ΠΕΘΑΝΕ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΑΚΗΣ

Ο “ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ” ΤΩΝ ΣΕΦ ΤΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

 

 

 

  Ο Γιώργος Χατζηγιαννάκης, δεν συνέδεσε απλώς το όνομά του με τη Σαντορίνη. Την ανέδειξε, την προήγαγε και με την προσήλωσή του στα τοπικά προϊόντα, της έδωσε γαστρονομική ταυτότητα.

 

  Το “Σελήνη” έγινε τόπος γευστικής αναφοράς. Το προσωνύμιο “Πατριάρχης των Σεφ” του το έδωσε ο γράφων σε μια από τις -πολλές- ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές συνεντεύξεις. Με “μάλωνε” γι αυτό. “Μα αφού, είσαι”, απαντούσα και γελούσαμε μαζί.

 

  Κάτι που λίγοι θυμούνται. Πρωτοέφερε το “Slow Food” τη Σαντορίνη. Με λίγους φίλους και εκλεκτά εδέσματα. Στις καλές εκδηλώσεις ήταν εκεί. Με απλές αλλά πεντανόστιμες συνθέσεις. Κάθε χρόνο -στον Πύργο- διοργάνωνε αφιλοκερδώς, γευσιγνωσία κρασιών, με γαστρονομικές εμπνεύσεις επιλογής του. 

 

  Το κυριότερο: δεν είχε πιατοκουβαλητές ή κάποιους που άνοιγαν μπουκάλια. Κάθε πιάτο, ήταν και ένα μάθημα γαστρονομίας. Εκαπαίδευε τους πάντες. Άριστα. Έδινε την ευκαιρία σε νέους ταλαντούχους σεφ, να δημιουργήσουν (οι περισσότεροι, κάνουν τώρα καριέρα). 

 

 

  Όταν μαθεύτηκε πως μετακομίζει στα Φηρά πάλι, είπαμε “κάτι καλό ετοιμάζει πάλι”. Μάθαμε πως μετά, έδωσε το χώρο και το λογότυπο, στον Έκτορα Μποτρίνι . Μάλλον κουράστηκε, είπαμε. Προχτές έφυγε από τη ζωή. Μετά από 4 δεκαετίες προσφοράς στη Σαντορίνη. Αλλά δεν έφυγε, χωρίς να αφήσει το αποτύπωμά του. Ας τον μιμηθούν κάποιοι.

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *