Site icon Santonews

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΔΑΠΠΟΣ – «RELAX MIND»

ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ ΕΝΗΛΙΚΩΝ

 

 

 

“Ο Δημοτικός Αθλητικός Πολιτιστικός Περιβαλλοντικός Οργανισμός Σαντορίνης (Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ) σας ενημερώνει πως ξεκινά για μια ακόμη χρονιά το πρόγραμμα «RELAX MIND».

«Ομάδες ψυχολογικής ενδυνάμωσης ενηλίκων».

Το πρόγραμμα είναι μια εκπαιδευτική – θεραπευτική εμπειρία σε ομαδικό πλαίσιο που στόχο έχει την ενδυνάμωση της ψυχολογίας και την εκμάθηση και καλλιέργεια κοινωνικών δεξιοτήτων για άνδρες και γυναίκες.

Τα θέματα τα οποία θα απασχολήσουν την ομάδα έχουν να κάνουν με την ψυχολογική ενδυνάμωση και τις κοινωνικές δεξιότητες. Όλοι μας καθημερινά χρησιμοποιούμε κοινωνικές δεξιότητες στην αλληλεπίδραση με τους άλλους, είτε με άνεση είτε με δυσκολία.

Οι τεχνικές που θα χρησιμοποιηθούν είναι η θεωρητική προσέγγιση, δηλαδή η απόκτηση καινούργιων γνώσεων πάνω σε γνώριμα θέματα και οι βιωματικές ασκήσεις. Οι βιωματικές ασκήσεις είναι απλές ασκήσεις που κάνουμε κατά την διάρκεια της ομαδικής συνάντησης με συγκεκριμένες οδηγίες αλλά ελευθέρια στην απόδοση. Με απλά λόγια μοιάζει σαν να ένα παιχνίδι, σαν να είναι κάτι τεχνητό αλλά η εμπειρία, το βίωμα, μέσα από την άσκηση είναι αυθεντικό και μοναδικό κάθε φορά.

Το πρόγραμμα «Relax Mind» ξεκινά από την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2019 και θα δημιουργηθούν δύο τμήματα. Ένα για αρχάριους όπου θα διεξάγεται κάθε Πέμπτη στις 10:15 έως 11:15 και ένα για προχωρημένους όπου θα διεξάγεται κάθε Πέμπτη στις 11:30 έως 12:30. Η ομάδα αρχαρίων αφορά ενήλικες που πρώτη φορά θα πάρουν μέρος σε ομαδικές διεργασίες. Η ομάδα προχωρημένων αφορά ενήλικες που έχουν ήδη εμπειρία με ομαδικές διεργασίες.

Οι θέσεις στην κάθε ομάδα είναι περιορισμένες (8-10 άτομα) και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Δυνατότητα συμμετοχής έχουν ενήλικες κάθε ηλικίας και φύλου.

Το κόστος συμμετοχής ανά κύκλο είναι πέντε (5) ευρώ/άτομο.

Για απορίες σχετικά με το πρόγραμμα ,να δηλώσετε συμμετοχή σε ποια ομάδα θέλετε να συμμετάσχετε και ποιον κύκλο θέλετε να παρακολουθήσετε καθώς και για τις ηλεκτρονικές αιτήσεις συμμέτοχής επικοινωνήστε με γραπτό μήνυμα ή με email με την επιστημονικά υπεύθυνη και σύμβουλο ψυχικής υγείας Γωγώ Αγιαννιωτάκη τηλ: 6951817881, relaxlifesantorini@gmail.com

Exit mobile version