιπολίτευση, αυτό έλεγε, από τότε. Ότι το δικαίωμα, υπάρχει. Και αυτό έγραψα: Τελικά είχε δίκιο. Και κόπο καταβάλλω πολύ. Όπως διαθέτω και λίγη μνήμη. Του τι έλεγε ο καθείς. Καλημέρα, πάντως. Όσο για τις λάσπες και τους ανεμιστήρες, απλά φύγετε από το εύρος τους. Ακόμα, περιμένω να μου διαψεύσουν ρεπορτάζ.

  2. Ο/Η apatramani λέει:

    Η 25/40703/16.12.2016 εγκύκλιος ζητά (με βάση τα αναφερόμενα στην απόφαση του δημοτικού συμβουλίου) τα αιτήματα των ΟΤΑ για πρόσληψη τακτικού προσωπικού ανταποδοτικών υπηρεσιών κατηγορίας ΔΕ και ΥΕ.

    Η εισήγηση της Δ/νσης Διοικητικών Υπηρεσιών του Δήμου Θήρας (με ημερομηνία 18-01-2017) αναφέρεται στην παραπάνω εγκύκλιο.

    Η εισήγηση της Δ/νσης Διοικητικών Υπηρεσιών του Δήμου Θήρας όμως αναφέρεται και στο νόμο 4386/2016 ΦΕΚ 21/Α/21-2-2016 άρθρο 7 (που παραθέτω παρακάτω αυτούσιο)
    Ο νόμος ψηφίστηκε το Φεβρουάριο του 2016 (ένα χρονο σχεδόν πριν). Και δεν είναι ένα τυχαίος νόμος. Ειναι ο νόμος με τα “μέτρα παράλληλης στήριξης” που θα ψηφιζόταν κανόνικα το Δεκέμβριο και η αντιπολίτευση καθυστέρησε τη συζητησή του. Είναι ο νόμος που αρκετοί από εμάς περιμέναμε να ψηφιστεί για να ξεκινήσει η λειτουργία του νοσοκομείου της Σαντορίνης (αρθρα 62-72)

    Αρκετοί Δήμοι προσέλαβαν προσωπικό με βάση το αρθρο 7.
    Εμας πάλι μας πήρε ένα χρόνο…

    … Ισως γιατί πέρισυ το Φεβρουάριο ασχολούμασταν (μετά την παράταση της σύμβασης του ιδιώτη για την αποκομιδή αποριμάτων) με τη διενέργεια διαγωνισμού για την ανάθεση πάλι σε ιδιώτη, που η οικονομική επιτροπή πρόκρινε ανάδοχο τέλη Απρίλη και η σύμβαση υπογράφηκε δεκαπεντάυγουστο….
    ________________________
    Άρθρο 7
    Προσωπικό ανταποδοτικών υπηρεσιών Ο.Τ.Α.
    Το πρώτο εδάφιο της περίπτωσης 3 της παρ. ΣΤ’ υποπαράγραφος ΣΤ1 του ν. 4093/2012 (Α’ 222), όπως ισχύει, αντικαθίσταται ως εξής:
    «3. Οι προσλήψεις και οι διορισμοί τακτικού προσωπικού των κατηγοριών ΥΕ και ΔΕ όλων των κλάδων και ειδικοτήτων των Ο.Τ.Α. α’ και β’ βαθμού και των Ν.Π.Ι.Δ. αυτών αναστέλλονται έως 31.12.2016. Από την ανωτέρω αναστολή εξαιρούνται οι διορισμοί προσωπικού των ανωτέρω κατηγοριών σε υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα, για τους οποίους δεν απαιτείται απόφαση κατανομής της παρ. 5 του άρθρου 11 του ν. 3833/2010, όπως ισχύει. Προτεραιότητα δίνεται σε όσους έχουν πετύχει σε διαγωνισμό στον οικείο δήμο. Από τις ρυθμίσεις της ανωτέρω παραγράφου εξαιρούνται ρητά οι διορισμοί προσώπων των ανωτέρω κατηγοριών που είναι επιτυχόντες της γενικής και ειδικής προκήρυξης του ν. 2643/1998.»

    όλος ο νόμος εδω
    https://www.e-nomothesia.gr/kat-ygeia/nomos-4368-2016.html

  3. Ο/Η gioutsos λέει:

    κα Πατραμανη και κυριε Πράσσο, πολλοι δημοι προσέλαβαν με βαση το άρθρο 7 …ισχυει… και πολλοι ανθρωποι παρεμειναν απληρωτοι γιατι τα ενταλματα κοβόντουσαν στον επιτροπο… γι΄αυτο άλλωστε βγηκε και η ερμηνευτική…να τα λέμε όλα… γιατι εαν τους ειχαν προσλαβει και δεν πληρωνοντουσαν θα ηταν καλυτερα…και τοτε θα κραζαμε απο την αναποδη…..
    κα Πατραμανη λιγακι σεβασμο για τις ιδιωτικοποιησεις… ειναι θεμιτες πλεον… οι εταιρείες ειναι φιλοι μας…. δινουν δουλεια στον κοσμακη…μετα απο τοσες κυβιστησεις πηξαμε στην ιδιωτικοποιηση με τον Αλεξη…πλεον τις γουσταρουμε ή όχι?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *