“ΠΡΟΣ ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΑΙΗ ΛΥΣΗ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΔΑΣΙΚΩΝ ΧΑΡΤΩΝ”

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΟΥ ΘΗΡΑΣ

 

 

“Από το Επαρχείο Θήρας ανακοινώνεται ότι, προς μια ρεαλιστική και κοινωνικά δίκαιη λύση οδηγείται το ζήτημα των δασικών χαρτών της Σαντορίνης. Η Έπαρχος Θήρας κ. Θεώνη Λειβαδάρου, βρίσκεται σε καθημερινή επικοινωνία με τον αρμόδιο Υπουργό, σε μια προσπάθεια να διευθετηθεί το ζήτημα που έχει θορυβήσει πολλούς κατοίκους της Νότιας Σαντορίνης.

Ο κ. Σωκράτης Φάμελλος από την πλευρά του, τόνισε στην Έπαρχο πως η ανάρτηση των δασικών χαρτών, δεν έχει τελεσίδικο χαρακτήρα, αλλά γίνεται προκειμένου να δοθεί η ευκαιρία στις τοπικές κοινωνίες, τους εκπροσώπους τους και τους κατοίκους να εκφράσουν τις αντιρρήσεις, ενστάσεις και υποδείξεις τους.

Η Έπαρχος ανέλαβε από την πρώτη στιγμή πρωτοβουλία, μεταφέροντας το πρόβλημα και τις ανησυχίες των κατοίκων, με αποτέλεσμα να αποσπάσει από τον Υπουργό τη δέσμευση, πως όσοι ιδιοκτήτες των επίμαχων περιοχών διαθέτουν κάποιο έγγραφο ιδιοκτησίας, δόμησης, άδειας πολεοδομίας, βεβαίωση από τη Διεύθυνση Δασών Κυκλάδων, δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να θιγούν.

Εξασφάλισε επίσης, πως  δεν πρόκειται κανείς να καταβάλει το παραμικρό παράβολο καθώς με μια απλή αίτηση στη σελίδα του Κτηματολογίου, πρόκειται να ερευνηθεί και να επιλυθεί οριστικά το ζήτημα.

Μάλιστα η Έπαρχος, παραχώρησε γραφείο στο Επαρχείο, προκειμένου οι υπεύθυνοι κατάρτισης των δασικών χαρτών να βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία με τους πολίτες και κυρίως όσους δεν έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν τον ηλεκτρονικό τρόπο διευθέτησης της υπόθεσής τους.

Η κ. Έπαρχος, τονίζει πως στις καθημερινές επαφές της, με τον Υπουργό, διαπίστωσε εποικοδομητική στάση από την πλευρά του και πρόθεση να λυθεί σωστά το ζήτημα.

Κοινή πεποίθηση και των δύο πλευρών, είναι πως δεν πρέπει να θιγεί κανένας νόμιμος ιδιοκτήτης στην περιοχή ορισμού των Δασικών Χαρτών, αλλά παράλληλα να μην επιτραπεί σε κανέναν καταπατητή να αποσπάσει γη που ανήκει στο σύνολο του ελληνικού λαού.

Οι επαφές συνεχίζονται, οι λύσεις δρομολογούνται και οι πολίτες που είναι νόμιμοι ιδιοκτήτες γης του νησιού, δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *