ΠΛΟΥΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΡΗΤΩΝ

«ΜΠΛΑΚ ΤΖΑΚ» ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ

 

syllogoskrhton2014bΤις εκδηλώσεις του φετινού καλοκαιριού παρουσίασε ο Σύλλογος Κρητών Σαντορίνης «Το Αρκάδι». Ξεπερνώντας κάθε άλλη φορά, έφτασε στον τυχερό αριθμό «21» που για τους χαρτοπαίχτες σημαίνει κέρδη. Ο δραστήριος Σύλλογος όμως προσφέρει πολιτιστικά κέρδη στη Σαντορίνη, καθώς οι εκδηλώσεις του, κινούνται σχεδόν σε όλο το φάσμα των καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων. Δίνει επίσης και ένα ξεκάθαρο κοινωνικό στίγμα, «υιοθετώντας» το πολιτιστικό διήμερο (28-29 Αυγούστου) της Πρωτοβουλίας Νέων Οίας που στρέφεται ενάντια στο ρατσισμό.
Παρουσιαστής της εκδήλωσης και τιμώμενο πρόσωπο, ο σπουδαίος εικαστικός κ. Χριστόφορος Ασιμής στον οποίο επιδόθηκε ένα αντίγραφο του περίφημου «δίσκου της Φαιστού», καθώς και ένα χειροποίητο κρητικό ταγάρι.

O κ. Ορφανός, επιδίδει στον κ. Ασιμή, αντίγραφο του "Δίσκου της Φαιστού".

O κ. Ορφανός, επιδίδει στον κ. Ασιμή, αντίγραφο του “Δίσκου της Φαιστού”.

Οι εκδηλώσεις του συλλόγου ξεκινούν το Σάββατο 28 Ιουνίου με την Έκθεση Φωτογραφίας που πραγματοποιεί στο Μπελλώνειο Πολιτιστικό Κέντρο (ώρα 20:00) σε συνεργασία με την Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία Ηρακλείου. Στο πρόγραμμα, υπάρχουν επίσης συναυλίες με το Βασίλη Σκουλά (17 Ιουλίου) τη Μελίνα Ασλανίδου (24 Ιουλίου), τη Νατάσα Μποφίλιου (4 Αυγούστου) το Γιάννη Ζουγανέλη (14 Αυγούστου) και το Μανώλη Κονταρό (13 Σεπτέμβρη). Ενδιάμεσα θα εμφανιστούν κι άλλα αξιόλογα μουσικά σχήματα, κανταδόροι από τις Μέλαμπες, ενώ υπάρχουν και θεατρικές παραστάσεις για παιδιά και μεγάλους.