“ΠΕΤΡΟΒΟΛΟΥΝ ΤΟ ΧΤΕΣ … ΜΕ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΣΤΟ ΑΥΡΙΟ”

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Κ.Ο ΚΚΕ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ

 

 

 

 

 “Πετροβολούν το χτες …με το βλέμμα στο αύριο

H Ευρωπαϊκή Ένωση επιχειρεί να καθιερώσει τα τελευταία χρόνια την 23η Αυγούστου ως ημέρα ενάντια στα ολοκληρωτικά καθεστώτα. Χωρίς επιτυχία. Οι λαοί της Ευρώπης που γνώρισαν το φασισμό και τις θηριωδίες του της γυρίζουν την πλάτη.

Η αντι-κομμουνιστική σύναξη έχει ολοφάνερο στόχο την κατασυκοφάντηση του σοσιαλισμού και των πρωτόγνωρων κατακτήσεων του για τους εργαζόμενους, την παραχάραξη της Ιστορίας, την απαράδεκτη κι ανιστόρητη εξίσωση του κομμουνισμού με το τέρας του φασισμού και τις θηριωδίες του.

Η προκλητική αυτή στάση συνιστά αθώωση του φασισμού και της μήτρας που τον γεννάει και τον θρέφει, του καπιταλιστικού εκμεταλλευτικού συστήματος. Να γιατί την ώρα που διώκονται και καταδικάζονται οι κομμουνιστές, που απαγορεύονται ΚΚ σε σειρά χωρών της – δήθεν δημοκρατικής – Ευρωπαϊκής Ένωσης, την ίδια στιγμή αποδίδονται τιμές και δίνονται συντάξεις σε συνεργάτες των ναζί και τους πολιτικούς τους απογόνους.

Μεγάλες είναι οι ευθύνες στη χώρα μας της ΝΔ, που ξεσήκωσε και συμμετείχε σε αυτόν τον αντι-κομμουνιστικό οχετό. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεν μπορεί να εμφανίζεται δικαιωμένη για την απόφασή της να μη συμμετέχει φέτος στην Εσθονία, όχι μόνο γιατί έχει ήδη νομιμοποιήσει με την παρουσία της την αντίστοιχη περσινή φιέστα, αλλά και γιατί αθωώνει συστηματικά την ΕΕ για τον αντι-κομμουνισμό της, που πάει χέρι – χέρι με την επίθεση στα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα.

Αυτή είναι «η ΕΕ που αλλάζει» του ΣΥΡΙΖΑ -και αλλάζει προς το αντιδραστικότερο.

Αυτή είναι η «Ευρώπη της ελευθερίας, της δημοκρατίας, της αλληλεγγύης» της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του Ποταμιού.

Είναι η ΕΕ των πολέμων και των επεμβάσεων, του ευρωστρατού, των εκατομμυρίων ανέργων και εξαθλιωμένων.

Οι λαοί της Ευρώπης και η νεολαία δεν πρέπει να δείξουν καμιά ανοχή στον αντι-κομμουνισμό και τους εκπροσώπους του. Γιατί γνωρίζουν πολύ καλά ότι ο αντι-κομμουνισμός αυτός προετοιμάζει το έδαφος για νέα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα, για παραπέρα χτύπημα των εργατικών λαϊκών δικαιωμάτων, ένταση των μέτρων καταστολής, περιορισμό δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, νέο γύρο ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και πολέμων.

Οι λαοί μπορούν να δυναμώσουν την πάλη τους ενάντια στον αντι-κομμουνισμό, για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών, που συνδέεται με την πάλη για να απαλλαγεί οριστικά η εργατική τάξη, ο λαός μας, από όλα τα δεσμά της εξουσίας του κεφαλαίου και να βαδίσει το δικό του δρόμο.

Η αλήθεια θα λάμψει. Εκατό χρόνια από τη Μεγάλη Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση η υπεροχή του σοσιαλιστικού συστήματος δεν μπορεί να αποκρυφτεί όσους τόνους λάσπης κι αν ρίξουν. Οι λαοί με την πάλη τους θα βρουν το δρόμο για μια κοινωνία όπου ο πλούτος θα ανήκει σε αυτούς που τον παράγουν, για το σοσιαλισμό-κομμουνισμό”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *