ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΚΑΙ… ΜΙΚΡΟΨΥΧΙΑ

ΧΩΡΙΣ ΓΕΝΝΑΙΟΔΩΡIA KAI ΤΟΛΜΗ ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

 

 

Αγνόησε την πολτική γενναιοδωρία ο κ. Ζώρζος.

Αγνόησε την πολτική γενναιοδωρία ο κ. Ζώρζος.

Μια σοβαρή ευκαιρία να αναδειχτεί σε στιβαρό τοπικό άρχοντα, έχασε ο Δήμαρχος Θήρας κ. Αναστάσιος- Νικόλαος Ζώρζος. Το Δημοτικό Συμβούλιο Θήρας, ψήφισε τις εισηγήσεις του για τη συγκρότηση των διοικήσεων των Δημοτικών Επιχειρήσεων, Νομικών Προσώπων και Οργανισμών. Ο Δήμαρχος, στηρίχθηκε στο γράμμα του νόμου και εφάρμοσε πλήρως τη νομιμότητα. Πρότεινε δηλαδή, όσους είχε το δικαίωμα και οι εισηγήσεις του υπερψηφίστηκαν.
Υπάρχει όμως το «αλλά»… Δεν θα μπορούσε να είναι κάπως γενναιόδωρος ιδίως σε Δημοτικούς Οργανισμούς με πολυμελή Διοικητικά Συμβούλια;. Δεν χωράει η κ. Μαρία Αργυρού στην Κοινωνική Μέριμνα;. Δεν έχει αποδείξει πως η πολιτική της άποψη (ισχυρή και αταλάντευτη) συνοδεύεται και από μια άοκνη αντίληψη συναλληλίας και προσφοράς; Στην Τράπεζα Αίματος Σαντορίνης, στο Παράρτημα Θήρας του Ερυθρού Σταυρού, στο Κέντρο Υγείας (κατά το παρελθόν), τι κυριαρχούσε;. Δεν ήταν –και είναι- αυτή που ακάματα προσέφερε;. Και θα ήταν τόσο επαχθές για το Δήμαρχο, να πει «ναι, θέλω να είσαι σε αυτή τη Διοίκηση»;. Τόσα φοβικά σύνδρομα, πια;.
Στο Δημοτικό Αθλητικό Περιβαλλοντικό, Πολιτιστικό Οργανισμό Σαντορίνης (ΔΑΠΠΟΣ), δεν χωρούσε ο Μανώλης Ορφανός;. Δεν ήταν εκείνος που έβαλε το «μαγαζί» σε σοβαρή πορεία;. Δεν προσέφερε;. Δεν απέκτησε στο κάτω-κάτω, εμπειρία;. Τόσο πολύ θα αφαιρούσε από την ήδη θηριώδη πλειοψηφία του συγκεκριμένου Δ.Σ, μια παραχώρηση στην ελάσσονα αντιπολίτευση;.
Το θέμα, παραμένει: Ο θριαμβευτής δύο εκλογικών αναμετρήσεων και μάλιστα από τον πρώτο γύρο, κ. Αναστάσιος- Νικόλαος Ζώρζος, δείχνει να παραμένει δέσμιος. Αντιφάσεων;. Καπετανάτων;. Απαιτήσεων;. Προεκλογικών δεσμεύσεων;. Αντίρροπων, εσωτερικών διεργασιών στο συνδυασμό του;. Προσωπικής ατολμίας;. Ότι και να ισχύει, ψαλιδίζει τις ευκαιρίες του να γράψει ιστορία στο νησί. Και τις έχει. Αλλά για πόσο, ακόμα;.