ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ ΘΗΡΑΣ:ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΤΗΚΕ ΚΤΙΡΙΑΚΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ, ΕΝΙΣΧΥΘΗΚΕ ΣΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ Γ. ΜΑΪΝΑ

 

 

 

 

  “Αναβάθμιση Πολεοδομίας Θήρας

Ως Δημοτικός Σύμβουλος και  εντεταλμένος υπεύθυνος για την λειτουργιά της ΥΔΟΜ Θήρας, βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσω για την αναβάθμιση και αναδιοργάνωση του Πολεοδομικού γραφείου Θήρας που πραγματοποιήθηκε.

Τα έργα ξεκίνησαν από την αρχή της ανάληψης των καθηκόντων μας και η ολοκλήρωση τους έγινε εν μέσω πανδημίας.

 

Σιγάλας Αντώνης, Δήμαρχος Θήρας

Προσπαθήσαμε να εκμεταλλευτούμε παραγωγικά και ουσιαστικά ακόμα και την συγκεκριμένη χρονική περίοδο του lock down. Η αρχειοθέτηση, η προσθήκη βιβλιοθηκών και η ομαδοποίηση εγγράφων ήταν απολύτως αναγκαίες ενέργειες τόσο για την καλύτερη δυνατή λειτουργία της πολεοδομίας όσο και για την καλύτερη εξυπηρέτηση των Δημοτών. Έτσι από την αρχή της ανάληψης των καθηκόντων μας, θέσαμε στόχους και μέρος αυτών ολοκληρώθηκαν. Δεν σταμάτησε τίποτα. Συνέχεια, επιμονή και ο Δημότης στο επίκεντρο, είναι η βασική μας αντίληψη.

 

  • Δημιουργήθηκαν 198τ.μ. αρχειοθήκες με ειδικά ερμάρια για την ορθή και εύχρηστη αρχειοθέτηση φακέλων που βρίσκονταν κυριολεκτικά διασκορπισμένοι στα δάπεδα.
  • Η ΥΔΟΜ, πλέον επιτηρείται, με κάμερες ασφαλείας και συναγερμό. Είναι τόσα, τα κρίσιμα και ευαίσθητα δεδομένα που φυλάσσονται εκεί, που κρίναμε απαραίτητο ότι πρέπει να προστατευτούν.
  • Αξιοποιήθηκαν και ανακαινίσθηκαν ερειπωμένοι χώροι και γραφεία, ώστε και το προσωπικό να εργάζεται με ευχέρεια, και οι δημότες, να εξυπηρετούνται σε χώρους χωρίς συνωστισμό.
  • Τοποθετήσαμε στους χώρους των αρχείων μας τα πλέον σύγχρονα συστήματα πυροπροστασίας και πυρανίχνευσης.
  • Χρησιμοποιήσαμε τεχνικές με τσιμεντοσανίδες – γυψοσανίδες με σκοπό την καλύτερη εσωτερική διαμόρφωση- λειτουργικότητα των γραφείων .
  • Κινήσαμε τις διαδικασίες με αποτέλεσμα η υπηρεσία να ενισχυθεί με 2 ακόμα μόνιμους μηχανικούς .
  • Ενισχύθηκε η ηλεκτρονική-ψηφιακή δυναμική της υπηρεσίας με την προμήθεια, εξελιγμένων υπολογιστών και του κατάλληλου για τις ειδικές ανάγκες λογισμικού.
  • Τοποθετήθηκαν αφυγραντήρες στους υπόγειους χώρους καθώς καθίσταται επιτακτική η ανάγκη η προστασία και διαφύλαξη των αρχείων και εγγράφων της πολεοδομίας.
  • Τέλος πραγματοποιήθηκε γενική συντήρηση στο κτήριο τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά.

    Γιάννης Μάινας. Δημοτικός Σύμβουλος, Εντεταλμένος υπεύθυνος της Πολεοδομίας Θήρας.

Ξεκινήσαμε από την ασφάλεια, και τις εγκαταστάσεις. Είμαστε στη συνεχή διαδικασία επαρκούς στελέχωσης. Ο Δημότης, αποτελεί προτεραιότητα. Τίποτα δεν θα χαθεί. Κανένα αίτημα, δεν θα είναι χωρίς απάντηση. Προχωράμε.

 

 

 

 

 

 

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τόσο το εργατικό δυναμικό του Δήμου Θήρας, όσο και την πολιτική στήριξη αλλά και εμπιστοσύνη στο πρόσωπο μου από τον Δήμαρχο Θήρας κ. Σιγάλα Αντώνη. Με την συμβολή και στήριξη τους είναι γεγονός πως επιτεύχθηκαν τα παραπάνω αυτονόητα και επιτακτικά έργα για την εύρυθμη λειτουργιά της  Πολεοδομίας, που απουσίαζαν τα προηγούμενα χρονιά.

 

 

Με εκτίμηση,

Μάινας Γιάννης

Δημοτικός Σύμβουλος – Εντεταλμένος σύμβουλος Πολεοδομίας Θήρας”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *