«ΠΟΛΕΜΟΣ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΑΡΠΑΚΗ

«ΠΟΛΕΜΟΣ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΑΡΠΑΚΗ

 

Η δημιουργία της Πλατείας από τον Σ. Σαρπάκη, προκάλεσε ενθουσιασμό, η ανάπλασή της, Πόλεμο. (Φωτο Αρχείο Ε.Α. Λιγνού)

Η δημιουργία της Πλατείας από τον Σ. Σαρπάκη, προκάλεσε ενθουσιασμό, η ανάπλασή της, Πόλεμο. (Φωτο Αρχείο Ε.Α. Λιγνού)

Εμμένει στη θέση του περί παράνομης ανάθεσης των μελετών για την  ανάπλαση της Πλατείας Σαρπάκη, ο Σύλλογος Μελετητών Θήρας. Απαντώντας στο σχετικό διευκρινιστικό Δελτίο  Τύπου του Δημάρχου, ο Σύλλογος τον κατηγορεί ότι «κακοποιεί το νόμο» και ότι κηρύσσει τον  πόλεμο στον κλάδο. Σημειώνει ακόμα, ότι όλα τα δεδομένα που χρησιμοποιήθηκαν για την τεκμηρίωση της καταγγελίας, αποτελούν κοινό κτήμα των πολιτών μέσω της ανάρτησης στο διαδικτυακό πρόγραμμα «Διαύγεια»,  κατηγορώντας το Δήμαρχο πως «δε θυμάται ούτε ο ίδιος , τι έχει Αποφασίσει».

  Στη δριμεία ανακοίνωσή του, ο Σύλλογος προαναγγέλλει προσφυγές σε διάφορα δικαιοδοτικά όργανα, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Το μόνο που μπορείτε πλέον να κάνετε κε Δήμαρχε, είναι να σπεύσετε να αποδείξετε στους Σαντορινιούς, στο Σύλλογο Μηχανικών, στο ΤΕΕ και στα αρμόδια πειθαρχικά όργανα αν , από λάθος και όχι ΕΠΙΤΗΔΕΣ, μπερδέψατε την Προεκτιμώμενη Αμοιβή, με την «οικονομική προσφορά» της μελετήτριας και ότι από ανεπάρκεια και όχι από δόλο, αποφασίσατε αυτήν την Ανάθεση».

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΕΛΕΤΗΤΩΝ

Η πλατεία Σαρπάκη στην αρχική της μορφή.

Η πλατεία Σαρπάκη στην αρχική της μορφή (Φωτο Αρχείο Ε.Α. Λιγνού).

«Κε Δήμαρχε , αξιότιμοι κύριοι της Οικονομικής Επιτροπής.

Μας έχετε αφήσει άφωνους με την απάντηση που δημοσιεύσατε για το Σύλλογό μας . Αυτά που, άδικα , όπως διατείνεσθε, διαπιστώσαμε , σχετικά με την πλατεία Σαρπάκη, είναι αυτά που η ίδια η Οικονομική Επιτροπή, ανάρτησε στη Διαύγεια, με την υπ’ αριθ. ΑΔΑ: ΒΛ4ΖΩΡΝ-ΜΚΠ! Περιμέναμε , τουλάχιστον να μας ανακοινώσετε την «ορθή επανάληψή της» !

Με άλλα λόγια , με το χθεσινό δελτίο τύπου του Δήμου Θήρας, διαπιστώνουμε ότι εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με έναν αιρετό άρχοντα, που , απλώς «κάνει του κεφαλιού του», δεν έχουμε να κάνουμε με έναν αιρετό άρχοντα, που δεν μπορεί να κάνει την παραμικρή σύγκριση ή επεξεργασία όταν αποφασίζει, δεν έχουμε να κάνουμε με έναν αιρετό άρχοντα που κακοποιεί τους ίδιους τους Νόμους ,που του δίνουν το δικαίωμα να εκλέγεται.

Έχουμε  να κάνουμε με έναν εκπρόσωπο πολιτών , ο οποίος δε θυμάται ούτε ο ίδιος , τι έχει Αποφασίσει.

Κε Δήμαρχε: Θα έπρεπε να γνωρίζετε ότι οι Ενστάσεις , είναι μία βασική και θεσμοθετημένη παράμετρος , στη διαδικασία των Αναθέσεων .Εσείς , όχι μόνο αμφισβητήσατε τα επαγγελματικά μας δικαιώματα, με την Απόφαση Ανάθεσης, της πλατείας Σαρπάκη , όχι μόνο αποφασίσατε, ερήμην των πολιτών ,το ποιος μελετητής θα αναλάβει τη μελέτη της πλατείας τους, αλλά ξεπεράσατε κάθε όριο και επεκταθήκατε στην επίθεση κατά συλλογικών φορέων , που διεκδικούν νόμιμα και δημοκρατικά δικαιώματα.

Πέρα από αυτό, με την ανακοίνωσή σας, κηρύξατε πόλεμο σε αυτήν ακριβώς την ειδικότητά μας ,ως θετικών επιστημόνων : Ο Σύλλογος Μελετητών Μηχανικών Θήρας, έκανε την επίμαχη διαπίστωση παράνομης ανάθεσης , μετά από επίπονη έρευνα και με βάση την αντικειμενικά ισχυρότερη κατάρτιση και εμπειρία μας, σε ανάλογα θέματα. Εσείς τί κάνατε Δήμαρχε , για να νομίζετε ότι δικαιούσθε να «διαβάζετε» τη συνείδησή μας και το κριτήριό μας; Πόσες ώρες ξοδέψατε για να αποφασίσετε αυτήν την “ανάθεση”; Αναρωτιόμαστε μήπως οι ώρες που δαπανήσατε, ήταν για να “μαγειρέψετε” την παράνομη οικονομική προσφορά, ώστε να ΜΟΙΑΖΕΙ ΣΥΝΝΟΜΗ στα μάτια των “αγράμματων” Σαντορινιών;

Και δε σταματήσατε εκεί: « Κουραστήκατε» πολύ με το επιτελείο σας, για να βγάλετε άχρηστη την εργασία προϋπολογισμού, της ίδιας της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, μιας Υπηρεσίας, που χρηματοδοτούν οι φορολογούμενοι. Διότι, όπως εννοήσαμε ,από το δελτίο τύπου σας, ούτε το περιεχόμενο της ΑΝΑΡΤΗΜΕΝΗΣ στη Διαύγεια Απόφασης 147/2013, ΘΥΜΟΣΑΣΤΕ . Σε αυτήν την αναρτημένη Απόφαση και στην τελευταία παράγραφό της, δυστυχώς για την αξιοπιστία σας και ευτυχώς για την αλήθεια την οποία με επικοινωνιακά παιχνίδια ,επιχειρείτε να αποκρύψετε, αναγράφεται ΡΗΤΑ η επίμαχη Προεκτιμώμενη ,από τη Τεχνική Υπηρεσία, Αμοιβή του Ν. 3463/2006, που φυσικά ,είναι άλλη και πολύ μεγαλύτερη ,από αυτήν που προσπαθείτε να μας εμφανίσετε. Δεδομένου ότι εμείς δεν κάνουμε πολιτική Δήμαρχε, δεδομένου ότι δεν επιτιθέμεθα σε πρόσωπα , αλλά καταγγέλλουμε όργανα , με σαφή ντοκουμέντα και όχι με υποθέσεις, δεδομένου ότι δεν δημοσιεύσαμε την καταγγελία μας για να δώσουμε βήμα στη στρεψοδικία ,

Δεδομένου ότι η Απ’ ευθείας Ανάθεση της πλατείας Σαρπάκη, ΕΙΝΑΙ πράγματι και όχι, κατά την «άποψή μας» ,ΠΑΡΑΝΟΜΗ:

Το μόνο που μπορείτε πλέον να κάνετε κε Δήμαρχε, είναι να σπεύσετε να αποδείξετε στους Σαντορινιούς, στο Σύλλογο Μηχανικών, στο ΤΕΕ και στα αρμόδια πειθαρχικά όργανα αν , από λάθος και όχι ΕΠΙΤΗΔΕΣ, μπερδέψατε την Προεκτιμώμενη Αμοιβή, με την «οικονομική προσφορά» της μελετήτριας και ότι από ανεπάρκεια και όχι από δόλο, αποφασίσατε αυτήν την Ανάθεση.

Κε Ζώρζο, δυστυχώς για το Δήμο μας, δεν φιλοδοξήσαμε να ακούσουμε, τίποτα πιο ουσιαστικό, από σας.

Για τη Διοικούσα Επιτροπή».