“ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΕΤΕ ΤΟΝ ΠΥΡΓΟ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ”

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ “BRIDES”- ΒΙΝΤΕΟ

 

 

 

“Για τους επισκέπτες, το ελληνικό νησί της Σαντορίνης φαίνεται σαν να ήταν σχεδιασμένο σε παραμύθι: Τα αρχαία χωριά κρέμονται πάνω από καταπληκτικούς βράχους που σχηματίστηκαν από ηφαιστειακές εκρήξεις και εμφανίζονται σαν να είχαν χαραχθεί στο τοπίο, με το λαμπερό κρυστάλλινο νερό του Αιγαίου Θάλασσα στα πόδια τους”, γράφει το διεθνές περιοδικό Brides” (στην ιστοσελίδα, υπάρχει και βίντεο), για να προσθέσει: “Πιο γνωστή είναι η Οία που έχει γίνει αναμφισβήτητα ένα από τα πιο δημοφιλή σημεία για μήνα του μέλιτος, και από τα πιο όμορφα ρομαντικά σημεία στον πλανήτη. Αλλά με αυτή τη δημοτικότητα έρχεται και πλήθος τουριστών που πλημμυρίζουν τους μικροσκοπικούς δρόμους του, μετατρέποντας το γοητευτικό χωριό σε Times Square λίγο πριν και μετά το ηλιοβασίλεμα, όταν οι περισσότεροι επισκέπτες φθάνουν για να πάρουν την πολυπόθητη φωτογραφία για το Instagram”.

Έτσι λοιπόν, ο συντάκτης Dan Koday, προτείνει την ιδανική εναλλακτική λύση. “Οι διάσημοι νεόνυμφοι που θέλουν να βιώσουν τη μαγεία της Σαντορίνης σε ένα πιο χαλαρό περιβάλλον θα πρέπει να κοιτάξουν αντ ‘ αυτού την κοντινή πόλη του Πύργου, η οποία έχει διατηρήσει την αυθεντική ελληνική ζωή ενώ έχει την ομορφιά, την απομόνωση και την αποκλειστικότητα”, γράφει. Όσο για τις προτάσεις;. Πρώτα απ’ όλα περιήγηση. “Εξερευνήστε το χωριό με τα πόδια ανεβαίνοντας στο φρούριο του κάστρου στην κορυφή για να δείτε την απίστευτη θέα του Πύργου σε ολόκληρο το νησί της Σαντορίνης, το οποίο είναι το καλύτερο κατά την ανατολή και το ηλιοβασίλεμα”, σημειώνει ο Koday για να τονίσει: “ Ο Πύργος μπορεί να υπερηφανεύεται για την αφθονία των μεσαιωνικών αρχοντικών που χρονολογούνται από τότε που οι πλούσιοι καπετάνιοι και οι έμποροι της εποχής βρήκαν στο υψόμετρο του Πύργου ένα καλό μέρος για να προστατευτούν από τους πειρατές και να οικοδομήσουν έτσι τα σπίτια τους. Αλλά η πραγματική γοητεία του χωριού μπορεί να βρεθεί στα απλούστερα, παραδοσιακά λευκά ελληνικά σπίτια – γεμάτα πήλινες γλάστρες με φυτά – ή όπου μπορείτε απλά να βρείτε ένα γαϊδουράκι απέξω”.

Προτείνει επίσης σημεία για φαγητό και διαμονή, ενώ αφού υπογραμμίσει πως δύσκολα κάποιος μπορεί να αποχωριστεί τον Πύργο, υποδεικνύει κι άλλα σημεία για τος νεόνυμφους ή μελλόνυμφους. “Παρόλο που ποτέ δεν θα θέλετε να αφήσετε το μαγευτικό χωριό Πύργος, όταν είστε έτοιμοι για μια ημέρα εξερεύνησης έξω από την πόλη, σκεφτείτε να κάνετε μια ρομαντική ιστιοπλοϊκή περιήγηση μισής ημέρας μέσα από τα ηφαιστειακά νησιά της Σαντορίνης, τα οποία θα έχουν στάσεις σε διάσημες τοποθεσίες κολύμβησης όπως η Κόκκινη Παραλία, η Λευκή Παραλία και ο κόλπος του Αμμούδι. Μπορείτε να επιλέξετε να βουτήξετε μέσα στο διαφανές νερό, να κάνετε μπάνιο στις θερμές πηγές ή απλώς να χαλαρώσετε στον ήλιο με το ποτήρι σας στο μπροστινό μέρος ενός καταμαράν”.

 

This Is Why You Should Skip Santorini and Head to Pyrgos Instead

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *