Site icon Santonews

ΠΟΔΑΡΙΚΟ ΜΕ ΚΑΛΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΤΟ Δ.Σ ΘΗΡΑΣ

ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ 2016 ΜΕ ΤΟ Ν/Σ ΣΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ

 

 

Με το καλό νέο της επανεκκίνησης της νομοθέτησης έναρξης λειτουργίας του Νοσοκομείου της Σαντορίνης, πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θήρας. Το γεγονός, χαιρετίστηκε από όλες τις πλευρές, ωστόσο, υπήρξαν παρατηρήσεις που πρέπει να αποσαφηνιστούν στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο, ενώ η κ. Μαρία Αργυρού, επιχειρηματολόγησε λέγοντας πως οι διατάξεις, οδηγούν σε ιδιωτικοποίηση της Υγείας που όποως τόνισε είναι δημόσιο αγαθό και δικαίωμα όλων.

 

 

“Βεβαίως χαιρετίζουμε το γεγονός, ότι μπήκε στη διαβούλευση, είναι στην επιτροπή της Βουλής και θα έρθει αμέσως στην Ολομέλεια, προκειμένου να γίνει νόμος που σημαίνει και λειτουργία”, είπε στη σύντομη τοποθέτησή του ο Δήμαρχος Θήρας κ. Αναστάσιος Νικόλαος Ζώρζος. Επεσήμανε ακόμα, πως το θέμα εξετάστηκα με τη συμμετοχή και άλλων παρατάξεων, όπου επισημάνθηκαν κάποιες αναγκαίες τροποποιήσεις για την απρόσκοπτη έναρξη λειτουργίας.
ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΝΤΕΟ

 

Τις λεπτομέρειες που πρέπει να διευθετηθούν, ανέπτυξε η νομικός και Δημοτική Σύμβουλος κ. Σοφία Κίτσου, που τόνισε: “Είναι αναγνωρίσιμη η πολιτική βούληση της κυβέρνησης να ανοίξει το Νοσοκομείο […] ο νόμος είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα. Στη συνέχεια, ανέλυσε κάποιες λεπτομέρειες, οι οποίες όπως είπε πρέπει να προσεχθούν , ώστε να μην υπάρξει χάσμα στη μετάβαση από το Κέντρο Υγείας, στο Νοσοκομείο, στις προκηρύξεις κάλυψης θέσεων και στην ρητή δέσμευση των πόρο ων για το σύνολο των αναγκών λειτουργίας. “Έχουμε ξορκίσει το να κόψουμε την κορδέλα για ένα αναβαθμισμένο Κέντρο Υγείας”, είπε χαρακτηριστικά, για να προσθέσει “χαιρετίζουμε την ψήφιση του νόμου και είμαστε παρόντες”.

 

 

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΝΤΕΟ

 

 

Τους φόβους της ότι το νομοσχέδιο με τις διατάξεις για τη λειτουργία ου Νοσοκομείου, οδηγεί στην ιδιωτικοποίηση της υγείας, επανέλαβε η επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Μαρία Αργυρού. “ Φτάνουμε στο σημείο να ανοίγει το Νοσοκομείο με την εποπτεία της ΑΕΜΥ, που τι είναι;. Είναι μια Ανώνυμη Εταιρεία, μια επιχείρηση που οδηγούμαστε στην κατάργηση του δημόσιου χαρακτήρα της Υγεία”, είπε χαρακτηριστικά, για να προσθέσει, σε άλλο σημείο : “Όταν βλέπουμε να αναφέρει ότι κάθε είδους συμβάσεις, συμφωνίες, έχουν σκοπό να εξασφαλίσουν την ανταγωνιστική λειτουργία του Νοσοκομείου και την αύξηση των ίδιων πόρων του… Ανταγωνιστικότητα άραγε, με ποιους;. Με κάποιο δημόσιο Νοσοκομείο της Αθήνας;. Ασφαλώς όχι. Με κάποιο Ιδιωτικό”.

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΝΤΕΟ

 

Exit mobile version