ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟ

IΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣΘΗΡΑΣ, ΑΜΟΡΓΟΥ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ.ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΟΣ & ΑΓΙΟΥ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ ΒΟΥΡΒΟΥΛΟΥ

 

 

 

 

Προσκύνημα στα ιερά λείψανα του Αγίου Ευστρατίου και της συνοδείας αυτού

10 Οκτωβρίου – 15 Οκτωβρίου

Ιερά Μονή Αγάθωνος – Τέμπη – Νέα Καρβάλη Άγιος Γρηγόριος – Ιερά Μονή Εικοσιφίνισσας – Αγία Λυδία – Ιερά μονή Αγίας Αναστασίας – Σουρωτή Άγιος Παίσιος – Θεσσαλονίκη Άγιος Δημήτριος – Ιερά μονή Αγίου Διονυσίου Λιτόχωρο

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

1η ΜΕΡΑ Πέμπτη 10/10/19: ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ – ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Συγκέντρωση στο λιμάνι και αναχώρηση με το πλοίο PREVELLIS στις 22:55 το βράδυ. Διανυκτέρευση εν πλω.

2η ΜΕΡΑ Παρασκευή 11/10/19: ΠΕΙΡΑΙΑΣ –ΜΕΘΩΝΗ – ΚΑΒΑΛΑ

Άφιξη στον Πειραιά επιβίβαση στο λεωφορείο και αναχώρηση για την Βόρειο Ελλάδα. Αρχικά θα επισκεφτούμε την Ιερά Μονή του Οσίου Αγάθωνα κοντά στην Υπάτη Φθιώτιδας. Μέσα σε ένα πανέμορφο περιβάλλον, στο χωριό Λυχνό. Κατόπιν, με τις απαραίτητες ενδιάμεσες στάσεις, διασχίζοντας τα Θεσσαλικά Τέμπη, στάση για προσκύνημα στην Αγία Παρασκευή και κατόπιν μετάβαση στην Μεθώνη Πιερίας για γεύμα σε γραφικό παραθαλάσσιο εστιατόριο. Στην συνέχεια, μέσω της Εγνατίας Οδού, περνώντας Βόρεια από τις λίμνες Κορώνεια & Βόλβη, άφιξη στον Στρυμόνα ποταμό, όπου και η Αρχαία Αμφίπολη. Άφιξη στην Καβάλα & τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Βόλτα ελεύθερα στην παραλία & διανυκτέρευση.

3η ΜΕΡΑ Σάββατο 12/10/19: ΚΑΒΑΛΑ –ΦΙΛΙΠΠΟΙ – ΠΟΛΥΣΤΥΛΟ – ΝΕΑ ΚΑΡΒΑΛΗ

Πρόγευμα & αναχώρηση για να επισκεφθούμε το μουσείο καπνού και στην συνέχεια θα δούμε το Βήμα του Αποστόλου Παύλου, μπροστά από τον Ναό του Αγίου Νικολάου. Συνεχίζουμε για τη Νέα Καρβάλη, ένα παραθαλάσσιο χωριό, που ίδρυσαν Έλληνες πρόσφυγες από την Καππαδοκία της Μικράς Ασίας. Εκεί θα ξεναγηθούμε στο ναό του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου, όπου βρίσκεται και το σκήνωμα του Αγίου, σε ασημένια λάρνακα, εντός του ναού. Εκεί θα απολαύσουμε τον καφέ μας και τα τοπικά νόστιμα γλυκίσματα, που λέγονται “κουραμπιέδες” Καρβάλης και είναι φημισμένοι σε όλη την Ελλάδα. Η εκδρομή μας συνεχίζεται με την επίσκεψη στο Βυζαντινό Μοναστήρι της Παναγίας της Εικοσιφοίνισσας για προσκύνημα στην αχειροποίητο εικόνα της. Θα έχουμε γεύμα στο πανέμορφο χωριό Κεφαλάρι με τα πλατάνια και το ποτάμι. Η αρχαία πόλη των Φιλίππων, είναι ενταγμένη στον κατάλογο μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco. Θα ξεναγηθούμε από τον ιστορικό σύλλογο του Πολύστυλου στους πρωτοχριστιανικούς Βασιλικούς Ναούς, το Οκτάγωνο με το εκπληκτικό ψηφιδωτό και την σημαντική επιγραφή του Αποστόλου Παύλου & το Αρχαίο Θέατρο της πόλης, όπου κάθε καλοκαίρι διεξάγεται το περίφημο Φεστιβάλ Φιλίππων. Κατόπιν μετάβαση & ξενάγηση στο αρχαίο Βαπτιστήριο των Φιλίππων στην Λυδία, όπου στα μέσα του 1ου αι. στον ποταμό Ζυγάκτη ο Απόστολος Παύλος βάπτισε την πρώτη Χριστιανή της Ευρώπης, την Λυδία. Στην συνέχεια θα επισκεφτούμε τον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος & Αγίων Πέντε Μαρτύρων στο διπλανό Πολύστυλο, όπου φυλάσσονται τα Τίμια Λείψανά τους ως περίπτυστο θησαύρισμα της Εκκλησίας των Φιλίππων. Παρακολούθηση του εσπερινού στην εκκλησία και μετά αναχώρηση για το ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

4η ΜΕΡΑ Κυριακή 13/10/19: ΠΟΛΥΣΤΥΛΟ – ΧΟΛΟΜΩΝΤΑΣ – ΒΑΣΙΛΙΚΑ – ΣΟΥΡΩΤΗ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Αναχώρηση για το Πολύστυλο, όπου θα παρακολουθήσουμε την πρωινή Θεία Λειτουργία. Κατόπιν, θα έχουμε πρωινό προσφορά από τον τοπικό ιστορικό και θρησκευτικό σύλλογο των Αγίων 5 Μαρτύρων και στην συνέχεια θα αναχωρήσουμε από την Εγνατία Οδό, και Ασπροβάλτα, μέσω τον Στενών την Ρεντίνας, όπου και τα περίφημα Μακεδονικά Τέμπη. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στον μαγευτικό Χολομώντα, και στο ύψωμα του Προφήτη Ηλία, του Πανεπιστημιακού Δάσους Ταξιάρχη (ΑΠΘ), όπου και το ομώνυμο εκκλησάκι. Ο Χολομώντας είναι μοναδικής φυσικής ομορφιάς, όπου κυριαρχούν τα διάσημα πράσινα & γαλάζια έλατα της περιοχής, τα οποία στολίζουμε τα Χριστούγεννα, αλλά και σπάνια μανιτάρια, καθώς και πολύτιμα βότανα. Η περιήγηση στο Δάσος αυτό αποτελεί μοναδική εμπειρία, το τοπίο είναι μοναδικό και η θέα προς τα 3 πόδια της Χαλκιδικής εκπληκτική. Ελεύθερος χρόνος για οργανωμένο γεύμα. Το απόγευμα, κατευθυνόμενοι προς Θεσσαλονίκη, θα επισκεφτούμε το βυζαντινό μοναστήρι της Αγίας Αναστασίας της Φαρμακολύτριας, στην περιοχή Βασιλικά. Το Μοναστήρι αποτελεί Σταυροπηγιακή Μονή, η οποία υπάγεται απευθείας στο Οικουμενικό Πατριαρχείο. Κατόπιν θα μεταβούμε στην Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου στην Σουρωτή όπου θα προσκυνήσουμε τον τάφο του Αγίου Παϊσίου. Μετάβαση στην Θεσσαλονίκη & τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.

5η ΜΕΡΑ Δευτέρα 14/10/19: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Πρωινό και αναχώρηση για ξενάγηση στην όμορφη Θεσσαλονίκη, τη “Νύφη του Θερμαϊκού”. Αρχικά θα ξεναγηθούμε στην περίφημη Καμάρα (Αψίδα Γαλερίου) και στην Ροτόντα, που άνοιξε τις πύλες της στο κοινό, μετά από πολλές δεκαετίες συντήρησης. Κατόπιν θα μεταβούμε και θα ξεναγηθούμε στον βυζαντινό ναό & στην Κρύπτη του Αγίου Δημητρίου, πολιούχου της πόλης. Στην συνέχεια μετάβαση στα βυζαντινά κάστρα & στον Πύργο Τριγωνίου για πανοραμική ξενάγηση, απ’ όπου η θέα προς την πόλη, τον Θερμαϊκό κόλπο και τον Όλυμπο, είναι εκπληκτική! Τέλος θα καταλήξουμε στον Λευκό Πύργο και στην παραλία της Θεσσαλονίκης, όπου και ο έφιππος ανδριάντας του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Εάν οι καιρικές συνθήκες μας το επιτρέπουν, μπορούμε να πραγματοποιήσουμε και μία μίνι κρουαζιέρα στον Θερμαϊκό, για να απολαύσουμε όλη την παραλιακή ζώνη, αλλά και τα κάστρα της πόλης από θαλάσσης. Μετάβαση για οργανωμένο γεύμα & βόλτα στο Πανόραμα διάσημο για τα περίφημα Τρίγωνα Πανοράματος! Επιστροφή αργά το απόγευμα στο Ξενοδοχείο.

6η ΜΕΡΑ Τρίτη 15/10/19: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ –ΛΙΤΟΧΩΡΟ – ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

Πρωινό και αναχώρηση για την Αθήνα. Αφού περάσουμε τον Αλιάκμονα, το μεγαλύτερο ποτάμι της Ελλάδας, θα φθάσουμε στους πρόποδες του Ολύμπου και στο Δίον, την Ιερή πόλη των Μακεδόνων, που παίρνει το όνομά της από τον Δία. Θα επισκεφτούμε την Μονή Αγίου Διονυσίου εν Ολύμπω. Αναχωρούμε, με ενδιάμεση στάση για γεύμα (έξοδα ατομικά), άφιξη στον Πειραιά & αναχώρηση για Σαντορίνη το βράδυ στις 20:00 με το πλοίο PREVELLIS.

ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

Κρατησεις….. Ενημερωση..Κ ΔΑΚΟΥΤΡΟΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ
ΤΗΛ.6981923932..2286024922

Τιμή κατ άτομο σε δίκλινο δωμάτιο και τετράκλινη καμπίνα 355,00€

Διαφορά για μονόκλινο δωμάτιο + 85,00€

Διαφορά για δίκλινη καμπίνα + 20,00€ ανά άτομο μετ’επιστροφής

Η τιμή περιλαμβάνει:

1. Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Σαντορίνη Πειραιάς Σαντορίνη με το F/B PREVELIS όπως αναφέρεται στο πρόγραμμα σε τετράκλινες καμπίνες

2. Διαμονή στο ξενοδοχείο OKEANIS HOTEL στην Καβάλα για 2 νύκτες με πρωινό.

3. Διαμονή στο ξενοδοχείο ABC HOTEL στην Θεσσαλονίκη για 2 νύκτες με πρωινό

4. Μεταφορές περιηγήσεις με λεωφορείο με αναχώρηση από το λιμάνι του Πειραιά με την άφιξη του πλοίου και επιστροφή.

5. Διόδια πάρκινγκ του λεωφορείου για όλη τη διαδρομή

6. Ξενάγηση μιας ημέρας στην Θεσσαλονίκη από διπλωματούχο ξεναγό.

7. Μεσημεριανό φαγητό σε επιλεγμένα εστιατόρια ( Μεθώνη – Κεφαλάρι – Χολομώντας – Πανόραμα) 4 γεύματα

8. ΦΠΑ και χάρτες της περιοχής

9. Φόρος διαμονής στα ξενοδοχεία

10. Ασφάλεια αστικής επαγγελματικής ευθύνης tour operator

Στην τιμή δεν περιλαμβάνονται

1. Ποτά κατά την διάρκεια των γευμάτων

2. Είσοδοι σε αρχαιολογικούς χώρους , μουσεία και εκθεσιακούς χώρους

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *