ΠΟΥ ΠΑ ΡΕ ΚΑΡΑΜΗΤΡΟ!!. ΑΛΟΥΣΤΟΣ ΚΑΙ ΑΧΤΕΝΙΣΤΟΣ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ

 

 

“Τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα μεταξύ του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνη Γεωργιάδη και των πρωτοβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων εργαζομένων: «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ «Η ΕΝΩΣΗ» και ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΩΝ, με τη συμμετοχή και της ΕΝΩΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΛΩΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (της ΓΣΕΕ). Αφορμή στάθηκε η επιστολή διαμαρτυρίας που αποστείλαμε στις 17/11 για την Κοινή Υπουργική Απόφαση που τέθηκε σε εφαρμογή την 13η Νοεμβρίου, σύμφωνα με την οποία απαγορεύεται προσωρινά η πώληση προϊόντων κομμωτικής για επαγγελματική χρήση από τα σούπερ μάρκετ, το λιανεμπόριο και τα κομμωτήρια, σε μη έχοντες άδεια ασκήσεως επαγγέλματος κομμωτή-κουρέα.

 

 

Η απόφαση αυτή δημιουργεί άμεσα πρόβλημα στις εργαζόμενες και στους εργαζόμενους του κλάδου καθώς μειώνει αισθητά τις πωλήσεις, αφαιρεί εισόδημα από τα ποσοστά πωλήσεων των εργαζομένων – πωλητών εντός σούπερ μάρκετ, καταστημάτων και κομμωτηρίων, ενώ δεν αποκλείεται -εφόσον το μέτρο συνεχιστεί για μεγάλο χρονικό διάστημα- να υπάρξει και απώλεια θέσεων εργασίας.

 

 

Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης κατατέθηκε στον Υπουργό ολοκληρωμένο πλαίσιο προτάσεων για την αντιμετώπιση του φαινομένου της παραοικονομίας στην παροχή υπηρεσιών κομμωτικής και αισθητικής, το οποίο ο κ. Άδωνης Γεωργιάδης αντιμετώπισε θετικά και δεσμεύτηκε να εξετάσει την υιοθέτηση αρκετών εκ των προτάσεών μας στο άμεσο μέλλον. Επίσης ο κ. Γεωργιάδης άκουσε προσεκτικά το επιχείρημα μας ό,τι οι καταναλωτές αυτού του τύπου προϊόντων ανέρχονται σε 2 εκατομμύρια ετησίως, όταν την ίδια στιγμή η μη επαγγελματίες κομμωτές και αισθητικοί που απασχολούνται στην παραοικονομία του κλάδου και οι οποίοι δυνητικά θα μπορούσαν να προβαίνουν σε προμήθειες επαγγελματικής χρήσης, δεν υπερβαίνουν τους 27.000 σε όλη την επικράτεια. Για το λόγο αυτό από κοινού καταλήξαμε σε μια πρόταση συμβιβαστική που δεν θα οδηγεί σε καθολικό αποκλεισμό του καταναλωτικού κοινού, ώστε να διασφαλίζεται η απρόσκοπτη λειτουργία της αγοράς και να διασφαλιστούν θέσεις εργασίας και εισοδήματα των εργαζομένων.

 

Ο αγώνας μας για την προάσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων των μελών μας συνεχίζεται με σοβαρότητα και υπευθυνότητα”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *