ΠΛΕΥΡΗΣ: ΜΑΣΚΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

ΒΙΝΤΕΟ, ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΜΕΤΡΑ

 

 

 

“Μάσκα σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, διπλή μάσκα ή ΚΝ-95 σε σούπερ μάρκετ και ΜΜΜ, και απαγόρευση των δημόσιων ψυχαγωγικών εκδηλώσεων των Χριστουγέννων, ανακοίνωσε το πρωί της Πέμπτης η κυβέρνηση, μετά τις «φωνές» των ειδικών το τελευταίο διάστημα που ζητούσαν περισσότερα μέτρα.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης ανακοίνωσε πως από αύριο, Παρασκευή, στις 6 το πρωί, έως το πρωί της 3ης Ιανουαρίου θα ισχύουν:

 
  • Μάσκα σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, ειδικά για τους κλειστούς χώρους των σούπερ μάρκετ και ΜΜΜ είναι υποχρεωτική η διπλή μάσκα ή ΚΝ-95
  • Απαγορεύονται οι δημόσιες ψυχαγωγικές εκδηλώσεις των Χριστουγέννων
  • Οι επισκέπτες, πέρα από το PCR 72 ωρών ή ράπιντ 24 ωρών, θα υποχρεούνται με ισχυρή σύσταση να επαναλαμβάνουν τη δεύτερη και την τέταρτη μέρα.
  • Ισχυρή σύσταση για τεστ πριν από κάθε κοινωνική εκδήλωση

Ακόμα, όπως είπε ο Θάνος Πλεύρης, η επιτροπή εισηγήθηκε για μετά τις 3 Ιανουαρίου μέτρα που θα αφορούν τη διασκέδαση, τον κόσμο στα γήπεδα, την τηλεργασία.

Η αποτύπωση αυτών των μέτρων θα γίνει στις 27 Δεκεμβρίου που θα ξανασυνεδριάσει η επιτροπή των ειδικών.

Όπως ισχυρίστηκε ο υπουργός Υγείας, οι έλεγχοι που θα γίνουν το επόμενο δεκαήμερο θα παραπέμπουν στους ελέγχους όλου του έτους.

Αν δούμε πως δεν υπάρχει τήρηση των μέτρων ή νέα δεδομένα, η εισήγηση των ειδικών θα έχει και αυτά τα νέα δεδομένα, κατέληξε”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *