ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΘΕΣΕΩΝ ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΘΗΡΑΣ

Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ

 

 

 

 

 

Φωτογραφία: Ιπποκράτης Αλεξίου

“Κύριοι ,

Σχετικά με την πρόσληψη προσωπικού στο Γενικό Νοσοκομείο Θήρας θα θέλαμε να σας τονίσουμε να μην αγνοήσετε την ισχύουσα νομοθεσία και ιδιαίτερα τους Πολύτεκνους γονείς και παιδιά .

Ειδικότερα πρέπει να πάρετε υπόψη σας :

α)  Την παρ. 2 του άρθρου 21 του Συντάγματος , που ορίζει ότι : <<Πολύτεκνες οικογένειες έχουν δικαίωμα της ειδικής φροντίδας του κράτους >>

β)  Τα εδάφια α΄και β΄της παρ 11 του άρθρου 21 του Νόμου 2190/1994 που αναφέρουν :

Προτάσσονται οι υποψήφιοι που έχουν τέκνα , προηγουμένου αυτού που έχει περισσότερα τέκνα . Μεταξύ αυτών , εκ των ανωτέρω , που έχουν ίδιο αριθμό τέκνων προτάσσεται ο μεγαλύτερος στην ηλικία που ανήκει στην πολυμελέστερη , από άποψη αριθμού τέκνων , οικογένεια και ούτω καθεξής. Επί ίσου αριθμού τέκνων πολύτεκνης οικογένειας , προτάσσεται ο μεγαλύτερος στην ηλικία υποψήφιος .

γ)  Τις αποφάσεις του ΣτΕ , με τις οποίες αποφάνθηκε ότι :

<< Η εξυπηρέτηση του ατομικού συμφέροντος των πολυτέκνων , αποτελεί εξυπηρέτηση του γενικοτέρου δημοσίου συμφέροντος , προ του οποίου και αυτή η αρχή της ισότητας των Ελλήνων απέναντι στο νόμο υποχωρεί , λόγω του δημογραφικού προβλήματος που αντιμετωπίζει η χώρα μας >>.

(Σ.τ.Ε.: 2216/1975 , 4062/1990 , 4069/1990 ,4070/1990 , 2773/1991 , 2781/1991, κ.ά. ).

Ο νόμος 2190/1994 ( Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού ΑΣΕΠ ) δίνει ανάλογα μόρια σε όλες τις κοινωνικές ομάδες υποψηφίων . Δίνει μόρια ανάλογα με τις γνώσεις , την προϋπηρεσία αλλά και υποχρεώνει να λαμβάνονται υπόψη τα κοινωνικά κριτήρια ( πχ ανάπηροι , πολύτεκνοι).

Εκτός από επιπλέον προσόντα , σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να αλλάξει η ΑΕΜΥ τα μόρια που δίνει ο νόμος . Η εμπειρία – προϋπηρεσία , βαθμολογείται από το νόμο με συγκεκριμένα μόρια . Δεν μπορεί επομένως φωτογραφικά να θέσει ως μοναδική προϋπόθεση την προϋπηρεσία ενός (1) έτους σε δευτεροβάθμιο νοσοκομείο , εκτοπίζοντας τους έχοντες υπέρτερες γνώσεις , καθώς και τους ανάπηρους και τους πολύτεκνους και την εντοπιότητα κλπ. Δεν μπορεί να τους αποκλείσει εξ αρχής και να τους στερεί το δικαίωμα της συμμετοχής. Διότι , η προϋπηρεσία ( ενός έτους ) έχει βαθμολογηθεί από το νόμο με συγκεκριμένο αριθμό μορίων . Αυτόν τον αριθμό κανείς δεν μπορεί να τον αυξήσει .

Κατά μείζονα λόγο δεν μπορεί να τον θέσει ως μοναδική προϋπόθεση που αποκλείει όλους τους άλλους.  Σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να αποκλείσει με λίγα μόνο μόρια , τις υπέρτερες γνώσεις των άλλων υποψηφίων ( αφού πρέπει να προσλάβουμε τους καλλίτερους), ούτε βέβαια να εκτοπίσει τα κοινωνικά κριτήρια των αναπήρων , των ανέργων , των πολυτέκνων , την εντοπιότητα κλπ.  όπως προβλέπονται από το νόμο του ΑΣΕΠ. και  βέβαια αυτό που δεν μπορεί να παραλειφθεί και είναι υπεράνω όλων είναι η Συνταγματική κατοχυρωμένη νησιωτικότητα , άρθρο 101 ‘’4. Ο κοινός νομοθέτης και η Διοίκηση , όταν δρουν κανονιστικά , υποχρεούνται να λαμβάνουν υπόψη τις ιδιαίτερες συνθήκες των νησιωτικών και  ορεινών περιοχών , μεριμνώντας για την ανάπτυξή τους .

Κατόπιν των ανωτέρω σας παρακαλούμε να λάβετε υπόψη σας τις θέσεις μας στην προκήρυξη σας ώστε να μην υπάρχει αδικία”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *