ΠΛΟΥΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΡΗΤΩΝ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ

Παρά μία… είκοσι εκδηλώσεις περιλαμβάνει το φετινό πρόγραμμα του Συλλόγου Κρητών Σαντορίνης «Το Αρκάδι».

Παρά μία… είκοσι εκδηλώσεις περιλαμβάνει το φετινό πρόγραμμα του Συλλόγου Κρητών Σαντορίνης «Το Αρκάδι».

ΠΛΟΥΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΡΗΤΩΝ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ

  Παρά μία… είκοσι εκδηλώσεις περιλαμβάνει το φετινό πρόγραμμα του Συλλόγου Κρητών Σαντορίνης «Το Αρκάδι». Η επίσημη παρουσίαση έγινε στο γνωστό εστιατόριο «Σάλτσα» στα Φηρά από τη δημοφιλή παρουσιάστρια κ. Κατερίνα Καραβάτου, που αναφέρθηκε με θερμά λόγια για το νησί. «Έρχομαι για πρώτη φορά εδώ και είμαι πολύ ευτυχισμένη» είπε η κ. Καραβάτου (είναι Χανιώτισσα από την πλευρά της μητέρας της) και πρόσθεσε «πολλοί φίλοι, μου είχαν μιλήσει για την ομορφιά της Σαντορίνης, αλλά η εικόνα υπερβαίνει κατά πολύ τα λόγια».

  Στην παρουσίαση, ο Πρόεδρος του Συλλόγου, κ. Μανώλης Ορφανός , επεσήμανε κατ’ αρχήν την εικόνα που κοσμεί το εξώφυλλο του εντύπου, τονίζοντας πως  σηματοδοτεί τη σχέση των Κρητών με το νησί της Σαντορίνης. «Πέρυσι, επιλέξαμε το Ακρωτήρι, με αφορμή την επαναλειτουργία του», είπε, «φέτος βάλαμε τον προφήτη Ηλία για να τιμήσουμε τους μοναχούς και τον αγώνα τους για την απομάκρυνση του ραντάρ».

1ok_2013_PAGE_01_40_PRWTI_TELEYTAIA_sm (2)ΑΡΧΗ ΜΕ ΤΟΥΣ «ΑΕΝΑΟΥΣ ΧΟΡΕΥΤΕΣ»

  Η εναρκτήρια εκδήλωση γίνεται από τους «Αέναους χορευτές» που εμφανίζονται την Πέμπτη 20 Ιουνίου, στο οινοποιείο Κουτσογιαννόπουλου και προλογίζονται από το χαλκέντερο ερευνητή της Κρητικής παράδοσης κ. Βιττώρο. Το  Σάββατο 29 Ιουνίου οι «AmusicTheater» θα υποδεχτούν τα παιδιά παίζοντας  τη «νεράιδα πραλίνα και το μαγικό Φουντούκι» στην Κάναβα Ρούσσος. Στις 2 και 3 Ιουλίου οι κάτοικοι του Μεγαλοχωρίου και ου Πύργου θα απολαύσουν τις «Μελαμπιανές Καντάδες» και την επομένη ο Σύλλογος θα τιμήσει τον προστάτη του, «Άγιο Ανδρέα Κρήτης», με κατανυκτική Θεία Λειτουργία στην Παναγία την Κόκκινη.  

  Το θαυμάσιο Μουσικό Σύνολο «Οκτάβα» θα εμφανιστεί στις 15 Ιουλίου στην Οία, στις 16 στο Βουρβούλο και στις 17 στον Καρτεράδο, αναπαράγοντας νότες παράδοσης, αλλά και έντεχνης μουσικής.  Ο Μιχάλης Τζουγανάκης παίρνει τη σκυτάλη  στις 20 Ιουλίου,  και υπόσχεται στους πολυπληθείς θαυμαστές του στο νησί, μια έκρηξη γλεντιού και παράδοσης στη συναυλία που θα δώσει στο οινοποιείο Κουτσογιαννόπουλου. Ακολουθεί η πανσέληνος, στο Μονόλιθο, με τον Αντώνη Πρέκα, το Νίκο Σιγάλα, τη Μαρία Τζώρτζη και το Μιχάλη Μαρκόπουλο,  στις 22 Ιουλίου, ενώ στις 24 του μήνα, ο αισθαντικός Λουδοβίκος των Ανωγείων, θα αφηγηθεί τις προσωπικές του μελωδίες με τη μορφή ιστορίας (ή το αντίθετο) στο οινοποιείο Κουτσογιαννόπουλου.

  Οι λάτρεις του παλιού Ελληνικού Κινηματογράφου, θα απολαύσουν αξέχαστες μελωδίες στην Πλατεία του Καρτεράδου (Δευτέρα 29 Ιουλίου), με τους SiMadika, να αναβιώνουν τραγούδια που έχουν χαραχτεί στη μνήμη όλων. Και ακολουθεί… η σημαντικότερη συναυλία του φετινού καλοκαιριού με την Ελεονώρα Ζουγανέλη που τη «Μετακόμιση Τώρα» την αναβάλει για την Τρίτη 30 Ιουλίου στο Οινοποιείο Κουτσογιαννόπουλου.

11ok_2013_PAGE_20_21_MXAIRITSAS_ PEPSI_sm (2)«ΓΕΡΟΛΥΚΟΙ» ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ

  Οι «γερόλυκοι» της ελληνικής ροκ (και όχι μόνο) σκηνής, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Μπάμπης Στόκας και Δημήτρης Σταρόβας δίνουν ραντεβού στον ίδιο χώρο στις 7 Αυγούστου, συνοδευόμενοι από την Ζηνοβία Αρβανιτίδου. Σπουδαίες στιγμές δημιουργούν οι  «Φωνές του Νότου» που ξανά και ξανά, εμφανίζονται στο νησί, δημιουργώντας  περισσότερο ατμόσφαιρα μελωδικής παρέας, παρά δημιουργίας απαιτητικών ντεσιμπέλ. Εμφανίζονται στις 26 Αυγούστου στην Πλατεία του Πύργου και στις 28 στα Φηρά και είναι πάλι σίγουρο πως θα μείνουν στη μνήμη των τυχερών που θα τους ακολουθήσουν στο μουσικό τους ταξίδι. Ακολουθεί η Θηρασία (μέχρις εξαντλήσεως αντοχών) καθώς οι χορευτές του Συλλόγου με τη συνοδεία του θαυμάσιου λυράρη- τραγουδιστή Μανώλη Βουρβαχάκη  και την Αιγαιοπελαγίτικη Μπάντα του Μιχάλη Καβαλάρη, θα αναστατώσουν τη νύχτα της 5ης Σεπτεμβρίου στη μικρή αδελφή της Σαντορίνης.

  Προνοητικοί οι Κρητικοί της Σαντορίνης, άφησαν να περάσει καιρός χωρίς να ρισκάρουν τη διενέργεια αλκοτέστ καθώς στις 7 Σεπτεμβρίου το εστιατόριο «Σάλτσα» θα φιλοξενήσει τη «Γιορτή Ρακής» με τους Μανώλη Βουρβαχάκη και Μιχάλη Καβαλλάρη. Έτσι, ο νουνεχής Άρης Σταθάκης που μιλά στις 20 Σεπτεμβρίου (11:30 το πρωί στο Γυμναστήριο για τους μαθητές Λυκείου και 19:30 το βράδυ στο Μπελλώνειο για όλους ) θα βρει τους πάντες μάλλον νηφάλιους για να τους αναπτύξει την ανάγκη ασφαλούς, συγκρατημένης και συνετής οδήγησης.

Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Ο Μ. Ορφανός, προσφέρει ανμνηστικό στην κ. Καραβάτου

Ο Μ. Ορφανός, προσφέρει ανμνηστικό στην κ. Καραβάτου

  Τις εκδηλώσεις παρουσίασε λιτά και όμορφα η Κατερίνα Καραβάτου ( ο Σύλλογος της απένειμε, ένα πανέμορφο δώρο) και παρέστησαν ο Εκδότης -Διευθυντής των «Θηραϊκών Νέων» κ. Εμμανουήλ Λιγνός, οι Δημοσιογράφοι Παναγιώτης Μυτιληναίος, Δέσποινα Αλεφραγκή και ο γράφων, καθώς και μέλη του ΔΣ του Συλλόγου.   Ο ιδιοκτήτης-σεφ του «Saltsa» κ. Δημήτρης Λαζάρου, παρέθεσε στη συνέχεια ένα γεύμα  πολύ υψηλών προδιαγραφών το οποίο επιβεβαίωσε για μια ακόμα φορά ότι η παρουσία του στη Σαντορίνη, αποτελεί μια πολύτιμη γαστρονομική συνεισφορά.