Site icon Santonews

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ HACCP ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΙΔΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΓΩΝΙΑΣ

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ

 

 

 

“Ο Δήμος Θήρας και ο Οργανισμός Κοινωνικής Μέριμνας και Παιδείας σας ενημερώνουν ότι ολοκληρώθηκε με επιτυχία το έργο πιστοποίησης HACCP για τον Παιδικό Σταθμό της Επισκοπής Γωνιάς.

Ο παιδικός σταθμός Επισκοπής Γωνιάς έχει πιστοποιηθεί για εφαρμογή Συστήματος Διαχείρισης HACCP στην Παροχή Επισιτιστικών Υπηρεσιών στα Νήπια και το Προσωπικό του Παιδικού Σταθμού σύμφωνα με τον CODEX ALIMENTARIUS, από τον έγκριτο φορέα πιστοποίησης TÜV HELLAS – TÜV NORD Group.

Το έργο αυτό είχε ξεκινήσει από τον Οργανισμό Κοινωνικής Μέριμνας και Παιδείας το 2015 και ολοκληρώθηκε με επιτυχία στις 02/02/2017. Η πρόεδρος του Οργανισμού Κοινωνικής Μέριμνας και Παιδείας κ. Όλγα Γραβάνη επισημαίνει ότι σχεδιάζονται επιπλέον βελτιώσεις στους παιδικούς σταθμούς, ενώ καθοριστική υπήρξε η συμβολή όλων των υπαλλήλων του παιδικού σταθμού στην επιτυχή διεκπεραίωση του έργου.

HACCP είναι το ακρωνύμιο του Hazard Analysis & Critical Control Point που σημαίνει Ανάλυση Κινδύνων και Κρίσιμα Σημεία Ελέγχου. Πρόκειται για ένα σύστημα διασφάλισης της υγιεινής κατάστασης και της ποιότητας των τροφίμων. Έχει ως στόχο τον μηδενισμό ή τον περιορισμό της πιθανότητας εμφάνισης κινδύνων σχετικά με την υγεία του καταναλωτή.Βασιζόμενο στις απαιτήσεις του CODEX ALIMENTARIUS, εφαρμόζεται σε όλες τις διαδικασίες που περιλαμβάνουν τον οποιονδήποτε χειρισμό τροφίμων και ποτών”.

Exit mobile version