ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΑΝΟΙΞΗ ΣΤΟ SAF

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

ΒΙΝΤΕΟ: ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕΣΑΡΙΑΣ-ΒΟΘΩΝΑ

 

Άνοιξη Πολιτισμού. Μόνο έτσι μπορεί να περιγραφεί αυτό το πολύχρωμο και γεμάτο ζωή Φεστιβάλ που εξελίσσεται στο Βιομηχανικό Μουσείο Τομάτας- SAF. Η πρώτη μέρα των παραστάσεων (γιατί προηγήθηκε η έναρξη με τις εικαστικές δημιουργίες), έδειξε πολλά. Πρώτον πως επιτέλους μια Δημοτική Επιτροπή, δουλεύει όπως πρέπει. Σκέφτεται, προγραμματίζει, σχεδιάζει, κινητοποιεί, υλοποιεί. Ο λόγος για την Επιτροπή Πολιτισμού του Δήμου Θήρας, που δημιούργησε ένα θεσμό “Από τη Σαντορίνη-για τη Σαντορίνη, με τη Σαντορίνη”.

Ο δεύτερος γιατί αποδείχθηκε πως η νεολαία, τα παιδιά της Σαντορίνης, διψούν για πολιτισμό. Για δημιουργία, για τέχνη. Και το κυριώτερο;. Πως οι κακοπληρωμένοι, πολλές φορές με σοβαρό πρόβλημα στέγης, εκπαιδευτικοί της Θήρας και της Θηρασίας, έχουν τεράστια διάθεση προσφοράς και υψηλό επαγγελματισμό. Για κάτι που έκαναν ελεύθερα και τσάμπα. Αλλά με τέτοιο ενθουσιασμό που η σκηνή του SAF έλαμψε.

Αναμφίβολα, ένα μεγάλο κομμάτι της επιτυχίας, πιστώνεται στο Δήμαρχο Θήρας κ. Αναστάσιο Νικόλαο Ζώρζο, που όπως είπαν τα μέλη της Επιτροπής, έθεσε χωρίς δεύτερη σκέψη όλα τα οικονομικά μέσα που του ζητήθηκαν και στήριξε με θέρμη την προσπάθεια. Άλλωστε ο ίδιος, εμφανώς ικανοποιημένος από τα όσα έβλεπε, δήλωσε από το βήμα ότι αυτός ο θεσμός θα συνεχιστεί και πως θα τον στηρίζει διαρκώς. Κι αυτό είναι, η επιτομή της Πολιτιστικής Πολιτικής. Τα “μεγάλα ονόματα”, θα συνεχίσουν να έρχονται στη Σαντορίνη. Με το Μαθητικό Φεστιβάλ όμως, μένουν στα παιδιά της, ανεξίτηλες εμπειρίες δημιουργίας και έμπνευσης και τα σχολεία ανθίζουν. Όπως και τα χαμόγελα, όλων όσων τα παρακολούθησαν.

Φυσικά, μεγάλο μερίδιο πιστώνεται και στον Πρόεδρο του ΔΑΠΠΟΣ κ. Λευτέρη Τζούρο που μετά την επιτυχημένη χειμερινή πολιτιστική δραστηριότητα (επιτέλους κι ο Χειμώνας της Σαντορίνης, γέμισε νότες), στήριξε αναφανδόν το Φεστιβάλ.

ΥΓ. Ως πρώτη γεύση, από τα όσα όμορφα εκτυλίχθηκαν στη σκηνή, θα δείτε ένα Βίντεο από την παράσταση των παιδιών του Δημοτικού Σχολείου Μεσαριάς- Βόθωνα. Χωρίς διάθεση, να μπει σε μια διαδικασία άχαρης αξιολόγησης η δουλειά άλλων σχολείων. Ήταν όλα υπέροχα και όλες οι παραστάσεις θα προβληθούν στο Volcano TV και θα αναρτηθούν στο Διαδίκτυο. Επειδή όμως ο γράφων, αγαπά πολύ το Θέατρο, γίνεται αυτή η “μικρή αυθαιρεσία”, της αρχικής ανάρτησης. Η κ. Στέλλα Καραμπεροπούλου, είναι πραγματικά ένα κεφάλαιο. Με πόση μαεστρία, καθοδήγησε και απογείωσε μια όμορφη ιστορία!. Τα πάντα, ήταν άψογα!. Κινησιολογία, τραγούδι, υποκριτική. Παράσταση που θα πλήρωνες να δεις!.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *