«ΠΕΤΑΕΙ- ΠΕΤΑΕΙ» ΤΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ

«ΠΕΤΑΕΙ- ΠΕΤΑΕΙ» ΤΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ

 

«Οι κάτοικοι της Σαντορίνης κυριολεκτικά αντιμετωπίζονται σαν  μια   αγελάδα μόνο για άρμεγμα." είπε ο κ. Καφούρος

«Οι κάτοικοι της Σαντορίνης κυριολεκτικά αντιμετωπίζονται σαν μια αγελάδα μόνο για άρμεγμα.” είπε ο κ. Καφούρος

Ως χρυσοτόκο όρνιθα, αντιμετωπίζουν οι αεροπορικές εταιρείες τη Σαντορίνη, καθώς οι τιμές των ναύλων είναι πολύ μεγαλύτερες από όλους τους εσωτερικούς προορισμούς. Χαρακτηριστικό είναι πως ακόμα και πτήσεις που έχουν 3πλάια ή 4πλάσια χιλιονμετρική απόσταση, κοστολογούνται πολύ χαμηλότερα και το γεγονός κατήγγειλε στο Δημοτικό και το Περιφερειακό Συμβούλιο ο Αντιδήμαρχος κ. Μάρκος Καφούρος, παραθέτοντας μάλιστα και σχετικό πίνακα. Σύμφωνα με αυτόν για κράτηση στις 20 Ιουνίου, το εισιτήριο για τη Σαντορίνη, φτάνει στα 132 ευρώ, ενώ την ίδια στιγμή για τη Θεσσαλονίκη είναι 50 ευρώ, για την Αλεξανδρούπολη 80 ευρώ και για τη Ρόδο επίσης 80 ευρώ. «Οι κάτοικοι της Σαντορίνης κυριολεκτικά αντιμετωπίζονται σαν  μια   αγελάδα μόνο για άρμεγμα. Ειδικότερα οι τιμές από και προς Σαντορίνη είναι δυσανάλογα μεγαλύτερες από κάθε άλλον ανάλογο  προορισμό εσωτερικού ή εξωτερικού», τόνισε ο κ. Καφούρος.

  Αναφέρθηκε επίσης στον προγραμματισμό των πτήσεων, υποστηρίζοντας πως κατά τη χειμερινή περίοδο «ο επαγγελματίας  που θα έπρεπε να μετακινηθεί από και προς το νησί  για εργασία ολίγων ωρών, δυστυχώς  να χάνει κυριολεκτικά  3 μέρες,  ενώ ο επισκέπτης  που έρχεται από την άλλη ‘’άκρη’’  του κόσμου,   στον δημοφιλέστερο προορισμό της χώρας μας, να χάνει  πολύτιμο χρόνο από τις διακοπές του».

Η ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Με  την επιστολή μας αυτή, το Δημοτικό Συμβούλιο Θήρας θα ήθελε  να σας κάνει  γνωστή την έντονη διαμαρτυρία τόσο των δημοτών μας, όσο και των χιλιάδων τουριστών που επισκέπτονται το νησί μας, για την πολιτική τιμών και δρομολογίων των Ελληνικών αεροπορικών εταιρειών, Ολυμπιακή και Aegean,   που εκτελούν δρομολόγια από και προς το νησί μας.

Οι τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων για το νησί μας είναι υπερβολικά υπέρογκες ως  ληστρικές. Οι κάτοικοι της Σαντορίνης κυριολεκτικά αντιμετωπίζονται σαν  μια   αγελάδα μόνο για άρμεγμα. Ειδικότερα οι τιμές από και προς Σαντορίνη είναι δυσανάλογα μεγαλύτερες από κάθε άλλον ανάλογο  προορισμό εσωτερικού ή εξωτερικού.

 Μάλιστα είναι τόσο υπερβολικοί οι ναύλοι για τη Σαντορίνη, που σε πολλές περιπτώσεις το κόστος μιας απλής διαδρομής ενός ατόμου για Σαντορίνη είναι ακριβότερο από το κόστος μετάβασης ενός ζευγαριού στη διαδρομή Αθήνα Παρίσι και επιστροφή του. Στις δύσκολες συνθήκες της οικονομικής κρίσης, αντιλαμβάνεστε ότι τόσο ο μισθωτός όσο και ο συνταξιούχος (δεν γίνεται λόγος προφανώς  για τον άνεργο και τον άπορο), αδυνατούν να μεταβούν στην Αθήνα  σε ένα έκτακτο και επείγον περιστατικό με ότι αυτό σημαίνει για την υγεία τους και την ασφάλειά τους.

Η κατανομή των δρομολογίων  των δύο αεροπορικών εταιρειών Ολυμπιακή και Aegean, δυστυχώς σχεδιάζεται χωρίς να  λαμβάνεται καθόλου υπόψη οι  ανάγκες  του Σαντορινιού  κατοίκου, του επιχειρηματία αλλά και του επισκέπτη, υπακούοντας  προφανώς   στην λογική  των αριθμών και του πρόσκαιρου  κέρδους. Ενδεικτικά να αναφέρω ότι καθ’  όλη τη χειμερινή περίοδο υπήρχαν μόνο  δύο δρομολόγια από τις δύο εταιρείες  και αυτά σχεδόν ταυτόχρονα στις 11.οο και στις 14.30 το μεσημέρι. Κανένα το πρωί, κανένα το απόγευμα κανένα το βράδυ, με αποτέλεσμα ο επαγγελματίας  που θα έπρεπε να μετακινηθεί από και προς το νησί  για εργασία ολίγων ωρών, δυστυχώς  να χάνει κυριολεκτικά  3 μέρες,  ενώ ο επισκέπτης  που έρχεται από την άλλη ‘’άκρη’’  του κόσμου,   στον δημοφιλέστερο προορισμό της χώρας μας, να χάνει  πολύτιμο χρόνο από τις διακοπές του. Άραγε με τέτοια αντίληψη  θα καταφέρουμε ποτέ να αποκτήσουμε  τουρισμό για δώδεκα μήνες και τέσσερεις εποχές το  έτος.

Τέλος με μεγάλη μας λύπη διαπιστώνουμε ότι παρότι υπάρχουν δύο Ελληνικές αεροπορικές εταιρείες, δυστυχώς δεν έχουμε Εθνικό Αερομεταφορέα. Καμία από τις δύο αεροπορικές εταιρείες δεν πετά στην Αμερικανική ήπειρο, (και όχι μόνο εκεί), με τραγικότατες συνέπειες για τον τουρισμό μας και την εθνική μας οικονομία.

Δυστυχώς  τα εκατομμύρια των ομογενών μας στην Αμερική, όσο και τα εκατομμύρια των τουριστών  μας, κυριολεκτικά γίνονται δώρο στις ξένες αεροπορικές εταιρείες. Παράλληλα η μετάβασή προς την Ελλάδα μέσω άλλων Ευρωπαϊκών  πόλεων, αποτελεί ταξίδι υψηλού οικονομικού κόστους και απίστευτης ταλαιπωρίας, με αποτέλεσμα η πατρίδα μας να μην αποτελεί ελκυστικό προορισμό.

Σκεφθείτε τις δυσάρεστες συνέπειες και  τη ζημιά που προκαλεί στον τουρισμό μας και στην εθνική μας οικονομία η έλλειψη ενός εθνικού αερομεταφορέα..

Κύριε Υπουργέ, κατόπιν όλων των ανωτέρω, ζητούμε   τη δική σας παρέμβαση, αλλά   και να κινήσετε όλους τους αρμόδιους οργανισμούς,  για να επιλυθεί επιτέλους αφενός  η αδικία και η οικονομική αφαίμαξη  που υφίστανται οι πολίτες της Σαντορίνης και αφετέρου να μπορέσει επιτέλους  να αποκτήσει η πατρίδα μας,  έναν αερομεταφορέα που θα δώσει ώθηση στον τουρισμό και  στην εθνική μας οικονομία και δεν θα αποτελεί τροχοπέδη ανάπτυξης.»

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΔΣ

ΤΙΜΕΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΓΙΑ 20 – 06 – 2013

ΜΕ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΡΑΤΗΣΗΣ 22-05-2013

 

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ                  ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ                ΕΥΡΩ

ΗΡΑΚΛΕΙΟ                         ΑΘΗΝΑ                             80

ΧΑΝΙΑ                                ΑΘΗΝΑ                              80

ΜΥΚΟΝΟΣ                         ΑΘΗΝΑ                              80

ΡΟΔΟΣ                                ΑΘΗΝΑ                              80

ΚΕΡΚΥΡΑ                          ΑΘΗΝΑ                               80

ΧΙΟΣ                                   ΑΘΗΝΑ                               90

ΣΑΜΟΣ                               ΑΘΗΝΑ                               90

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ      ΑΘΗΝΑ                               80

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ                ΑΘΗΝΑ                               50

ΙΩΑΝΝΙΝΑ                         ΑΘΗΝΑ                               80

ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ                      ΑΘΗΝΑ                              132