ΠΥΚΝΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΜΕ ΤΟ ΧΑΜΕΝΟ «ΧΡΥΣΟ» ΧΡΗΜΑΤΟΚΙΒΩΤΙΟ ΣΤΗΝ ΟΙΑ

ΠΥΚΝΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΜΕ ΤΟ ΧΑΜΕΝΟ «ΧΡΥΣΟ» ΧΡΗΜΑΤΟΚΙΒΩΤΙΟ ΣΤΗΝ ΟΙΑ

 

Βαθύ μυστήριο για το χρυσό χρηματοκιβώτιο

Βαθύ μυστήριο για το χρυσό χρηματοκιβώτιο

Μια από τις πλέον μυστηριώδεις και δυσεπίλυτες υποθέσεις, αντιμετωπίζει αυτές τις μέρες το Αστυνομικό Τμήμα Θήρας. Πρόκειται για την κλοπή ενός χρηματοκιβωτίου, από ξενοδοχείο της Οίας, το οποίο περιείχε –σύμφωνα με πληροφορίες- το ιλιγγιώδες ποσό των 185.000 ευρώ σε μετρητά. Το συμβάν καταγράφηκε τη νύχτα της 24ης Οκτωβρίου και από τότε ξεκίνησε μια πυρετώδης έρευνα, η οποία περιελάμβανε εξονυχιστικούς ελέγχους στις εισόδους- εξόδους του νησιού (Λιμάνι- Αεροδρόμιο), καθώς και δεκάδες προσαγωγές ατόμων.

 

ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΠΑΣΠΑΡΤΟΥ

αδικαιολόγητα υψηλές, είναι οι αντικειμενικές αξίες στη Σαντορίνη

Γερή μπάζα, έκαναν οι διαρρήκτες στην Οία

 

Τελικά το χρηματοκιβώτιο βρέθηκε στη θαλάσσια περιοχή της Οίας, κοντά στο εργοστάσιο αφαλάτωσης και σε απόσταση μόλις 150-200 μέτρων από το Ξενοδοχείο. Είχε όμως παραβιαστεί με λοστό και τα λεφτά, είχαν κάνει φτερά. «Θα περίμενε κανείς, πως ένα τόσο μεγάλο ποσό θα φυλασσόταν σε ένα πολύ ασφαλέστερο χρηματοκιβώτιο», μας είπε έμπειρος αστυνομικός. Αλλά αυτό είναι μάλλον μικρής σημασίας, επειδή προφανώς κανείς δεν θα περίμενε πως κάποιος μπορούσε να σκεφτεί την αρπαγή ολόκληρου του χρηματοκιβωτίου, από το πολυτελές κατάλυμα. Άλλωστε, τέτοια χρηματοκιβώτια, πολύ δύσκολα, τα ανοίγει κανείς επιτόπου.

Το μυστήριο όμως πυκνώνει καθώς –σύμφωνα πάντα με αστυνομικές πηγές- στο κτίριο δεν βρέθηκαν ίχνη παραβίασης. Εκεί αρχίζει και ο μεγάλος πονοκέφαλος των αστυνομικών, καθώς γενικό κλειδί («πασπαρτού» στην ξενοδοχειακή ορολογία), διέθεταν αρκετοί εργαζόμενοι. Κάποιοι από αυτούς είναι μάλιστα αλλοδαποί που με την  ολοκλήρωση της τουριστικής περιόδου, έχουν αναχωρήσει για τις πατρίδες τους (έγινε λόγος για Μολδαβία και Βουλγαρία), κάτι που δυσχεραίνει κατά πολύ την έρευνα. Όπως είναι φυσικό, κάθε ενδεχόμενο παραμένει ανοιχτό και φαίνεται πως υπάρχει συνδρομή ειδικών και από την Αθήνα, ενώ οι προσαγωγές και καταθέσεις είναι δεκάδες, ενώ δεν περιορίζονται μόνο σε πρώην και νυν εργαζόμενους.

 

ΜΕΓΑΛΟΣ ΓΡΙΦΟΣ

 

 

Ποιός ήξερε;.  Και τι;

Ποιός ήξερε;. Και τι;

Ένα μεγάλο, ερώτημα είναι, το γιατί ένα τόσο μεγάλο ποσό, δεν είχε κατατεθεί στην Τράπεζα;.  Αυτό  ίσως εξηγείται από το κλίμα ανασφάλειας, που επικρατεί σε κάποιους έλληνες, σχετικά με τη φερεγγυότητα του ελληνικού τραπεζικού συστήματος και του έστω μακρινού ενδεχόμενου να εφαρμοστεί το κυπριακό μοντέλο «κουρέματος» των καταθέσεων. Ίσως πάλι, κάποια επικείμενη αγορά, να επέβαλλε αυτή την επιλογή. Το ερώτημα όμως είναι, αν, ποιος και πως, γνώριζε γι αυτήν την επιλογή. Το μυστήριο πάντως, είναι βαθύ, οι έρευνες πυρετώδεις και η εξιχνίαση της υπόθεσης ιδιαίτερα σημαντική.